skydancer Napisano 17 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Czołem, Czy można coś zaradzić na ten problem? W moim Giancie Terrago tylna przerzutka przy nawet lekkiej przeszkodzie z wdziękiem uderza o tylny widelec. Nie dziwne to, skoro przy pewnych przełożeniach odstep między korpusem przerzutki a ramą to nawet mniej niż 1 cm. Jak rozwiązać ten problem? Wymiana napędu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 17 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Okleić widełki starą dętką albo założyć neoprenową osłonkę. Jedyne wyjście. No, chociaż nie - jest jeszcze jedno: wymiana tylnej przerzutki. Ten typ (Deore) niestety tak ma - słaba sprężyna. Już LX jest pod tym względem o niebo lepsza; ale jeśli w ogóle nie chcesz słyszeć odgłosów uderzania korpusu przerzutki o widełki - musisz przesiąść się na Srama albo zainwestować w Shadow. Pozdrówko radykalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fender75 Napisano 17 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 też miałem taki problem. Przesiadka na X-9 rozwiązała go. Inna konstrukcja przerzutek Srama całkowicie wyeliminowała uderzanie przerzutki o ramę. No i ta stalowa bardzo mocna sprężyna trzyma łańcuch w ryzach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 17 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Moja deorka też stukała, taka przerzutka. XT rzadko kiedy, sporadycznie przy dużych dziurach na takich przełożeniach, kiedy korpus przerzutki jest blisko tylnego widelca ramy, praktycznie wcale. A co do sramów, to właśnie to jest ich dużą zaletą, ze nie uderzają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DC Napisano 18 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 też kiedyś miałem deorke i stukała że hej , teraz mam xt 2008 i problem ze stukaniem praktycznie jest niemozliwy , niewiem jak ze starymi xt ale 08 jest naprawde dobrze wykonana i nietrzeba przchodzic na sramowskie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 18 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Toteż właśnie mówię: zamiast w Srama, można zainwestować w Shadow. Pozdrówko z akcentem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skydancer Napisano 26 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 Ok - czyli przesiadka na XT Shadow jest konieczna widzę. Krótki czy długi wózek zatem? Jaka jest różnica między tymi dwoma opcjami w codziennej jeździe, co to daje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parampam Napisano 26 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 Krótki czy długi wózek zatem? Jaka jest różnica między tymi dwoma opcjami w codziennej jeździe, co to daje? Bardzo Cię wproszę wpisz choć najpospolitsze słowo kluczowe do wyszukiwarki forumowej, odnośnie przedstawionego przez Ciebie pytania; zapoznaj się z choćby trzema spośród ogromu wyrzuconych tematów; a potem zastanów się, czy Twoje pytanie ma rację bytu. Ludziom nie chce się po raz dziesięciotysięczny klepać tego samego - i słusznie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filus Napisano 26 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 Ja mialem ten sam problem i kupiłem osłonkę no i mniej stuka oraz nie obija lakieru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawellldef Napisano 26 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 no to mam ten sam problem he he...3eba będzie zaradzić. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.