Skocz do zawartości

[Szosa] Peugeot

tomekjak

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 lata później...

sprawdź linka bo nie działa to pomogę

chyba znalazłem: http://allegro.pl/szosa-peugeot-shimano-600-stan-bdb-warszawa-i1307047875.html

ze względu na stan i piękno jako już powoli klasyka to może nawet max. 400zł, lecz czuję ze 300-350zł to rozsądna cena. Widać ze rower jest dpoieszczny do sprzedarzy... naprawdę ładny egzemplarz.

No właśnie co z romiarem?? ja mam 190 i mam 59cm rame wiec zastanów się.

pozdrawiam

xMekpx

Fajny rowerek, ale dość leciwy. Ten model jest z połowy lub końca lat 80, na początku lat 90 wchodziła już inna gama szosówek Peugeot'a, mająca najczęściej osprzęt Shimano i już ramy lutowane na styk. Zapewne brak indeksu (czyli musisz za każdą zmianą biegu sobie doregulowywać manetką, nie ma pojedynczych cyknięć), co już wg. wielu dyskwalifikuje tę szosę. Choć ja nic nie mam do tego, ale na pewno się tym nie pościgasz z dobrymi wynikami.

Przede wszystkim - lepsze fotki, albo osobiście tam podjechać przed kupnem! Bo takie, co są na aukcji się nadają tylko, by pokazać, co to w ogóle za bicykl. Nawet nie widzę jaki ma dokładnie osprzęt (niby jakiś Wielman - chyba chodziło o WEINMANN,i to tylko o hamulce, przerzutki to najpewniej Simplex), stanu zębatek, rys na lakierze i naklejki o materiale ramy.

Fajne rozmiary ma ta rama. Spodziewałbym się dużej zwrotności. Rozmiary są na wzrost ok. 180 cm, więc zakładam, że tutaj będzie w porządku. Ale nie jestem pewny, czy Tobie się spodoba ta zwarta geometria. W moim osobistym odczuciu nawet te kilka cm na górnej rurze robi różnicę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...