Mod Team bikergonia Napisano 20 Lipca 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Jak w temacie. Interesuje mnie jakie macie opinie o tych dwóch modekach. Nie chodzi mi o różnicę w cenie bo tą znam. Jakie i czy są w ogóle różnice w działaniu? Które byście wybrali? Czekam na Wasze opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 20 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Innych modeli pod uwagę nie bierzesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 20 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Między tymi dwoma to raczej Juicy, lepiej hamuje, lepsza siła i modulacja, lepiej się go serwisuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 20 Lipca 2008 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 ulvgar innych nie biore pod uwagę bo te co podałam są lekkie i bardzo dobre a i do mojego stylu jazdy (XC) to najlepszy wybór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 21 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Między tymi dwoma to raczej Juicy, lepiej hamuje, lepsza siła i modulacja, lepiej się go serwisuje. Co jest lepszego w serwisowaniu? Juicy faktycznie jest cacy ale o ile Ultimate jest słabszy od mojego Carbon to już bym sobie Ulti podarował. Pozatym gorzej z dostępnością ewentualnych części zamiennych. Jak już znajdziesz część to jest sporo droższa niż w Shimano. Zbladłem jak stanełem przed widmem zmiany przewodu w swoim Juicy Carbon. Koszt to bagatela jakieś 200zł! ! ! Na całe szczęście mój przewód okazał sie wystarczający. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 21 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Łatwiej i przyjemniej się odpowietrza. Co do cen części zamiennych na naszym rodzimym rynku to się nie orientuję zbytnio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 21 Lipca 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Ostatnio śmigałem trekiem z avidami o których tu mowa natomiast w ktm'e mam xtr. Moje odczucia są jednoznaczne zostaję przy XTR. Fakt faktem w Ktm'ie mam tarcze 180/160 i dotarte już klocki natomiast avidy były 160/140 na początku sieczka :] Z biegiem km robiło się coraz lepiej. Po przejechaniu ok 800km stwierdziłem, że już lepiej nie będzie. Od strony serwisanta może i lepiej wychodzi avid, jednak z jazdy wolę xtr. XTR:Avid Ultimate jak dla mnie 1:0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 27 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 Jeśli chodzi o części zamienne to Shimano i tu wygrywa. Pytałem się o inne modele bo ostatnio na allegro przewija się Forula ORO K24 ale z tarczami 180/160 (wypadałoby się dogadać o zamianę na 2x160 mm). Sam czasem zastanawiam się nad tym zestawem ale wcześniej musiałbym sprzedać swój Avid Carbon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek^^ Napisano 27 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 XTR może i dobre, ale mają jedną podstawową i jak dla mnie decydującą wadę - ciekną klamki! i to nie jednej osobie! Uszczelki nie do dostania czyli generalnie kaszana... dopóki nie ciekną są ok ale jak już zaczną to nie ma rady. Moim zdaniem Juicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 28 Lipca 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Mam co prawda XT ale tam również jest ten mineralny olej, moim zdaniem to jest pomyłka, po pol godziny na mrozie klamki stwardniały niemal na kamień, wątpię żeby w xtr było inaczej. Dota można kupić w każdym samochodowym.. a do shimano.. już nie tak szybko.. Poza tym ultimate (nie wliczając tarcz bo to inna bajka) są lżejsze niż xtr... Na tarczach xtr jesteśmy jakieś 100gr w plecy.. w stosunku do tych z ultimate.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek^^ Napisano 28 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Dokładnie - za 20zł można samemu zrobić zestaw do odpowietrzania zawierający 0,5l dota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.