Ptaszek Napisano 22 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Witam mam taki dylemat która ramka by była wytrzymalsza NS Surge czy DC Cocker i do której z tych ram bedzie pasował amortyzator z szeroką koroną np Marzocchi 66 . Rama ma służyć do FR i Hardtail DH wytrzyma to NortShore i Duncon ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AvalancheDH Napisano 22 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Obydwie ramy powinny bez problemu wytrzymać Ja na twoim miejscu brał bym cockera jakoś bardziej do mnie przemawia, a z 66 będzie naprawdę fajny set Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mane Napisano 22 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Dokładnie tak, obie powinny wytrzymać. I myślę, ze z ich wytrzymałością jest bardzo podobnie. Jak kupowałem ramę w 2006 stałem przed wyborem bitch czy cock. Wybrałem bitcha - stal, klasyczny i prosty wygląd oraz dużo dobrych opini. W cocku (jak i w cockerze) nie podoba mi się czołgowaty wygląd (duuużo materiału praktycznie wszędzie i sporo wzmocnień), spora główka i jeszcze raz wygląd. Jakbym teraz stał przed wyborem takim jak Ty - wziąłbym surge jako następce starego dobrego bitcha. edit - a tu małe porównanie - mój bitch i cock kumpla - http://www.pinkbike.com/photo/2066974/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc666 Napisano 22 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Nort Szor bajks jakoś do mnie bardziej przemawiają weź Surge albo starego Bitch'a (ja w HT DH/FR bitch'em jeździłem z 66 właśnie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaszek Napisano 22 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Dzięki wielkie chłopaki biorę NS Surge i sie zobaczy jak bedzie z 66 rv . Jeszcze raz dzięki xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosq3 Napisano 23 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Surge kompatybilny jest z amortyzatorami o skoku 120 - 160mm ;> tak pisze na stronce. 66 które chcesz kupić bedzie miało 170 skoku? Zresztą pewnie mało kto się przejmuje tymi kompatibilnościami skoku przy takich ramach;>. Cocker chyba nie ma takiego ograniczenia, z drugiej strony słyszałem że są tródności w przechodzeniu szerokiej korony pod rurką w cockerze. Obie ramki są wyczesane, sam brałbym cockera dwóch znajomych z którymi jeżdżę ma tą ramke, jeden używa jej z 888vf już półtora roku, głównie w dh (żar, skrzyczne), zalicza też sporo gleb i nic się z nią dzieje ;>. No i cocker na żywo nie wydaje się takim czołgiem jak to wychodzi na zdjęciach :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc666 Napisano 24 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Obie ramki są mocne o ile się nie załaduje zbyt dużego amorka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.