Skocz do zawartości

[przerzutka tył i przód]

almaster

Rekomendowane odpowiedzi

Ogromną (również dla portfela ^_^ ). Podczas zwykłej jazdy po płaskim może nie aż tak , ale wystarczy zapuścić się w trudniejszy teren żeby doznać jaką przewagę będzie miała. Polecam wymienić od razu manetki na XT. Co do twojej obecnej przerzutki...coraz słabsze te Deorki :turned: Przynajmniej ja mam takie wrażenie :D A może nie potrzebne xt tylko lx?

Da ci tyle, że przerzutka tylna nie będzie łomotać o widełki. Nie będzie ci też wciągać badyli - a zatem ryzyko uszkodzenia tak samej przerzutki, jak i haka czy szprych znacznie zmaleje.

Skoro masz kasę i jeździsz terenowo - radzę wymienić.

Pozdrówko na tak ^_^

Będzie ogólniej lżej chodziła i łatwiej będzie wrzucać biegi. Zapewne też nie będzie łapać takich luzów jak w tańszych modelach. A co do manetek to zestaw manetki deore+przerzutka xt spisywał się u mnie gorzej niż manetki xt+przerzutka xt. Ale żeby poczuć tą różnicę to już trzeba jeździć w prawdziwym terenie. Na szosie nic Ci to nie da.

miedzy deore a xt mysle ze nie bedzie na początek az taiej roznicy ;)

xt ma wiecej elementow aluminiowych jak tez lepsze uszczelnienia kółek, sworznie jej są wykonane z lepszego materialu i o ile pamietatm czym pokryte (fluorem?).

nowy shadow xt dzieki specyficznej konstrukcji mniej wystaje na zewnatrz od srodka symetrii roweru patrząc.

przerzutki przednie - najwieksza roznica jest miedzy calym sh*tmano przednim a xtr'em: xtr ma o ile pamietam aluminiowy niklowany wózek (albo mial starszy model - poprzedniej generacji).

roznice pojawią sie wraz z dlugoscia i intensywnoscia eksploatacji: wiecej elementow stalowych = wieksza podatnosc na zle warunki atmosferyczne i zimowe. nizsze modele szybciej dostaną tez luzow.

Ogromną (również dla portfela :( ). Podczas zwykłej jazdy po płaskim może nie aż tak , ale wystarczy zapuścić się w trudniejszy teren żeby doznać jaką przewagę będzie miała. Polecam wymienić od razu manetki na XT. Co do twojej obecnej przerzutki...coraz słabsze te Deorki :turned: Przynajmniej ja mam takie wrażenie :) A może nie potrzebne xt tylko lx?

I tu sie podpisuje:-) W/g mnie jesli obecne przerzutki DEORE chodza dobrze to nie ma sensu ich wymieniac. Wszystko zalezy jak i gdzie jezdzimy i czego oczekujemy od sprzetu. pozdro

• Mod Team

Pewnie odczujesz różnicę w precyzji działania tylko odpowiedz sobie na pytanie czy warto takim kosztem? Jaki przebieg mają Twoje obecne przerzutki i w jakim są stanie? Jeśli nic im nie dolega to uważam, że nie ma sensu spieszyć się w wymianą.

Są troszkę skrzywione.Mają 3 lata.Muszę zmienić.Co do przodu,czy to oryginał?

:http://allegro.pl/item400138057_xt_przerzutka_przednia_fd_m761_bikestacja.html

Przód także mi coś szwankuje,i zastanawiam się czy nie zmienić,jednak nie wiem czy będzie pasowała.Jak to sprawdzić?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...