pr0 Napisano 29 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Moja ważyła 1688 gram. Cały haczyk polega na tym że waga jest podana bez manetki ehh... 2ga osoba mnie już zdemaskowała Na usprawiedliwienie dodam że manetka jest zdemontowana na dziś dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Spoko Poprostu się zdziwiłem, taką różnicą w wadze;] A rowerek piękny teraz jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pr0 Napisano 29 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Ufff... to się cieszę. Już myślałem że będzie n komentarzy na temat za dużej ramy (lucków 20" jest jak na lekarstwo) Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skiba_TG Napisano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Ufff... to się cieszę. Już myślałem że będzie n komentarzy na temat za dużej ramy (lucków 20" jest jak na lekarstwo) Dzięki A tak wogole to ile masz wzrostu? i jaka dlugosc nogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pr0 Napisano 29 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 182 cm i mam dość długie nogi (2cm dłuższe od takich jakie powinny być dla 182cm, gdzieś była taka tabelka ). 9X cm. Nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Factico, strasznie lekka ta Reba. Dla ciebie idealne byłoby 19". Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pr0 Napisano 29 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Strasznie lekka? Chodziły i egzemplarze SL'ki po 1650g z całą rurą: http://light-bike.com/forum/album_page.php?pic_id=3195 http://light-bike.com/forum/album_page.php?pic_id=3064 (sama manetka) 19 nie było. Poza tym, w poprzednim rowerze właśnie z 19" ramą górna rura była za krótka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 3 Stycznia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 9347g pozycja ósma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pr0 Napisano 3 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 łeee... myślałem że waga będzie policzona dla slicków Ma ktoś jakiś pomysł żeby dobić go do 9 kg ? Najlepiej tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 5. Opony, w rankingu szos naturalnie muszą znajdować się opony szosowe. W rowerach klasyfikownaych jako MTB/FS muszą znajdować się opony z przezaczeniem mtb. - punkt regulaminu Zmień zaciski kół na jakieś za 20zł Dartmoory, chyba, że lubisz szybkozamykacze (22g różnicy). Klamki na FR5, koszt niewielki (32g różnicy). Generalnie zejście do 9kg wiążę się z dużym wydatkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 Zaciski kół na Dartmoory, tak jak mówił Fifi. 24zł komplet = 68g. Do tego mógłbyś zmienić pancerze na Alligatory albo Nokony, sztycę i według mnie Racing Ralphy się tu mają nijak, nie lepiej było wziąć coś 1.8 ? Co robiłeś z korbą, że napisałeś "tuned" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 Pewnie śruby wymienione na alu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pr0 Napisano 3 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 dobry pomysł z tymi linkami i pancerzami, przemyślę to RR zostawię. Bardzo fajnie się na nich jeździ. PS: ten punkt regulaminu nie jest uwzględniony we wszystkich projektach :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 Z tymi korbami nie dopatrzyłem że jest to starszy XT-ek. W nowym tzn tym z 2008 śruby są aluminiowe. Tak po 20g to będziesz schodził i schodził do tych 9kg. Wtedy już się nasuwa pytanie. Czy warto np. wymieniać opony na lżejsze kosztem komfortu czy czegoś tam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 PS: ten punkt regulaminu nie jest uwzględniony we wszystkich projektach :/ Prawo nie działa wstecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pr0 Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Znalazłem taki model mostka syntace f99: http://www.allegro.pl/item503291718_mostek...m_promocja.html Czy ta "niska" cena nie jest spowodowana jakąś wadą? Zastanawia mnie fakt, że ten sam sprzedawca sprzedaje ten sam mostek trochę drożej tutaj: http://www.allegro.pl/item511934791_mostek...ison_bikes.html A tu ciekawostka - znowu ten sam mostek, ten sam sprzedawca i skaza na mostku: http://www.allegro.pl/item503291640_mostek...m_promocja.html Brać czy nie brać (tą pierwszą sztukę za 150zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Ale ten pierwszy mostek też ma ''skaze'' - na dekielku , wg mnie to jakieś otarcie o kartonik - żadna wada. Ten droższy mostek ma czarne śruby - nowszy model , była jakas akcja z wadliwymi mostkami F99 - ale raczej nie dotyczy to tych z aukcji. Poszukaj na Lightbikes. tu http://light-bike.com/forum/viewtopic.php?...99&start=30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plezi Napisano 25 Maja 2009 Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Witam, chciałem się zapytać ile ważysz, planuję przebudować mojego Radona QLT 5.0 tzn. wymienić mu ramę na taką jak Ty masz tylko 18". Niestety ważę 95 w porywach do 100 boje się że może być za słaba. Jakieś uwagi na ten temat ? będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 25 Maja 2009 Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Ladny ten Lucifer. Wersja ze sztywnym widelcem faktycznie nie przekonywala jakos, ale z RR i Reba to juz inny rower. Jeszcze lepiej by wygladal z mostkiem na minus, pomysl nad tym, skoro i tak masz wyzszy widelec... No i ciekawiloby mnie jakby wygladal ze srebrnymi rurkami, sztyca, mostek, kierownica. Srebro pasuje do czerni, przy okazji ladnie by sie komponowalo z przerzutka i korbami. Te srebrne korby troche mnie raza teraz, ale pewnie dlatego ze w moim identycznym kolorystycznie Authorze mam czarne korby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plezi Napisano 25 Maja 2009 Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Jak przebuduję Radona to wrzucę fotkę z tarczami Formula Oro 18 i minusowym mostkiem bo teraz też mam tak założony Reszta osprzętu bardzo podobnie. Poczekam tylko na opinię co do trwałości scandium bo Radona mam potrójnie cieniowanego i jest mało sztywny, do tego full. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi