bobiik Napisano 21 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Witam ma dylemat co wybrac z posrod tych trzech amorow; Suntour Axon RLD Rock Shox Tora 318 air Manitou Silver. Waze nie cale 80 kg. Potrzebny mi lepszy widelec niz dotychczasowy manitou axel comp. Jezdze po lesie,miescie,troche po gorzystych terenach. Za odpowiedzi z gory dziekuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 21 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 tora bardzo dobry system tlumienia, bardzo dobra amortyzacja - jakosc pracy powietrznych rsów jest swietna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 21 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Wlasnie ku niemu sie chyba bede sklanial. Na allegro jest w bardzo przystepnej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 22 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Tora i tylko ona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 24 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 A jesli nie mamy kasy na Torę, a możemy w miarę tanio kupić Axona to warto? Czy lepiej czekać i zbierać kasę na torę? Axon lżejszy od tory ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
focusR Napisano 24 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Lżejszy, ale brak mu jakichkolwiek regulacji (oprócz - co oczywiste - naprężenia wstępnego), zaś Tora jest już pod tym względem zaawansowana. Choć na pracę Axona nie narzekam Więc jeśli nie ma to być amor na długo, a masa nie grali wielkiej roli, to chyba jednak Tora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 24 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Dobra. Ponieważ temat traktuje o RS-ach to co powiecie na to? http://www.allegro.pl/item402641667_marzoc...p_eta_2003.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 25 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 cena jest przegieta. 5 letni mx comp za 450pln, a nowy mx pro za 600pln? zart. sprecyzuj do czego ma byc amor i ile masz kasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 25 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Amor dla osoby lekkiej ok. 60 kg. Jazda? Turystyka, XC - takie rzeczy. Generalnie chcielibyśmy wyposażyć rower znajomej w jakiegoś amorka przed wypadem w góry. Aktualnie jest to sztywny widelec, który ja kiedyś ujeżdżałem w gangu zanim nie dorobiłem się durexa <sic!>. Dostępne fundusze? 200 - 250 zł. Może 300, ale musiało by to być uzasadnione czymś konkretnym. Więcej nie więc teksty w stylu - dołóż 50 i kup to albo najlepiej 100 i kup tamto proszę sobie darować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 25 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 cena jest przegieta. 5 letni mx comp za 450pln, a nowy mx pro za 600pln? zart. sprecyzuj do czego ma byc amor i ile masz kasy. Kumpel ostatnio sprzedał Bombera '03 bez blokady za 400 Co do tego MX Pro (kupiłem za ~560,- z rabatem) - w porównaniu do starego Z4 Air muszę mocniej pompować (Z4: 1,7atm , MX: 3,0atm), MX jest czulszy ze względu na sporą sprężynę w lewej goleni), jest regulacja na zewnątrz, wygląda bardziej masywnie, zwłaszcza haki do kół, jest cięższy - 2kg (z piwotami, nieprzyciętą rurą 2,2kg). Ogólnie nie jest źle i amora mogę polecić (nie mam porównania do Tory 318) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 25 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Witam. Nabylem ostatecznie co innego Mianowicie Manitou r7 elite absolute 80mm wersja bez manetki. Jak go zainstaluje to opisze wrazenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.