Snaker Napisano 19 Lipca 2008 Napisano 19 Lipca 2008 Ok. 2 tyg. temu kupiłem nowego quartza 08, z tym właśnie amortyzatorem, i po dosyć długiej jeździe (ok. 50km) odkręciła się śrubka lewego dolnego golenia (tj. imbus). Odałem go do serwisu, a oni wysłali go na gwarancję, potem wrócił i powiedzieli że amortyzator był rozbierany i nic z nim nie zrobili. A on wcale nie był rozbierany. Co mam teraz zrobić ?
c1ach Napisano 19 Lipca 2008 Napisano 19 Lipca 2008 Dokręcić mogło być fabrycznie nie dokręcone do końca...raczej po 50 km nie widzę innej możliwości.
Snaker Napisano 20 Lipca 2008 Autor Napisano 20 Lipca 2008 Ale ta śrubka gdzieś wypadła po drodze. A zobaczyłem to dopiero po następnych 50 km jak zaczął dzwonić amortyzator. Więc nie mam czego dokręcać
fallout Napisano 20 Lipca 2008 Napisano 20 Lipca 2008 idź do "metalowego" i kup podobną, jeśli w RST Capie T4 jest taka sama to znaczy że potrzebujesz śruby 4mm
Snaker Napisano 20 Lipca 2008 Autor Napisano 20 Lipca 2008 Śrubkę załatwiłem sobie dosłownie pół minuty temu (dokładnie z drugiego takiego samego amortyzatora). Jak wsadzam ją to wchodzi bez oporu jakby gwintu nie było
WojtasGCE Napisano 21 Lipca 2008 Napisano 21 Lipca 2008 Cóż, pewnie mógłbyś napisać pismo, w którym będziesz domagał się naprawy lub wymiany widelca. Ja bym jednak od razu poszedł do Rzecznika Konsumentów, przedstawił mu sprawę i poradził się jak rozwiązać ją w sposób korzystny dla mnie. Myślę, że ta sprawa jest dosyć prosta, bo jeśli jest tak jak napisałeś, to amortyzator posiadał w chwili zakupu ukrytą wadę, której nie dało się wykryć. Po zasięgnięciu porady, idź do sklepu z pismem w którym będziesz domagał się naprawy oraz z opinią od Rzecznika. Ten papierek czasem potrafi zdziałać cuda PS. Gdzie kupiłeś rower?
c1ach Napisano 21 Lipca 2008 Napisano 21 Lipca 2008 No właśnie co to za traktowanie klienta...ja bym się kłócił do skutku. Sprzedali wadliwy widelec, i wielka łaska że coś z tym zrobią. Nie wiem czy warto wogóle kupować w sklepach które robią takie problemy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.