danonh Napisano 20 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Witam Wszystkich, Ciekaw jestem waszych opinii na temat tego roweru. Mialby on sluzyc mojej mamie (osoba ok 60 lat) do przjezadzek po lesie i okolicznych drogach. To co podoba mi sie w tym modelu to przerzutka zamknieta w piascie co ogranicza konserwacje roweru do minimum, dynamo umieszczone w przednim piascie, hamulec do tylu (co jest bardzo istotne dla mojej mamy, poprzednio miala Wigry 3), oraz wyposazenie w sklad ktorego wchodza blotniki, swiatla, pompka, bagaznik, wygodne zelowe siodelko. Rowerek kosztuje 1699 PLN (minus 5%, bo taki rabat mi zaoferowano) wiec dosc sporo jak dla mnie ale jesli Waszym zdaniem wart jest swojej ceny to go kupie. Poza tym moze sa podobne modele innych firm z podobnym wyposazeniem ktore warto rozwazyc? Nie znam sie na tym zbytnio a chcialbym aby rowerek sluzyl dlugo i bezproblemowo. Bede bardzo wdzieczny za wszelkie opinie, propozycje, badz komantarze. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skullthrower Napisano 21 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Hejka. Na allegro znalazłem ci wersję taką samą tyle że tańszą http://www.allegro.pl/item403385297_giant_...s_najtanie.html Pewnie że warto bo to przecież fajny rowerek. Ma wahacz przedni, kupę sprzętu tj. błotniki, bagażnik, nóżka, oświetlenie. Wygodny, a to ważne w wieku twojej mamy. A służyć będzie długo jeśli od czasu do czasu ktoś go umyje, nasmaruje, sprawdzi stan linek itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danonh Napisano 22 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Hej, Dzieki za odpowiedz. Co do aukcji Allegro to ja rowniez ja widzialem i w weekend chcialbym wybrac sie zeby rowerek obejrzec (na szczescie mam blisko), bo wedlug informacji sprzedajacego sprzet byl lekko uzywany. W miedzyczasie kolega z pracy zaproponowal mi modele Krossa - rzekomo ta sama jakosc za mniejsze pieniadze. I tak oto: KROSS MANFIELD PARK - http://www.allegro.pl/item401692395_kross_...ca_shimano.html za kwote 899 PLN KROSS STANLEY PARK'06 - http://www.allegro.pl/item403041688_kross_...o_za_995z6.html - kwota 995 PLN Wiem ze czasem warto doplacic troche wiecej i miec sprzet lepszej klasy, ale Kross ma raczej dobra opinie. Czy ktos moze poradzic czy w takim razie zdecydowac sie na Gianta za 1350 PLN czy moze na ktorys z Krossow podanych powyzej? Na pierwszy rzut oka rowery maja podobne wyposazenie i funkcjonalnosc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skullthrower Napisano 22 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 KROSS STANLEY PARK'06 wydaje się być dobrym wyborem, ma tej samej klasy osprzęt co Giant a kosztuje o 300 zł mniej. Co ważne dość łatwo o serwis Kelly'sa (przynajmniej we Wrocławiu, ale wydaje mi się że są popularni w całej polsce) Teoretycznie jednak, osoby starsze jeżdzą ostrożnie (np. zsiadają z roweru przy krawężniku) więc raczej nie spodziewałbym się że serwis będzie wogóle potrzebny, pomijając oczywiście smarowanie, czyszczenie i "domowy" przegląd roweru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.