aquari Napisano 22 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Witam, szukam nowego roweru mtb do jazdy amatorskiej (co zresztą widać po zakresie cenowym) głównie miasto i leśne drogi. Znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/item402941591_reower_eli...t_polecam2.html http://allegro.pl/item399274574_rower_kros...akow.html#photo Zdaję sobie sprawę, że za takie pieniądze rewelacji nie będzie...jednak chciałem się dla bezpieczeństwa zapytać Kogoś trochę bardziej doświadczonego ode mnie. Z uwagi na ograniczony budżet skłaniam się raczej do eliosa, czy faktycznie kross w opisanej konfiguracji jest znacznie lepszy i warto trochę dołożyć? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razor123445 Napisano 22 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Ja mam Hexagona V6 tylko z 2006 (pomyłka w opisie) i na V-Brake ... ogolnie według kumpli co siedzą w tym temacie to rower niezły za tą cenę ale amor sh*tny .... jednak po tym jak się przejechali to stwierdzili że jak na to co jest to chyba trafił mi się najlepszy amor z tej serii xD (potrafie nieźle tępić rower - dropy 1,5m itp. na takim sprzęcie i już 2 lata jeździ bez serwisu ) Ogolnie to ja też jestem AMATOR wiec aż tak na moje sugestie nie patrz .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 22 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Jeśli idzie o osprzęt - Elios ma generalnie lepszy (w tym również wyższy model amortyzatora, który to model użytkownicy chwalą jako jedną z najlepszych na rynku propozycji w jego przedziale cenowym). Firmy nie znam, nazwa brzmi trochę makrokeszowato - ale rama aluminiowa z 2 letnią gwarancją, wygląda na oko nie najgorzej (w każdym razie nie gorzej niż Kross )... cóż, za te pieniądze cudów i tak nie należy oczekiwać, a mnie się nie wydaje, żeby ten Elios - a właściwie jego rama, bo osprzęt jest w porządku - miał być realnie gorszy niż Kross. W dodatku jest tańszy o ponad 100 zł. Może i warto zaryzykować, choćby dla samego osprzętu, który w razie czego można (przynajmniej w większej części) przełożyć do innej ramy. Jeśli się na tego Eliosa zdecydujesz - napisz na forum, jak się sprawuje. Pozdrówko ośmielające Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aquari Napisano 22 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 dzięki, co do eliosa czy jak go tam zwał to mam wrażenie, że tutaj poniosła chłopaków wyobraźnia...Rower jest składany w Polsce w jakiejś małej fabryce z tego co się dowiedziałem. Ogólnie firma wygląda ok ma dobre opinie, rozmawiałem też z kimś kto już podobny wynalazek zakupił i twierdzi, że jest ok. Choć generalnie wolę markowe rzeczy to akurat w kwestii roweru chyba skorzystam z 'okazji' żeby coś nowego wypróbować (i tak jak znam siebie to nie dam mu rady). Jeśli ktoś jeszcze może dodać swoją opinię na temat osprzętu to będę się cieszył jak dziecko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 22 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 ja bym zaryzykował tego eliosa np. ze względu, że ma on piastę na kasetą (sugeruję się 8śmioma rzędami kasety) a nie wolnobieg który nie jest trwałym rozwiązaniem i za eliosem przemawia również amortyzator który działa bardzo sympatycznie jak dla mnie ps. szukaj okazji po sklepach mój tata kupił activa (gdzieś jest o nim temat) który normalnie kosztował 1300zł a został przeceniony na 749 czy coś ten deseń tak więc do boju! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 23 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Ja bym spróbował Eliosa Xcr to największa jego zaleta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.