Skocz do zawartości

[Rama] Giant Glory - Jak ją rozbudować ?

Skullthrower

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów. Założyłem ten temat bo nie znalazłem podobnego w opcji szukaj Proszę o waszę propozycję co do jej rozbudowy. Zakupiłem taką i teraz mam parę pytań odnośnie jej. Potrzebuję dobrać przedni amorek i czy dobrym zakupem będzie Marzocchi Super T RCV 2007 dopasowując do niego ster z przejściówką 1,5 do 1 i 1,8. Czy to wogóle będzie działać ? I drugie pytanie jak dobrać tylnią piastę 12/150mm? jaki model ? bo zupełnie nie orientuję się w tych mega szerokich......mam stary rowerek kellys'a w którego sporo zainwestowałem i czy da się wyjąć z niego korbę Deore LX i przełożyć do Glory ? Pozdrawiam i dziękuję za jakąkolwiek pomoc w złożeniu mojej nowej maszynki...

• 2 tygodnie później...

Edytuje sobie temat bo coś cicho. Amorek zakupiony - Boxxer ze skokiem 200mm. Potrzebna do niego była przejściówka gdyż w Glory jest rozmiar 1,5 a większość dwupółkowych amortyzatorów to 1 i 1/8. Ster to Woodman Saturn - ponoć bardzo dobry ale zobaczymy w terenie po złożeniu roweru w całość. Piasta przód i tył Novatec - długo nad tym myślałem, wiele jest i pozytywnych i negatywnych opinii - zobaczymy co u mnie się będzie działo...jeśli ktoś przymierza się do zakupu Glory lub już kupił a ma jakieś pytania to proszę śmiało pisać, dowiaduje się na jej temat coraz więcej każdego dnia :(

• 2 tygodnie później...

mmmak chwalić to ja się nie muszę, a po drugie czym ? nieposkładanym rowerem :) ? teraz jeszcze mam starego kellysa sprzed 6-7 lat fulla, jest tak dobity że amor dobijam do końca tylko na niego lekko naskakując. Czas zmienić sprzęt, a ponieważ są to zupełnie inne, niż parę lat temu komponenty to mam małą wiedzę na ten temat. Lepiej mi powiedz czy przy zjazdach korzysta się z części karbonowych, jest wogóle sens inwestować w kierownicę lub sztycę z karbonu ? nie za łamliwe są ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...