Skocz do zawartości

[amortyzator] dart 3 leje sie olej

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Problem jest taki ze zamówiłem dart 3 z centrumrowerowego i czekałem na niego ponad 2 tyg. użytkuje go jakiś tydzień i 2 dni temu zauważyłem ze sie prawa golen na dole jest cala mokra z oleju. Wytarłem do szmatka po przyjedzie do domu znowu cały mokry z oleju. Dokręciłem śrubę na dole. Dziś pojechałem do pracy i po pracy to samo. Wysyłać go, niechce bo znowu 2tyg bez roweru?.Wiec pojechałem do serwisu rock shoxa i mi powiedzieli ze wymiana uszczelnień 150zl . Teraz pytanie czy można gdzieś kupić uszczelnienia i samemu wymienić?

Napisano

no wlasnie teraz pytanie czy skrocenie rury sterowe we wlasnym zakresie bo tak zrobilem to sie traci gwarancj czy jak to jest?

Napisano

w znajomym sklepie wyslali chyba 2 lub trzy takie z rowerow sklepowych - nie mialy ani kilometra.

w harfie powiedzieli chlopakom ze to wada produkcyjna bo rs dal tylka.

Napisano

Wysyłaj do serwisu wyglada na to ze to wada fabryczna.A jesli nie chcesz czekac 2 tygodni na paczke to moze popros aby wysłali kurierem?

Napisano
Za przyciecie ruru sterowej raczej nie traci sie gwarancji.Gwarancje można stracic gdy np. samemu rozkreci sie amorka

Jak ja sobie samemu przyciąłem to potem nie uznali <_< Gdzieś właśnie w instrukcji Sunotura czytałem, że musi być przycięte przez "wykwalifikowanego serwisanta" . Wielka filozofia przyciąć kawałek rurki <_<

Napisano

nikt ci nie broni powiedziec, ze:

1. zostala przycieta przez wykwalifikowanego serwisanta

2. sam jest wykwalifikowanym serwisantem od przycinania <_<. rur oczywiscie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...