Skocz do zawartości

[amortyzator] Rock shox dart 2 czy suntour xcr

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie który z tych amortyzatorów jest lepszy, wytrzymalszy, łatwiejszy w utrzymaniu i bardziej odpowiedni do wagi 63 kg ??. Będzie wykorzystywany do jazdy umiarkowanej, nie ekstremalnej!

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Witam !!

Składam rower. Chcę kupić amortyzator, na którym będę jeździł po lesie ale również bardzo często po mieście np aby do tego lasu dojechać. Mogę wydać max 300 zł . Zastanawiam się nad RS Dart 2 lub Suntour XCR LO. Jedni doradzają mi darta 2 bo lepsza marka a inni XCR LO gdyż ma blokadę co przy mojej wadze jest lepszym rozwiązaniem na asfalcie. Przypominam że ważę 80 kg i nie lubię miękkich amorów. Dodam również że nie skaczę nie jeżdżę specjalnie po dziurach czasami zdarzy mi sie wjechać w jakieś korzenie. Co mi doradzicie ?

Napisano

Również będę miał Krossa A4 ;) Właściwie nie zależy mi na ładnym wygl adzie amora. Interesuje mnie czy ten dart 2, nie posiadający blokady skoku będzie działał wystarczająco twardo, tak jak chcę

Napisano

Jak napisał Sel po części tak, bo gdy anoda zejdzie, to teoretycznie amor powinien mieć już w tym momencie luzy. Nie wiem czy pod anodą coś tam jeszcze dają na golenie, ale pewnie jakiś teflon albo coś w tym rodzaju. Z doświadczeń z marką Suntour wiem, że powłoki teflonowe w tych amorach też nie należą do najwyższej jakości, np. po roku u mnie w Suntourze teflonu nie już nie było w niektórych miejscach, w dodatku ścierał się nierówno wewnątrz amora.

Napisano
Według mnie to Dart na taką wagę będzie za twardy.

Dart za twardy na 80 kg ? :)

Może pomyliło Ci się i spojrzałeś na pierwszego posta w którym waga to 63kg.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...