josh Napisano 16 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Witam Czy ktoś spotkał sie z podobnym przypadkiem? Mam hamulce avid BB5, 160, klocki oryginalne avida. Kiedy wyjezdzam z domu sila hamowania jest w miare ok (choc moglaby byc lepsza, czas na hydrauliki?, jakie?) im dluzej jezdze tym gorzej hamulec sie zachowuje (przeni, tylu prawie nie uzywam). Po ok 3h kiedy wracam do domu, praktycznie na przedni hamulec nie mam co liczyc, chocbym nie wiem jak sciskal klamke, sila hamowania praktycznie rowna sie zero. Co jest grane? Strasznie mnie to wkurza, rozwazam juz wymiane przedniego hampla na hydrauliki, chcialbym w koncu miec pewnosc ze podczas awaryjnego hamowania cokolwiek zadziala... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 16 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Zużyte klocki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
josh Napisano 17 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Zużyte klocki? Tylko dlaczego na początku jazdy działają w miare OK? poza tym wymieniałem klocki jakies 2-3 miesiące temu - az tak ostro nie jezdze zeby zarznac klocki w tak krotkim czasie. No chyba, ze Avidowskie "tak mają". Jest to druga para klocków, poprzednie wytrzymały dluzej Czy jest sens przesiadac sie na Avid juicy 5? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 17 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 tarcza i/lub klocki sa zabrudzone. o czyszczeniu bylo na forum wiele razy. w skrocie: tarcze wycztscic rozpuszczalnikiem i papierem sciernym. klocki wypalic, jak nie pomoze to wymienic. warto przesiasc sie na juicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
josh Napisano 18 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 tarcza i/lub klocki sa zabrudzone. o czyszczeniu bylo na forum wiele razy. w skrocie: tarcze wycztscic rozpuszczalnikiem i papierem sciernym. klocki wypalic, jak nie pomoze to wymienic. Dzieki wszystkim za podpowiedzi Problemem okazal sie uszkodzony klocek, widac raz łapał lepiej raz gorzej, stad nierowna praca. po wymianie jest OK warto przesiasc sie na juicy. chyba tak wlasnie zrobie, przynajmniej na przod dam hydraulika Czeka mnie jedynie wybor miedzy juice 5 a 7 dzieki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.