damiankk Napisano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 wpadaj, im więcej osób tym lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wab Napisano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 Jednak wycieczka nad Zalew mi wypaliła więc dziś z Wami nie jadę, do następnego razu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moonspell79 Napisano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Ktoś chętny, aby jutro pokręcić? Proponuję 19:30 na dużym parkingu koło Chemika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziolek Napisano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Będe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiankk Napisano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 ja także postaram się być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wab Napisano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Ja trochę wcześniej kręcę, ale i z Wami się kawałek mogę przejechać Duży parking koło Chemika to ten asfaltowy plac tam gdzie w niedziele giełda się odbywa ? naprzeciwko niebieskiego budynku w którym mieści się hala sportowa ? Tu => http://maps.google.com/maps?f=q&hl=pl&...mp;t=h&z=18 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moonspell79 Napisano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Hej wab, Tak, to ten parking na którym odbywa się giełda. Do wszystkich, proponuję spotkać się 15 min wcześniej, czyli o 19:15. ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiankk Napisano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 mi pasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wab Napisano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Ok, będę 15 min wcześniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moonspell79 Napisano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 2 wypad i już nas było pięciu było .... Coraz lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziolek Napisano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 No jak tak dalej pójdzie, to staniemy się konkurencją dla naszej Masy Krytycznej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wab Napisano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 apropo masy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wab Napisano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Jutro czyli w sobote planuję sie przejechać do Ostromecka, 14:00 przy głownym wejściu do Tesco na Rondzie Toruńskim. Kto jedzie ? Może zahaczymy o Małą Kępe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziolek Napisano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2008 Mi dziś nie pasuje, przynajmniej nie przed wieczorem. Ale jutro można by gdzieś skoczyć. PS. Wytrwałości w drodze powrotnej, bo będziesz wracał pod mocny wiatr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wab Napisano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2008 Rzeczywiście wiatr dał się odczuć szczególnie że wyszło nieco więcej km niż przewidywaliśmy. Tereny rezerwatu Mała Kępa nie zostały rozpoznane w pełni a warto - więc pewnie będzie kiedyś powtórka Jutro (niedziela) proponuję 11:00 na pętli autobusowej na Błoniu do Nakła, po drodze zahaczymy o Kcynię i Szubin, tempo spokojne ( po dzisiejeszej jeździe nie da rady innego wycisnąć ) Punkt A na mapie to pętla autobusowa http://maps.google.com/maps?f=d&saddr=...mp;t=h&z=18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buldi2 Napisano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2008 E.... jaki wiatr? Ciągnąłeś za mną i jeszcze marudzisz. ;-) Tak, tereny rezerwatu pierwsza klasa, szczególnie ciekawy okazał się czarny szklak im K. Wyczółkiewicza. :-D Jutro rzecz jasna, że ja jadę... ale powinno być tak, że celem jest Szubin przez Nakło i Kcynie więc po drodze jest Nakło nad Notecią na nie Szubin. :-) Zakładam, że będziemy zmęczeni i jutro będzie bardzo rekreacyjnie... do Nakła jest tylko nie całe 30km więc będzie dobrze. ;-) Acha... no że to mój pierwszy post na tak zacnym forum rowerowym więc oficjalnie Witam wszystkich kolegów po fachu. Pozdrawiam. Buldi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wab Napisano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 wtorek 12 sierpnia Inowrocław, szuter i mało ruchliwe szosy, 11:00 przy głównym wejściu do Galerii Glinki (google maps: http://maps.google.com/maps?f=q&hl=pl&...mp;t=h&z=17) tempo bez szaleństw bo odległość znacząca ;-) Kto chetny? btw. Jutro rzecz jasna, że ja jadę... ale powinno być tak, że celem jest Szubin przez Nakło i Kcynie więc po drodze jest Nakło nad Notecią na nie Szubin. :-) Wszystko zależy od punktu odniesienia i układu współrzędnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moonspell79 Napisano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Hej Wab, Pogoda chyba nie będzie Ci dziś sprzyjać. Niestety nie dam rady dziś z Wami pośmigać, ale w przyszłym tygodniu zaczynam urlop więc wtedy z chęcią wybiorę się na jakiś dłuższy wypadzik. Pozdrawiam: Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wab Napisano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Inowrocław zdobyty, liczydło wybiło 125km, ...zatem kolejna wycieczka Tym razem Świecie, w programie zwiedzanie zabytków start czwartek 11:00 przy Tesco ktoś chetny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buldi2 Napisano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Witam! Kontynuując zwiedzanie rejonów zachodnio-południowych proponuję następną WYCIECZKĘ: O 10 na pętli autobusowej na Błoniu. (sobota 16.08.2008r.) Jedziemy przez Białe Błota, Tur, Szubin do Żnina unikając głównej drogi czyli "piątki". Wracamy przez Łabiszyn i dalej na Władysławowo. Tam skręcamy w lekki teren. Trasa kończy się na pętli. (jakiekolwiek propozycję i zmiany w planie będą uzgadniane ;-)) ) Chętnych jest już trochę więcej niż ostatnim razem, ale mam nadzieję i że z tego zacnego forum ktoś się wybierze :cool: oby pogoda dopisała, acha no i co do pogody: UWAGA! W razie deszczowej pogody taka jak dziś nie jedziemy. Jeśli mielibyśmy nie jechać napiszę stosowną wiadomość ok.9:00. Pozdrawiam i zapraszam. :mrgreen: Buldi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buldi2 Napisano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 No i pogoda nie ciekawa :sad: Ale "nic to" jak to mawiał Pan Wołodyjowski... Wyjazdy proponuję przesunąć na niedzielę 17.08.2008r. (miejsce to samo ale godz.11:00) i wtedy znów spróbować. Zdążyłem dokładniej opracować trasę i wyszło, że planowo pojedziemy tak: http://maps.google.com/maps?f=d&saddr=...076904&z=14 http://maps.google.com/maps?f=d&saddr=...076904&z=14 Jeśli dobrze by poszło miejsca godne uwagi na naszej trasie to: Szubin - Gotycki kościół z XVw.; Kościół drewniany z 1748r.; Ruiny zamku Łabiszyńskich (XIVw.) Ameryczka i Brzyskorzystewko - ciekawe nazwy miejscowości. :mrgreen: Żnin - Gotycka wieża ratuszowa z XVw.; Kościół NMP Królowej Polski z 1909r.; Kościł p.w. św. Floriana z XVw.; Kościół p.w. św. Marcina z XIVw.; Magistrat z 1906r.; Sufragania z 1795r.; Popierście Jana Śniadeckiego oraz Pomnik Chopina Góra (k. Żnina) - podobno bardzo ładna panorama na Żnin i pobliskie jeziora Wenecja - ruiny XIV wiecznego zamku obronnego Krwawego Diabła Weneckiego :twisted: oraz Muzeum Kolei Wąskotorowej Biskupin - myślę, że tu wszystko jasne Łabiszyn - barokowy kościół i klasztor reformatorów z XVIIw.; Dąb zasadzony przez Władysława Jagiełło przebywającego w mieście podczas wojen krzyżackich + Grób Kazimierza Mielęckiego - pułkownika powstania styczniowego. No to by było na tyle. Oby pogoda dopisała i frekwencja. ;-) Pozdrawiam. Buldi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wab Napisano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Ktoś ma jutro czas i chęci po południu gdzieś pośmigać ? trasa do ustalenia..ale z pewnością tym razem nie do Żnina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joan Napisano 4 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Może coś w weekend? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wab Napisano 5 Września 2008 Udostępnij Napisano 5 Września 2008 sobota 9:30 pętla autobusowa na Błoniu do Żnina i okolic (ok 120km), Zapraszamy a w niedzielę jest Kujawia XC w Ostromecku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alghar Napisano 5 Września 2008 Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Niedziela 9 : 00 Ostromecko zawody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.