tobo Napisano 23 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 ptak przyfrunął w koncu wczoraj po sporej dawce nerwów i czekania... rama: ibis mojo rozmiar L, skok 140 mm amortyzator tylni: fox rp23 skok 200/50 mm amortyzator przedni: rs revelation air u turn mostek syntace f99/ 100 mm kierownica syntace vector lowrider karbon 630 mm stery cane creek is zintegrowane rogi: ergon magnesium/zintegrowane z chwytami manetki: sram x0 twister przerzutka tylna: sram x0 2007 średni wózek przerzutka przednia: xtr 2007 kaseta: shimano xt 11-34 łańcuch: shimano xt korba: shimano xt 2007 hamulce: shimano xtr 2007 180/160 mm srednica tarcz koła shimano xtr, gotowce opony shwalbe nobby nic 2.25 tubless sztyca pz racing a2 31.6mm/400mm 254 gramy siodlo fizik alliante/karbonowy szkielet/tytan pręty 270 gram pedały: shimano pdm 424 chywty kierownicy/zintegrowane rogi: ergon magnesium pancerze przerzutkowe: firma nieznana ta konfiguracja przeszla wczoraj pierwsze modyfikacje: kierownica: na truvativa team carbon 660 mm/31.8 170 gram mostek boplight hamulce formula oro k24 rogi pro waga zestawu: 12160 gram - po modyfikacjach. mniejszą o ponad dwa kilo wagę bardzo czuć w czasie jazdy.... przyspieszenie jest naprawdę niezłe. ustawienie zawieszenia: na razie niewiadoma bo próbuje - bawię się ciśnieniami zawieszenie jest bardzo czułe, pracuje bardzo kulturalnie w porownaniu do czterozawiasa z inteligentym tlumikiem. ergonomia dzwigni hamulcowych xtr - nie dla mnie. nie oddam formuli na pewno za zadnego shimano. poza tym formule są lżejsze ksztalt i wielkosc chwytów kierownicy - bardzo indywidualna sprawa. widelec - bedzie probnie moj float 36 a docelowo na pewno float 32 rl kola shimano zamiana na zestaw hope/mavic/dt to na razie tyle. http://www.pinkbike.com/photo/2287750/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 23 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Czy dobrze przeczytałem, że zmieniłeś kierę i mostek Syntace na Truvativa i Boplighta? Rower piękny, waga super jak na taki skok i zastosowanie, widać, że rower złożony z głową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karnaś Napisano 23 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Zmienił bo pewnie wolał szerszą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 23 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 kierownica truvativa ma 2 tygodnie poza tym jest ciut szersza i ma srenice 31.8 a nie 25,4 jak syntace. mostek tez nie jest ostateczny - ale to na przyszlosc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GAMEOHOLIK Napisano 23 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 bordzo fajny rower choć kiedyś widziałem rower, który można było podnieść na małym palcu dosłownie.. tyle że jego właściciel ma kasy jak lodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 23 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Jak wiesz karbon nie dla mnie przy moim stylu jeżdżonka (wciąż bym się bał), ale naprawdę fajnie toto wygląda no i waga przy tych skokach rewelka. Dobrze też, że nie zdecydowałeś się na bezkolorowy model, który wygląda wg mnie kompletnie nijako. Szkoda, że FOX nie robi w tych więcej skokowych sztućcach koloru białego tylko ten nijaki i mdły szary bo biały pasowałby idealnie. Szybciutko proszę relację w sprawie trudniejszych jazd terenowych zwłaszcza pod kątem mojego uczulenia na kopanie w korby na ciężkich powolnych podjazdach z młynka po kamolach,korzeniorach itp. Dla niewtajemniczonych DW Link w przeciwieństwie do zwłaszcza VPP jest tej wady ponoć pozbawiony (pewnie w jakimś tam dużym stopniu). A piszę ponoć bo pierwszym wiarygodnym dla mnie testerem i to gratis będzie właśnie Tobo . A z DW Link piję do mojego wymarzonego i bliźniaczego do Ibisa Iron Horsa z tym samym patentem zawiechy. gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 23 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 wczoraj jakby na zyczenie w czasie wyjazdu z lasu wielki kamien pierdzielnął w ramę huk był konkretny a moje serce prawie rzuciło ręcznik na ring zsiadam patrze - i nic. ale wrazenie jest straszne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mako7 Napisano 23 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 No nareszcie jakis kolejny Ibis na forum :-) Fajny rowerek gratuluje i mam nadzieję że zadowolony, a kamienie nie takie straszne... Pozdrawiam. Mako Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 23 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Wrzuć fotki na IS bo ten fotosik jak zwykle nawala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 23 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 na is? to znaczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabiel17 Napisano 23 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Fajny rowerek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karnaś Napisano 23 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Na http://imageshack.us/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mako7 Napisano 23 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Może jakiś zlot Ibisów??? :-) wiem że będzie jeszcze jeden oprócz mojego... Super, super ,super i dobrze że Tobo sie przełamałeś z karbonem. A jakie wrażenia.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 23 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 na is? to znaczy? IS = ImageShack lub cokolwiek innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 23 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Hmm, całkiem fajny sprzęt, czekamy na więcej testów zawieszenia. Czy ramy Ibisa mają dożywotnią gwarancję? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 23 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 wrazenia z jazdy: uwaga ode mnie: wrazenia z jazdy są takie jakie są bo.. no wlascie dlaczego?... na pewno mniejsza masa calosci. poza tym mniejsza masa rotujaca lepsze zawieszenie niz w poprzedniku - bez systemow platformowych tez dziala bardzo dobrze rower fantastycznie przyspiesza, jest zwrotny i łatwo reaguje na ruchy kierownicą fajnie sie nim skreca w ciasnych łukach: nie ma wrazenia niestabilnosci, chwiejnosci czy przewisu przez kierownice mimo ze skok widelca mniejszy o 3 cm czuję jakbym siedzial neutralniej, bez silnego dociązenia nadgarstkow w czasie zjazdu. wczoraj zlapalem sie na tym ze wczesniej pokonywane na małej tarczy podjazdy pokonalem na srodkowej i to sporo szybciej. zawiecha jest czuła, neutralnie reaguje na nierówności. nie przetestowalem jeszcze kopania korb bo po prostu nie uzywalem do tej pory malej tarczy rower az sie prosi o widelec o wiekszym skoku. revelation nie jest tu dobrym wyborem. sprawia wrazenie zbyt nerwowego. mimo ze ma tylko 10 mm mniej skoku jak dla mnie ogranicza potencjal tego roweru. uturn na szybkie strome podjazdy to nieporozumienie - system jest za wolny, wymaga zbyt wiele czasu by opuscic widelec. lepiej walic pod góre na pelnym skoku mocniej pochylajac sie do przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 24 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 http://www.pinkbike.com/photo/2287750/ http://www.pinkbike.com/photo/2287756/ te linki powinny dzialac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 24 Lipca 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Tobo fajny sprzęt. Tylko mnie tu pauje jakiś Pike Dual Air. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 24 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 skłoniłem sie ku floatowi 32 rl foxa. sztywna os nie jest mi potrzebna, widze ze mniejsze tarcze niz obecny zestaw tez dadza rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 24 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Może jakieś pedały z Cranka? Działają dobrze a zysk na wadze spory. Jak jest z tą gwarancją, wymieniają połamane ramy? Rowerek śliczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 24 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 firma ma bardzo dobre podejscie do klienta.watpie zebym przy moim malo agresywnym stylu jazdy by w stanie ją skrzywdzic. cranki - mialem krótką stycznosc i jednak raczej wole shimano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 25 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Tobo piękny, no i ten kolor... Marzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alghar Napisano 25 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 "revelation nie jest tu dobrym wyborem. sprawia wrazenie zbyt nerwowego" można więcej na ten temat. Rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabiel17 Napisano 25 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Tobo jechałeś dzisiaj w Wałbrzychu po ulicy Wyzwolenia- obecnie remontują- asfalt zdzierają? Bo widziałem dzisiaj właśnie rowerzystę na rowerze podobnym albo nawet takim samym jak twój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 25 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 tak jechałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.