Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Moja ważyła 1688 gram. Cały haczyk polega na tym że waga jest podana bez manetki :):):P ehh... 2ga osoba mnie już zdemaskowała :P Na usprawiedliwienie dodam że manetka jest zdemontowana na dziś dzień :P

Napisano

Ufff... to się cieszę. Już myślałem że będzie n komentarzy na temat za dużej ramy (lucków 20" jest jak na lekarstwo) Dzięki :)

Napisano
Ufff... to się cieszę. Już myślałem że będzie n komentarzy na temat za dużej ramy (lucków 20" jest jak na lekarstwo) Dzięki :icon_wink:

A tak wogole to ile masz wzrostu? i jaka dlugosc nogi?

Napisano

182 cm i mam dość długie nogi (2cm dłuższe od takich jakie powinny być dla 182cm, gdzieś była taka tabelka :icon_wink:). 9X cm. Nie pamiętam.

Napisano

łeee... myślałem że waga będzie policzona dla slicków :P

Ma ktoś jakiś pomysł żeby dobić go do 9 kg ? Najlepiej tanio :P

Napisano
5. Opony, w rankingu szos naturalnie muszą znajdować się opony szosowe. W rowerach klasyfikownaych jako MTB/FS muszą znajdować się opony z przezaczeniem mtb.
- punkt regulaminu

Zmień zaciski kół na jakieś za 20zł Dartmoory, chyba, że lubisz szybkozamykacze (22g różnicy). Klamki na FR5, koszt niewielki (32g różnicy). Generalnie zejście do 9kg wiążę się z dużym wydatkiem.

Napisano

Zaciski kół na Dartmoory, tak jak mówił Fifi. 24zł komplet = 68g.

Do tego mógłbyś zmienić pancerze na Alligatory albo Nokony, sztycę i według mnie Racing Ralphy się tu mają nijak, nie lepiej było wziąć coś 1.8 ?

Co robiłeś z korbą, że napisałeś "tuned" ?

Napisano

dobry pomysł z tymi linkami i pancerzami, przemyślę to

RR zostawię. Bardzo fajnie się na nich jeździ.

PS: ten punkt regulaminu nie jest uwzględniony we wszystkich projektach :/

Napisano

Z tymi korbami nie dopatrzyłem że jest to starszy XT-ek. W nowym tzn tym z 2008 :P śruby są aluminiowe.

Tak po 20g to będziesz schodził i schodził do tych 9kg. Wtedy już się nasuwa pytanie. Czy warto np. wymieniać opony na lżejsze kosztem komfortu czy czegoś tam ?

Napisano

Znalazłem taki model mostka syntace f99:

http://www.allegro.pl/item503291718_mostek...m_promocja.html

Czy ta "niska" cena nie jest spowodowana jakąś wadą? Zastanawia mnie fakt, że ten sam sprzedawca sprzedaje ten sam mostek trochę drożej tutaj:

http://www.allegro.pl/item511934791_mostek...ison_bikes.html

A tu ciekawostka - znowu ten sam mostek, ten sam sprzedawca i skaza na mostku:

http://www.allegro.pl/item503291640_mostek...m_promocja.html

Brać czy nie brać (tą pierwszą sztukę za 150zł)

• 4 miesiące temu...
Napisano

Witam, chciałem się zapytać ile ważysz, planuję przebudować mojego Radona QLT 5.0 tzn. wymienić mu ramę na taką jak Ty masz tylko 18". Niestety ważę 95 w porywach do 100 :P boje się że może być za słaba. Jakieś uwagi na ten temat ? będę wdzięczny.

Napisano

Ladny ten Lucifer. Wersja ze sztywnym widelcem faktycznie nie przekonywala jakos, ale z RR i Reba to juz inny rower. Jeszcze lepiej by wygladal z mostkiem na minus, pomysl nad tym, skoro i tak masz wyzszy widelec... No i ciekawiloby mnie jakby wygladal ze srebrnymi rurkami, sztyca, mostek, kierownica. Srebro pasuje do czerni, przy okazji ladnie by sie komponowalo z przerzutka i korbami. Te srebrne korby troche mnie raza teraz, ale pewnie dlatego ze w moim identycznym kolorystycznie Authorze mam czarne korby.

Napisano

Jak przebuduję Radona to wrzucę fotkę z tarczami Formula Oro 18 :P i minusowym mostkiem bo teraz też mam tak założony :o Reszta osprzętu bardzo podobnie.

Poczekam tylko na opinię co do trwałości scandium bo Radona mam potrójnie cieniowanego i jest mało sztywny, do tego full.