MarcinGoluch Napisano 23 Lipca 2008 Napisano 23 Lipca 2008 Witam! Powrót do fulla udał się nieco szybciej niż planowałem i nieco lepiej niż się spodziewałem. Z zestawu po pierwszych testach jestem bardzo zadowolony. Bardzo szybki i pewny w prowadzeniu. Nowy rowerek oparty jest na ramie Mongoose Canaan Team z foxem rp23 z tyłu i F100RL z przodu. Reszta osprzetu to kokpit RaceFace EvolveXC(pożyczony do czasu zakupu upatrzonego kokpitu), sztyca Smica, koła składaki mavic x317d/Novatec 811/812d i szprychy sapim race, opony Kenda KharismaII, hample Juicy Carbon '08, siodło Scott race, korba Firex GXP, manetki gripshifty Sram X.9, p tył SX5, przód XT. Waga zestawu na wadze pokojowej wskazała 12,4kg więc myślę znośnie. Jest kilka rzeczy któe stosunkowo niewielkim kosztem pozwolą zejść poniżej 12kg. Jeżeli obrać jako kryterium wage to w pierwszej kolejności siodło 330g, dętka Kendy 240g , przerzutka tył 305g, kokpit obecnie ok 430-440g. Na upartego znajdzie się kilka kosmetycznych zmian które pozwolą zejść z wagi o kolejne gramy. A tak oto wygląda jeszcze salonowy potwór Pozdrawiam! Marcin
alghar Napisano 25 Lipca 2008 Napisano 25 Lipca 2008 Ten mongoose trochę przypomina stare Cannondale, mongoose widzę że "wstaje na nogi "
maciejtca Napisano 25 Lipca 2008 Napisano 25 Lipca 2008 Hej Marcin, widze ze udalo Ci sie ze sterami co wymysliles ?? rowerek wyglada super moze sie kiedys spikniemy na jazde w sumie nie mamy daleko do siebie....
MarcinGoluch Napisano 25 Lipca 2008 Autor Napisano 25 Lipca 2008 Dzięki, dzięki Panowie za opinie. Stery zostały wymienione na PRO Ri-11 które mialy mniejsza podkładke. Zakup samej podkładki do zintegrowanych graniczył z cudem więc nie czekając zakupiłem całe stery a FSA znalazły nowego właściciela. Rowerek jest genialny. 100mm jak na razie w zupełności mi wystarcza. W przyszłym tygodniu wypad w góry więc będzie pierwszy test bojowy.
grzegorz1974paszek Napisano 25 Lipca 2008 Napisano 25 Lipca 2008 Spoko rowerek - dobry chyba do maratonów- dystans giga np.
MarcinGoluch Napisano 26 Lipca 2008 Autor Napisano 26 Lipca 2008 Ty mnie tu nie bierz pod włos . Widzimy sie na kolejnym maratonie 64-sto.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.