Ptaszek Napisano 22 Lipca 2008 Napisano 22 Lipca 2008 Witam mam taki dylemat która ramka by była wytrzymalsza NS Surge czy DC Cocker i do której z tych ram bedzie pasował amortyzator z szeroką koroną np Marzocchi 66 . Rama ma służyć do FR i Hardtail DH wytrzyma to NortShore i Duncon ??
AvalancheDH Napisano 22 Lipca 2008 Napisano 22 Lipca 2008 Obydwie ramy powinny bez problemu wytrzymać Ja na twoim miejscu brał bym cockera jakoś bardziej do mnie przemawia, a z 66 będzie naprawdę fajny set
mane Napisano 22 Lipca 2008 Napisano 22 Lipca 2008 Dokładnie tak, obie powinny wytrzymać. I myślę, ze z ich wytrzymałością jest bardzo podobnie. Jak kupowałem ramę w 2006 stałem przed wyborem bitch czy cock. Wybrałem bitcha - stal, klasyczny i prosty wygląd oraz dużo dobrych opini. W cocku (jak i w cockerze) nie podoba mi się czołgowaty wygląd (duuużo materiału praktycznie wszędzie i sporo wzmocnień), spora główka i jeszcze raz wygląd. Jakbym teraz stał przed wyborem takim jak Ty - wziąłbym surge jako następce starego dobrego bitcha. edit - a tu małe porównanie - mój bitch i cock kumpla - http://www.pinkbike.com/photo/2066974/
Marc666 Napisano 22 Lipca 2008 Napisano 22 Lipca 2008 Nort Szor bajks jakoś do mnie bardziej przemawiają weź Surge albo starego Bitch'a (ja w HT DH/FR bitch'em jeździłem z 66 właśnie)
Ptaszek Napisano 22 Lipca 2008 Autor Napisano 22 Lipca 2008 Dzięki wielkie chłopaki biorę NS Surge i sie zobaczy jak bedzie z 66 rv . Jeszcze raz dzięki xD
kosq3 Napisano 23 Lipca 2008 Napisano 23 Lipca 2008 Surge kompatybilny jest z amortyzatorami o skoku 120 - 160mm ;> tak pisze na stronce. 66 które chcesz kupić bedzie miało 170 skoku? Zresztą pewnie mało kto się przejmuje tymi kompatibilnościami skoku przy takich ramach;>. Cocker chyba nie ma takiego ograniczenia, z drugiej strony słyszałem że są tródności w przechodzeniu szerokiej korony pod rurką w cockerze. Obie ramki są wyczesane, sam brałbym cockera dwóch znajomych z którymi jeżdżę ma tą ramke, jeden używa jej z 888vf już półtora roku, głównie w dh (żar, skrzyczne), zalicza też sporo gleb i nic się z nią dzieje ;>. No i cocker na żywo nie wydaje się takim czołgiem jak to wychodzi na zdjęciach :>
Marc666 Napisano 24 Lipca 2008 Napisano 24 Lipca 2008 Obie ramki są mocne o ile się nie załaduje zbyt dużego amorka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.