Skocz do zawartości

[rower] składak na ramce Author'a Egoist

Popidowka

Rekomendowane odpowiedzi

r7 + 87kg + tarcza + jazda po gorach = pomylka

w zasadzie zostaje ci tora i jej drozsze rodzenstwo, mysle ze jako przejsciowka ten sr xcr to dobry pomysl, rst ... nie wiem jak teraz ale kiedys to lepiej bylo kupic widelec cromo niz amor tej firmy, nie warto na sile szukac czesci z asortymentu velo :)

podawaj czlowieku konkrety - co chcesz bo takie polecanie w ciemno to ... bedziemy sie produkowac z kierownicami prostymi a ty na koncu powiesz ze musi byc gieta ... zrob wstepna rozpiske czesci tych ktore masz tych ktore bys chcial i tam gdzie brak pomyslow

ok, wieczorkiem dodam bo na razie nie mam czasu ;) przy okazji powiec jaka jest roznica pomiedzy kierownica gieta a prosta, nie mialem do czynienia z ta pierwsza od lepka jezdzilem na szosie ;)

zrob wstepna rozpiske czesci tych ktore masz tych ktore bys chcial i tam gdzie brak pomyslow

[edit]

Tak jak mowiles tak i zrobilem

RAMA

EASTON Ultralite aluminium 7005 26"

ROZMIAR

20"

WIDELEC

SR SUNTOUR XCR-RL (100mm) 2008 [przekonales mnie :) ]

KORBA

SHIMANO Deore M532 srebrna 44-32-22 (175 mm) już mam

CZEGO JESCZE NIE KUPILEM:

PRZERZUTKA PRZEDNIA

SHIMANO XT FD-M761 (34,9 mm)

PRZERZUTKA TYLNA

SHIMANO Deore XT 2008 RD-M771

MANETKI

Deore LX 2008 SL-M580

KASETA

SHIMANO M580 11-32

KIEROWNICA

Ritchey COMP Flat

MOSTEK

Ritchey LOGIC

SZTYCA

accent ?

HAMULCE

Avid SD7 2008

KOŁA

SHIMANO DEORE WHM505

OPONY

irc mythos xc II

SIODEŁKO

FIZIK Gobi XM

Teraz bedzie latwiej ?

juz nie mam takiej floty zeby jeszcze kupic radona, a jedyna rzecza za ktora sam sie nie bore to skladanie kol, te deorki kupuje za 310zl i mysle ze nic specjalnie lepszego nie zlorze za ta cene

tak na szybko to 2x65zl obrecz

piasty sh komplet 90zl

szprychy 32x2x1,5zl+96zl

razem 316zl

+skladanie

I przy okazji masz lekko :thumbsup: Jeździłem na nim i przy mojej wadze jest sztywny bocznie, ale słyszałem, że przy cięższych bikerach staje się nieco wiotki bocznie, ale jak to sie ma do prawdy to nie wiem, bo przy mojej wadze jak już powiedziałem jest sztywny.

• 2 tygodnie później...

Witam wszystkich ponownie, troche zaniedbalem topic, ale rozumiecie, urlopik, wakacje... :]

Teraz pytanko:

Polecono mi mostek XC-Race (120mm) plus kierownice XC-Race Accenta, co powiecie na tem zestaw, szczegolnie zalerzy mi na sztywnosci i wytrzymalosci a zestaw jest dodatkowo pokrywany carbonem. Nie wiem jak ten mix spisuje sie w XC bo w szosie nie nazekam, jedyne co niemile wspominam widelec full carbon w TCRce i obdarta twarz, ale to bylo 4lata temu... moze sie cos zminilo ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...