Albert16 Napisano 18 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Mam troche dziwne pytanie czy w tej ramie mozena zamontowac hamulce hudrauliczne tzn. te mocowania linek są zamkiniete tak ze tylko mozna przepuscic przez nie linke od v brake-a.Nie wiem czy da sie przepuscic pancerz od hydraulika?na załączniku dołączyłem zjdecie tego o co mi chodzi http://allegro.pl/item402121948_nowa_rama_...nia_sztuka.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 18 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 mozna zamontowac. jesli przelotki nie są przystosowane do puszczenia przez nie przewodow to po prostu albo przypinasz przewody zipami do zamocowan na ramie albo zanabedziesz specjalne mocowania metalowe - obejmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 18 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Nie umniejszając tej ramie ani firmie - sprawa przewodów jest spartaczona. Na tylnym trójkącie obejma jest taka, że gdyby na upartego ktoś chciał przez nią puścić przewód to musiałby cały układ rozebrać, założyć i zalać. Wiele firm stosuje otwarte obejmy z przelotką na zipy - czemu tutaj czegoś podobnego nie ma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 18 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Gdzie na zdjęciach na podanej aukcji widać przelotki dla przewodów hamulca?? Wszystkie widoczne są dla przerzutek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 18 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Chyba chodzi o to, że takowych przelotek do hamulców hydraulicznych nie ma. Jeśli się nie mylę to Level A4/A6 ma tak samo - rama ma na tylnym widelcu mocowanie do zacisku hamulca ale na tym punkcie pomoc od producenta się kończy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 18 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 A no to chyba, że tak. To może być problem, ale można dostać pełno przelotek przymocowywanych na zipa, taśmę dwustronną, czy inne wynalazki i tak jak dla mnie to nie byłby większy problem przy zakupie ramy. Ale fakt, że porównanie czegoś takiego z innymi producentami pokazuje ciekawe podejście... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 18 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Mylisz się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 18 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Może jaśniej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 18 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Jeśli się nie mylę to Level A4/A6 ma tak samo - rama ma na tylnym widelcu mocowanie do zacisku hamulca ale na tym punkcie pomoc od producenta się kończy Można w Levelu A6 normalnie zamontować hydrauliki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 18 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yukol Napisano 18 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Przelotki są normalne, nawet pancerz od vbrejka jest zipami przypięty. Zresztą A8, który ma taką sama ramę ma fabrycznie LXy hydrauliczne. Rama z aukcji raczej nie ma wiele wspólnego z tą z leveli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 18 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 W mojej -eks ramie (rocznik 2006) przelotki na tylnym trójkącie są pełne. Kolegi Hexagon V6 '08 ma tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert16 Napisano 19 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 W tej ramie przelotki są pełne a wiec mozna czy nie zamontowac hydrauliczny hamulec nie stosując jakis dziwnych objemek itp... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 19 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Oglądałem dziś mojego eks levelka. Na górnej rurze nie ma przelotek pod hamulce hydrauliczne, na tylnym widelcy przelotka jest pełna. Co do ramy z pierwszego postu to nie widzę aby były tam jakieś przelotki pod przewody od hamulców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.