Skocz do zawartości

ustawka Bydzia

Joan

Rekomendowane odpowiedzi

Rzeczywiście wiatr dał się odczuć szczególnie że wyszło nieco więcej km niż przewidywaliśmy.

Tereny rezerwatu Mała Kępa nie zostały rozpoznane w pełni a warto - więc pewnie będzie kiedyś powtórka ;)

Jutro (niedziela) proponuję 11:00 na pętli autobusowej na Błoniu do Nakła, po drodze zahaczymy o Kcynię i Szubin,

tempo spokojne ( po dzisiejeszej jeździe nie da rady innego wycisnąć :) )

Punkt A na mapie to pętla autobusowa

http://maps.google.com/maps?f=d&saddr=...mp;t=h&z=18

E.... jaki wiatr? Ciągnąłeś za mną i jeszcze marudzisz. ;-)

Tak, tereny rezerwatu pierwsza klasa, szczególnie ciekawy okazał się czarny szklak im K. Wyczółkiewicza. :-D

Jutro rzecz jasna, że ja jadę... ale powinno być tak, że celem jest Szubin przez Nakło i Kcynie więc po drodze jest Nakło nad Notecią na nie Szubin. :-)

Zakładam, że będziemy zmęczeni i jutro będzie bardzo rekreacyjnie... do Nakła jest tylko nie całe 30km więc będzie dobrze. ;-)

Acha... no że to mój pierwszy post na tak zacnym forum rowerowym więc oficjalnie Witam wszystkich kolegów po fachu.

Pozdrawiam.

Buldi.

wtorek 12 sierpnia Inowrocław,

szuter i mało ruchliwe szosy,

11:00 przy głównym wejściu do Galerii Glinki (google maps: http://maps.google.com/maps?f=q&hl=pl&...mp;t=h&z=17)

tempo bez szaleństw bo odległość znacząca ;-)

Kto chetny?

btw.

Jutro rzecz jasna, że ja jadę... ale powinno być tak, że celem jest Szubin przez Nakło i Kcynie więc po drodze jest Nakło nad Notecią na nie Szubin. :-)

Wszystko zależy od punktu odniesienia i układu współrzędnych :icon_wink:

Witam!

Kontynuując zwiedzanie rejonów zachodnio-południowych proponuję następną WYCIECZKĘ:

O 10 na pętli autobusowej na Błoniu. (sobota 16.08.2008r.)

Jedziemy przez Białe Błota, Tur, Szubin do Żnina unikając głównej drogi czyli "piątki". Wracamy przez Łabiszyn i dalej na Władysławowo. Tam skręcamy w lekki teren. Trasa kończy się na pętli.

(jakiekolwiek propozycję i zmiany w planie będą uzgadniane ;-)) )

Chętnych jest już trochę więcej niż ostatnim razem, ale mam nadzieję i że z tego zacnego forum ktoś się wybierze :cool: oby pogoda dopisała, acha no i co do pogody:

UWAGA!

W razie deszczowej pogody taka jak dziś nie jedziemy. Jeśli mielibyśmy nie jechać napiszę stosowną wiadomość ok.9:00.

Pozdrawiam i zapraszam. :mrgreen:

Buldi.

No i pogoda nie ciekawa :sad:

Ale "nic to" jak to mawiał Pan Wołodyjowski...

Wyjazdy proponuję przesunąć na niedzielę 17.08.2008r. (miejsce to samo ale godz.11:00) i wtedy znów spróbować.

Zdążyłem dokładniej opracować trasę i wyszło, że planowo pojedziemy tak:

http://maps.google.com/maps?f=d&saddr=...076904&z=14

http://maps.google.com/maps?f=d&saddr=...076904&z=14

Jeśli dobrze by poszło miejsca godne uwagi na naszej trasie to:

Szubin - Gotycki kościół z XVw.; Kościół drewniany z 1748r.; Ruiny zamku Łabiszyńskich (XIVw.)

Ameryczka i Brzyskorzystewko - ciekawe nazwy miejscowości. :mrgreen:

Żnin - Gotycka wieża ratuszowa z XVw.; Kościół NMP Królowej Polski z 1909r.; Kościł p.w. św. Floriana z XVw.; Kościół p.w. św. Marcina z XIVw.; Magistrat z 1906r.; Sufragania z 1795r.; Popierście Jana Śniadeckiego oraz Pomnik Chopina

Góra (k. Żnina) - podobno bardzo ładna panorama na Żnin i pobliskie jeziora

Wenecja - ruiny XIV wiecznego zamku obronnego Krwawego Diabła Weneckiego :twisted: oraz Muzeum Kolei Wąskotorowej

Biskupin - myślę, że tu wszystko jasne

Łabiszyn - barokowy kościół i klasztor reformatorów z XVIIw.; Dąb zasadzony przez Władysława Jagiełło przebywającego w mieście podczas wojen krzyżackich + Grób Kazimierza Mielęckiego - pułkownika powstania styczniowego.

No to by było na tyle. Oby pogoda dopisała i frekwencja. ;-)

Pozdrawiam.

Buldi.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...