radomir82 Napisano 19 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Okazuje się że Reign w moim rozmiarze jest już niedostępny, więc mam nie lada zagwozdkę Pytanie brzmi: Co zamiast? Osobiście podoba mi się coś takiego: http://www.dobrerowery.com/product_info.ph...roducts_id=4058 Cena trochę zabija, ale mogę dostać go trochę taniej... Macie jakieś inne sugestie? Czekam na propozycje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 19 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Nie rozumiem fascynacji tymi masowo klepanymi na tajwanie, przereklamowanymi rowerumi spod marki Specialized. Nie twierdzę że są złe, po prostu za swoją cenę nie oferują niczego co by tę cenę usprawiedliwiało. ... może Cannondale Moto? 160mm skoku, 14kg wagi, prezentuje się wyśmienicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca_Sopot Napisano 19 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 kopaczus, ty jesetś FANATYKIEM! ale za tą cene ten spec IMO nieopłacalny. kup lepiej tego gianta w niemczech albo gdzieś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 19 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Nieprawda! Lata przejeździłem na Giancie, bardzo podobają mi się Ibisy i Titusy i sporo innych marek, cannony znam dobrze i polecam wszystkim, bo mam z nimi świetne doświadczenia. Peace. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 19 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Heh, powiedzmy że Cannon nie jest przereklamowany , Moto mi się nie podoba, jak dla mnie trochę przekombinowali z zawieszeniem ,a tego speca mogę mieć taniej niż Reigna 1.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 19 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 zapytaj o banshee rune. opinie ma bardzo dobre. przemyslana konstrukcja o cechach roweru zjazdowego na zjazdach i roweru xc na podjazdach. virtualne zawieszenie tak jak w giancie. byl jednym z moich faworytow do zlozenia calkiem lekkiego fulla o duzym skoku i dla mnie niezniszczalnej ramie. bardzo mi się podoba - gaint jesli chodzi o malowanie i ksztalt ramy jest "nudny" zadnej oryginalnosci. oczywiscie na kolorze sie nie jezdzi ale mimo wszystko ma to znaczenie. spec rzeczywiscie okrada na komponentach - choc jest to wynikiem ceny w polsce ktora jest dwukrotnie wyzsza niz w stanach. na tamtejszym rynku jest adekwatna dla osprzetu u nas nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 19 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Do gianta przekonuje mnie świetne zawieszenie (to w sumie najważniejsze) i dobry osprzęt, Spec bardzo żydzi na osprzęcie ale ma bardzo ciekawą ( jak dla mnie) ramę, sprawdzony dopracowany system bez niepotrzebnych fajerwerków, nad Rune też się zastanawiam tyle tylko że sama rama z prostym damperem kosztuje 4 kawałki, do tego jakieś sensowne widły i mamy ponad 6 tyś, a gdzie reszta... heh chyba jednak spec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejot Napisano 20 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 No jest jeszcze Haro Werx za 1600 z damperem też inteligentne zawieszenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 20 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Na temat Werxa już się wypowiedziałem w Twoim temacie dejot, gdyby nie ta podsiodlówka rama była by całkiem cakiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejot Napisano 20 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Aaaa jest jeszcze nowy Nomad : http://www.santacruz-pl.com/strony/oferta/pozostale/nomad2 i Blur LT : http://www.santacruz-pl.com/strony/oferta/...lt2/blurlt2.php Nie wiem jak Wy ale normalne ja się w santa cruzie kocham po uszy:) Czyż nie są piękne ? Podobno będą tańsze:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
podnietek Napisano 21 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Brzydki ten nowy nomad. Ale cena zacheca. 1200 zl mniej niz sam zaplacilem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 21 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 ile obecnie kosztuje nowy nomad? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozv Napisano 21 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 aktualna cena to 4500 za ramę + RS Monarch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejot Napisano 21 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Kocham ten kurs wymiany - w zeszłym roku bodajże 5 kafli za solo ramę. Zapewne przekroczyłby budżet (jak to spec) ale w ramach ciekawostki : http://www.nsmb.com/page/s/2541/2009-specialized-sx-trail/ Może by tak hmmm jakieś zestawienie fulli do enduro/am do przyklejenia by zrobić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 21 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Ten Spec ma korbę 3 blatową + rock ring jakiś i czy stery 1,5 na dole to mają wzmacniać ramę i łożyska (wówczas nie trzebaby robić spec amorów z dedykowaną rurą sterową a specjalne dolne łożysko sterów) czy także łączenie korona widelca z rurą sterową ? Oczywiście mówię o założeniach takiej nowości bo że wzmacniają i to i to to nie wątpię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 21 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Dobra, Pitch Pro zamówiony, jak dobrze pójdzie to w czwartek wieczorem pierwsze testy po kamienistych szlakach, dostałem go taniej niż wersję Comp, oczywiście już myślę o zmianach, na pierwszy ogień idą: manetki SX5 > gripy X.0, hample Juicy 3 > Juicy 7, i beznadziejna piasta tylna M-475 (swoją drogą, żeby takie g..no wsadzać do roweru za ponad 7 koła ) ps. Taki rock ring to niezła rzecz, sam bym go chętnie widział w moim nowym sprzęcie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 21 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Ja tam nie wiem gdzie Spec z linka dejota ma 3 zębatki z przodu, ale rockring to i owszem ma. Co do główki 1.5/1.125 cala to było o tym w nowinkach mtb. Taki nowy standard promowany przez Treka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 21 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Ile ten Pitch Pro waży na oko? W sumie to w dzisiejszych czasach ciężko o kiepski rower, więc wszystko rozchodzi się o cenę. Jak dostałeś tego Speca w dobrej cenie to wypas. Daj znać jak będziesz go brał w górki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 21 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 w tescie bike boardu bylo cos kolo 14.5 kilo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 21 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Nom zgadza się 14,5 kg, nie jest źle chociaż mogło by być trochę lepiej... Jasna sprawa że się odezwę, jak tam Twój Perp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 21 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 nie moze byc lepiej bo nie mieliby co wsadzic do zabawek za 30 klockow http://brandscycle.com/itemdetails.cfm?id=9040 patrząc na to - to realistyczna cena w stosunku do wartosci cos kolo 4 koła za taki rower. żałuję ze bocian nie upuścił mnie gdzieś nad kentucky... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 21 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Mieli dziś posłać UPSem, czyli środa, max czwartek. Ale to będzie wielka bestia, bez upgradeów waży 19kg, w tłumiku żadnych propedałów więc na podjazdach mnie zgubisz Też tam trochę szajsu pozmieniam, hample sh*tmano 485 na Juicy 7 przód i Juicy 3 tył, oponki na NN 2.4, może jakiegoś sealanta wleję z czasem zamiast dętek. Ale ogólnie dużo nie będę zmieniać - to ma być tani rowerek o który nie będę się obawiał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 21 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 To raczej ten: http://brandscycle.com/itemdetails.cfm?id=9041 , czyli jakieś 4800 PLN, wszyscy wiemy że ceny w polandii są z kosmosu... Heh sama nazwa na to wskazuje, że to sprzęt z którym nie warto zadzierać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca_Sopot Napisano 21 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 ale ten nowy sx trail jest paskudny... wogóle te nowe spece są paskudne... jak dostaniesz pitchkę, to napisz jak się jeździ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 21 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Tak przy okazji: http://www.rowerowawaga.pl/index.php?d=art...47&art=1505 rozmiar M z wkładem suportu: http://www.rowerowawaga.pl/index.php?d=art...=31&art=169 czyli wychodzi mniej więcej 2750, chyba nie aż tak źle jak na 150mm skoku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.