Skocz do zawartości

[amortyzator przedni] Manitou,Rock shox czy Suntour?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ma dylemat co wybrac z posrod tych trzech amorow;

Suntour Axon RLD

Rock Shox Tora 318 air

Manitou Silver.

Waze nie cale 80 kg.

Potrzebny mi lepszy widelec niz dotychczasowy manitou axel comp.

Jezdze po lesie,miescie,troche po gorzystych terenach.

Za odpowiedzi z gory dziekuje.

Lżejszy, ale brak mu jakichkolwiek regulacji (oprócz - co oczywiste - naprężenia wstępnego), zaś Tora jest już pod tym względem zaawansowana. Choć na pracę Axona nie narzekam :) Więc jeśli nie ma to być amor na długo, a masa nie grali wielkiej roli, to chyba jednak Tora.

Amor dla osoby lekkiej ok. 60 kg. Jazda? Turystyka, XC - takie rzeczy. Generalnie chcielibyśmy wyposażyć rower znajomej w jakiegoś amorka przed wypadem w góry. Aktualnie jest to sztywny widelec, który ja kiedyś ujeżdżałem w gangu zanim nie dorobiłem się durexa <sic!>.

Dostępne fundusze? 200 - 250 zł. Może 300, ale musiało by to być uzasadnione czymś konkretnym. Więcej nie więc teksty w stylu - dołóż 50 i kup to albo najlepiej 100 i kup tamto proszę sobie darować.

cena jest przegieta. 5 letni mx comp za 450pln, a nowy mx pro za 600pln? zart. sprecyzuj do czego ma byc amor i ile masz kasy.

Kumpel ostatnio sprzedał Bombera '03 bez blokady za 400 :)

Co do tego MX Pro (kupiłem za ~560,- z rabatem) - w porównaniu do starego Z4 Air muszę mocniej pompować (Z4: 1,7atm , MX: 3,0atm), MX jest czulszy ze względu na sporą sprężynę w lewej goleni), jest regulacja na zewnątrz, wygląda bardziej masywnie, zwłaszcza haki do kół, jest cięższy - 2kg (z piwotami, nieprzyciętą rurą 2,2kg).

Ogólnie nie jest źle i amora mogę polecić :) (nie mam porównania do Tory 318)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...