npoprostu Napisano 19 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Szukam jakiegoś roweru dobrej jakości i zarazem o rozsądnej cenie. Zastanawiam się nad wybraniem któregoś z tych dwóch: http://allegro.pl/item396048424_kelly_s_sa...ko_1149zl_.html http://allegro.pl/item387313496_kelly_s_sa...rst_gratis.html Powiedźcie mi, czy różnica w cenie między oba tymi modelami wynika z różnicy w jakości, czy po prostu z tego, że jeden ze sprzedawców ma bardziej atrakcyjne ceny? Zakupu dokonam w ciągu 24 godz., ale podejrzewam, że nawet gdybym miał tydzień, to i tak nie udało by mi się zdobyć aż tak szczegółowej wiedzy, żeby wiedzieć rzeczy w stylu, czym się różni widelec FIRMY RST NEON T7 60mm., coil+MCU od RST Neon T8, 60mm, coil+MCU . Mógłby ktoś spojrzeć na specyfikację obu pojazdów i odpowiedzieć, czy warto płacić te 100 zł więcej + jeszcze wydatek na błotniki i z 20 zł na światło zasilane baterią? Na bagażniku mi nie zależy (plecak pewniejszy). Gdybyście powiedzieli, że nie warto płacić te 80 zł więcej (do tego droższego modelu nie trzeba dodawać kosztów przesyłki) i kupiłbym model za 1149 zł, to i tak później bym odkręcił bagażnik, bo bym z niego nie korzystał, a swoje waży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 19 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Temat zaraz trafi do kosza za niezgodność z regulaminem... A rowery różnią się... ROCZNIKIEM... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
npoprostu Napisano 19 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Chciałem dodać [Rower] w temacie, ale zapomniałem. Teraz jest za późno. Jest to chyba jedyne przeoczenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 19 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Ja bym brał ten tańszy. Błotniki -dobra rzecz w takim rowerze , a bagaznik tez dobry na dłuższe dystanse . T7 / T8 - wg mnie to tylko oznaczenie roczników i amory te same. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
npoprostu Napisano 19 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Dzięki za odpowiedź, ale skoro mam jeszcze 4 godz. na dokonanie wyboru, to wykorzystam do końca ten czas na dowiadywanie się... Otóż, ktoś mi radził, żeby brać rower z podwójną amortyzacją. Mam w związku z tym takie pytanie: Rowery przedstawione w tym poście to takie lepsze średniaki wśród rowerów z jednym amortyzatorem... Od jakiej ceny zaczyna się rower z podwójną amortyzacją, który w porównaniu z innymi rowerami z podwójną amortyzacją byłby równie dobry, jak te przedstawione tutaj w porównaniu z rowerami z jednym amortyzatorem? Czy taki z podwójnym amortyzatorem, który zasługiwałby na miano „lepszego średniaka” zmieściłby się w kwocie do 1600 zł? Czy na podstawie parametrów, jakie są wypisane przy przedstawionych tutaj rowerach da rady powiedzieć, jak maksymalnie cienkie opony da się tam zamontować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 19 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Crossa- fula bym sobie odpuścił , ale polecam sztyce amortyzowaną Suntoura. Jakie opony wejdą ? Na pewno węższe niż są - ale czy 23mm - nie jestem pewien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
npoprostu Napisano 20 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Miałbym jeszcze pytanie odnośnie hamulców... Czy konstrukcja powyższych rowerów pozwala na zamontowanie hydraulicznych albo mechanicznych hamulców tarczowych? Jeśli tak, to czy wymagałoby to jakiejś przeróbki i ile by wtedy kosztowały dodatki pozwalające na umieszczenie takich hamulców (ile kosztują same hamulce to wiem)? Chyba, że przychodzi Wam do głowy jakiś rower mający hamulce lepsze od vbrakeów standardowo... Kwota, jaką mogę maksymalnie przeznaczyć na rower wzrosła z 1300 do 1650 zł, bo właśnie zdałem sobie sprawę, że warto byłoby sobie sprawić coś lepszego niż vbrakei, na bezpieczeństwie nie ma sensu oszczędzać (tym bardziej, że jeden rower ma mi służyć przez wiele lat)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 20 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Chciałem dodać [Rower] w temacie, ale zapomniałem. Teraz jest za późno. Jest to chyba jedyne przeoczenie? nigdy nie jest za późno używasz przycisku raport i wpisujesz życzenie , a złota rybka to życzenie spełnia pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
npoprostu Napisano 20 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 To już ostatnie godziny przed dokonaniem zakupu i wziąłem pod uwagę również kupno używanego sprzętu... Co sądzicie o tym? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=400805435 Chodzi mi głównie o opinie co do tej firmy. Jest o niej w internecie bardzo mało informacji w porównaniu do innych firm rowerowych... Który ze sprzętów Wy byście wybrali? Kupilibyście nówkę Kelly's czy też może wolelibyście wziąć udział w licytacji tego używanego 2Dangera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadius88 Napisano 20 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Przemyśl jeszcze ten rowerek: http://allegro.pl/item402971959_rower_trek..._promocja_.html Wiem że Lapierre robi bardzo fajne rowerki więc na pewno się nie zawiedziesz A osprzęt... cóż w tej cenie nic lepszego nie dostaniesz a na spokojne wycieczki wystarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.