samir Napisano 15 Lipca 2008 Napisano 15 Lipca 2008 Witajcie który z tych amortyzatorów jest lepszy, wytrzymalszy, łatwiejszy w utrzymaniu i bardziej odpowiedni do wagi 63 kg ??. Będzie wykorzystywany do jazdy umiarkowanej, nie ekstremalnej!
uchmanek Napisano 15 Lipca 2008 Napisano 15 Lipca 2008 dokladnie 4 tematy nizej: http://www.forumrowerowe.org/przedni-widel...cie-t40557.html
dragankiler Napisano 1 Września 2008 Napisano 1 Września 2008 Witam !! Składam rower. Chcę kupić amortyzator, na którym będę jeździł po lesie ale również bardzo często po mieście np aby do tego lasu dojechać. Mogę wydać max 300 zł . Zastanawiam się nad RS Dart 2 lub Suntour XCR LO. Jedni doradzają mi darta 2 bo lepsza marka a inni XCR LO gdyż ma blokadę co przy mojej wadze jest lepszym rozwiązaniem na asfalcie. Przypominam że ważę 80 kg i nie lubię miękkich amorów. Dodam również że nie skaczę nie jeżdżę specjalnie po dziurach czasami zdarzy mi sie wjechać w jakieś korzenie. Co mi doradzicie ?
c1ach Napisano 1 Września 2008 Napisano 1 Września 2008 Ja bym celował w Darta, znam osobę co kupiła go z krossem A4 i przy około 85 kg podobno jest ok. XCR też jest fajny, ale do czasu gdy anoda zlezie z goleni
dragankiler Napisano 1 Września 2008 Napisano 1 Września 2008 Również będę miał Krossa A4 Właściwie nie zależy mi na ładnym wygl adzie amora. Interesuje mnie czy ten dart 2, nie posiadający blokady skoku będzie działał wystarczająco twardo, tak jak chcę
Quattro Napisano 1 Września 2008 Napisano 1 Września 2008 No Dart jest dosyć twardym amortyzatorem. Natomiast XCR przy tej wadze będzie mięciutki
Fifi Napisano 1 Września 2008 Napisano 1 Września 2008 ale do czasu gdy anoda zlezie z goleni Przez startą anodę traci swoje właściwości?
Sel Napisano 1 Września 2008 Napisano 1 Września 2008 Po czesci tak Fifi ;P Darta bierz bo XCR juz pode mna byl b. miekki (60kg)
c1ach Napisano 2 Września 2008 Napisano 2 Września 2008 Jak napisał Sel po części tak, bo gdy anoda zejdzie, to teoretycznie amor powinien mieć już w tym momencie luzy. Nie wiem czy pod anodą coś tam jeszcze dają na golenie, ale pewnie jakiś teflon albo coś w tym rodzaju. Z doświadczeń z marką Suntour wiem, że powłoki teflonowe w tych amorach też nie należą do najwyższej jakości, np. po roku u mnie w Suntourze teflonu nie już nie było w niektórych miejscach, w dodatku ścierał się nierówno wewnątrz amora.
Mod Team bogus Napisano 2 Września 2008 Mod Team Napisano 2 Września 2008 Według mnie to Dart na taką wagę będzie za twardy.
mal999 Napisano 2 Września 2008 Napisano 2 Września 2008 miałem okazję jeździć na XCR jet miękki, tłumienie olejowe działa słabo, poza tym szybko łapie luzy
Quattro Napisano 2 Września 2008 Napisano 2 Września 2008 Według mnie to Dart na taką wagę będzie za twardy. Dart za twardy na 80 kg ? Może pomyliło Ci się i spojrzałeś na pierwszego posta w którym waga to 63kg.
Wiecier Napisano 2 Września 2008 Napisano 2 Września 2008 Nie wiem jak 2 ale dart 3 jest bardzo twardy a ważę 75 kg.
Mod Team bogus Napisano 2 Września 2008 Mod Team Napisano 2 Września 2008 Quattro masz rację pomyłka pod 80 kg Dart będzie ok.
dragankiler Napisano 2 Września 2008 Napisano 2 Września 2008 Ok, wiem już, że dart 2 jest lepszy pod moje 80 kg. Chciałbym jeszcze tylko wiedzieć czy Rock Shox Tora również będzie wystarczająco twardy?
fallout Napisano 2 Września 2008 Napisano 2 Września 2008 Jeśli kupisz wersję z sprężyną powietrzną to twardość sobie ustawisz jak chcesz.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.