Skocz do zawartości

[rower]Jeśli nie Reign to co?

radomir82

Rekomendowane odpowiedzi

Okazuje się że Reign w moim rozmiarze jest już niedostępny, więc mam nie lada zagwozdkę :) Pytanie brzmi: Co zamiast?

Osobiście podoba mi się coś takiego: http://www.dobrerowery.com/product_info.ph...roducts_id=4058

Cena trochę zabija, ale mogę dostać go trochę taniej...

Macie jakieś inne sugestie? Czekam na propozycje...

Nie rozumiem fascynacji tymi masowo klepanymi na tajwanie, przereklamowanymi rowerumi spod marki Specialized. Nie twierdzę że są złe, po prostu za swoją cenę nie oferują niczego co by tę cenę usprawiedliwiało.

... może Cannondale Moto? 160mm skoku, 14kg wagi, prezentuje się wyśmienicie.

zapytaj o banshee rune. opinie ma bardzo dobre. przemyslana konstrukcja o cechach roweru zjazdowego na zjazdach i roweru xc na podjazdach. virtualne zawieszenie tak jak w giancie. byl jednym z moich faworytow do zlozenia calkiem lekkiego fulla o duzym skoku i dla mnie niezniszczalnej ramie. bardzo mi się podoba - gaint jesli chodzi o malowanie i ksztalt ramy jest "nudny" zadnej oryginalnosci. oczywiscie na kolorze sie nie jezdzi ale mimo wszystko ma to znaczenie.

spec rzeczywiscie okrada na komponentach - choc jest to wynikiem ceny w polsce ktora jest dwukrotnie wyzsza niz w stanach. na tamtejszym rynku jest adekwatna dla osprzetu u nas nie.

Do gianta przekonuje mnie świetne zawieszenie (to w sumie najważniejsze) i dobry osprzęt, Spec bardzo żydzi na osprzęcie ale ma bardzo ciekawą ( jak dla mnie) ramę, sprawdzony dopracowany system bez niepotrzebnych fajerwerków, nad Rune też się zastanawiam tyle tylko że sama rama z prostym damperem kosztuje 4 kawałki, do tego jakieś sensowne widły i mamy ponad 6 tyś, a gdzie reszta... heh chyba jednak spec :)

Ten Spec ma korbę 3 blatową + rock ring jakiś i czy stery 1,5 na dole to mają wzmacniać ramę i łożyska (wówczas nie trzebaby robić spec amorów z dedykowaną rurą sterową a specjalne dolne łożysko sterów) czy także łączenie korona widelca z rurą sterową ? Oczywiście mówię o założeniach takiej nowości bo że wzmacniają i to i to to nie wątpię.

Dobra, Pitch Pro zamówiony, jak dobrze pójdzie to w czwartek wieczorem pierwsze testy po kamienistych szlakach, dostałem go taniej niż wersję Comp, oczywiście już myślę o zmianach, na pierwszy ogień idą: manetki SX5 > gripy X.0, hample Juicy 3 > Juicy 7, i beznadziejna piasta tylna M-475 (swoją drogą, żeby takie g..no wsadzać do roweru za ponad 7 koła :) )

ps. Taki rock ring to niezła rzecz, sam bym go chętnie widział w moim nowym sprzęcie..

Mieli dziś posłać UPSem, czyli środa, max czwartek. Ale to będzie wielka bestia, bez upgradeów waży 19kg, w tłumiku żadnych propedałów więc na podjazdach mnie zgubisz :D Też tam trochę szajsu pozmieniam, hample sh*tmano 485 na Juicy 7 przód i Juicy 3 tył, oponki na NN 2.4, może jakiegoś sealanta wleję z czasem zamiast dętek. Ale ogólnie dużo nie będę zmieniać - to ma być tani rowerek o który nie będę się obawiał :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...