krzysiekmz Napisano 15 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Witam wszystkich! Przedstawiam wstepny projekcik na 2008. Pozno i jeszcze nie w 100% kompletny ale czekam na kilka czesci i zastanawiam sie nad amortyzatorem. Fox jest ciezki a w Sidzie brak regulacji i kultury dzialania(2001) Z ramy jestem bardzo zadowolony lecz mysle nad pelnym zawieszeniem na przyszly rok. Fotki w terenie w weekend. Bottle Cage: (Koszyk na bidon) - 0g. Brake: (Front): (Hamulec Przedni) - KCNC VB1 - 96g. Brake: (Rear): (Hamulec tylny) - KCNC VB1 - 96g. Brake Levers: (Klamki) - KCNC - 50g. Cables: (Pancerze i Linki) - Alligator I-link - 76g. Cassette: (Kaseta) - Sram PG 990 11-28 - 231g. Chain: (Lancuch) - KMC X9 SL Gold (108 links) - 247g. Computer: (Licznik) - Polar CS100 - 0g. Crankset: (Korby) - Shimano XTR 2007 (koronki FRM Pro 2*9) - 718g. Derlr. (Front): (Przerzutka przednia) - Campagnolo Record - 68g. Derlr. (Rear): (Przerzutka tylna) - Shimano XTR Shadow RD-M972 SGS - 180g. Fork: (Widelec) - 2004 Fox F80X (piwoty,star-nut, polar sensor, base plate) - 1649g. // Rock Shox Sid (alu piwoty,star-nut,polar sensor,base plate) - 1352g. Frame: (Rama) - Leichtkraft Team Carbon 2008 - 1159g. Grips (Gripy): Owijka Specialized Bar-Phat (S-Wrap) + Bar plugs - 24g. Handlebar: (Kierownica) - Syntace Duraflite Carbon 580mm 9* - 121g. Pedals: (Pedaly) - Crank Brothers Egg Beaters C - 297g. Seat: (Siodlo) - Tune Speedneedle - 97g. Seatpost: (Sztyca) - Lite Carbon 27.2*350mm + redukcja FRM - (111g + 26g) - 137g. Seatpost Clamp: (Zacisk Sztycy) - No-name - 30g. Shifters: (Manetki) - Shimano XT tuned + manetka Rock Shox (108g+26g) - 134g. Skewers: (Zaciski kol) - No Name - 66g. Stem: (Mostek) - Ritchey WCS 100mm (tuned) - 123g. Headset: (Stery) - Cane Creek - 119g. Tire (Front): (Opona Przednia) - Michelin Xcr Dry 2 - 496g. / Schwalne Furious Fred 2.0 - 309g. Tire (Rear): (Opona Tylna) - Michelin Xcr Dry 2 - 490g. / Schwalbe Furious Fred 2.0 - 320g. Tubes: (Detki) - Maxxis ultralight - 185g. Wheel Front: (Kolo Przednie) -Hub: (Piasta) - Tune Mig 70 - 72g. -Rim: (Obrecz) - No - Tubes ZTR 355 - 366g. -Spokes: (Szprychy) - Sapim CX - ray - 140g. -Nipples: (Nyple) - Dt alu. - 9g. -Rim Tape: (Opaska) - Tasma izolacyjna - 6g. Wheel Rear: (Kolo Tylne) -Hub: (Piasta) - Boplight Race - 209g. -Rim: (Obrecz) - Mavic X517 Ceramic - 401g. -Spokes: (Szprychy) - Dt Champion - 232g. -Nipples: (Nyple) - Dt - 33g. -Rim Tape: (Opaska) - Tasma izolacyjna - 6g. Suma: 8006g. Czekam na zaciski kol, zacisk sztycy, stery, alu srubki, mostek i szprychy. Kolo tylnie bedzie zaplecione na ZTR 355, Sapim Cx-ray. Tubeless system czeka. Kombinuje z alu srubkami czerwone/czarne i nie wiem co lepiej wyglada :/ Zastanawiam sie tez nad sztyca na wymiar. Modyfikacje nastapia w przeciagu najblizszych tygodni. Wszelkie sugestie jak i slowa krytyki mile widziane. P.S. Na zdjeciu jeszcze bez przedniej przerzutki poniewaz czekam na krzywke speen. Shadow ma bardzo silna sprezyne http://img225.imageshack.us/img225/619/img1078wh1.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 15 Lipca 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Już sie nie mogłem doczekać co Ci wyjdzie na tej ramie. Rowerek muszę powiedzieć ze naprawdę niczego sobie. Będzie szedł jak burza Jedynie ten amor mi tak trochę optycznie nie pasuje. Mógłbyś jeszcze dorzucić rogi, dodały by trochę klimatu Co jeszcze wymienić sam wiesz najlepiej, a niema tego za wiele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 15 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Świetne te stare Foxy-y ! Poza tym te gramy po przełożeniu starego sid-a na pewno nie będą tak wyczuwalne jak charakterystyka pracy. Musisz się pozbyć tych 6 gram Pozdrawiam P.S.Rower bardzo ładny. Szczególnie rama, korba i amortyzator. Choć siodło też niczego sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 15 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Właściwie, to musi się pozbyć 7g Ramka bardzo mi się podoba. Ogólnie, to jaki planujesz mniej-więcej ostateczny wynik wagowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 15 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 zmien pedaly i masz 7xxx ciekawe jaka roznica w jezdzie porownujac do np 12kg roweru ile wazysz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekmz Napisano 15 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Witam i dziekuje za komentarze! Rower idzie jak burza tylko jeszcze nie ma jak przycisnac bez tej przedniej przerzutki. Amorka mysle nad SID WC-czarny z czerwonymi naklejkami ale ciezko dostac poniewaz to wersja OM. Fox ma byc pomalowany jak nic nie znajde w najblizszym czasie. Ostateczny wynik wagowy chyba ok. 7kg. Te 7 gram wywale juz niedlugo:) Waze 65kg. Roznica w jezdzie jest. Sklada sie na to przedewszystkim sztywna rama i lekkie kola/opony. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 15 Lipca 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Czerwone śrubki daj. Może zastanów się nad nowym Sidem z 32 mm goleniami. Jest wersja czarna z czerwonymi naklejkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 15 Lipca 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Czy to będzie twoja druga maszyna czy część klamotów z Marina idzie ? W jaki sposób xtr'a chlapałeś na czerwono ? Sprzęt robi wrażenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 15 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 o właśnie... ta korba ciekawy patent jeszcze tylko czerwone kołka od przerzutki i będzie fullwypas(chociaż hardtail) fajnie to wszystko się razem komponuje... no a rower "nietypowy"... coraz więcej ciekawych projektów przewija się przez to forum. tak trzymać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karnaś Napisano 15 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Na korbie jest chyba naklejka (coś podobnego widziałem kiedyś na allegro) http://www.allegro.pl/item362540684__nakle..._xtr_2008_.html coś takiego tylko czerwone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekmz Napisano 16 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Czerwone srubki juz sa tyle ze z czarnymi tez przyjemnie wyglada. Jest Sid Team z mocowaniem pod V-ki ale kosztuje wiecej niz wersja tylko pod Disc. Na ebay-u ok. $750 Do tego pewnie wazy kolo 1500g. Szukam juz od pewnego czasu wersji WC ale starszej w malowaniu czarno-czerwonym. Tez ciezko dostac bo zakladali go tylko jako seryjne wyposazenie. Z Marina jest siodelko, kola, mostek, pancerze i srubki. Te czesci wymienie ma inne juz niedlugo wiec prawie sie nic nie zmieni. Na korbie to naklejka tyle ze ja kupilem na ebay-u razem za wspomnainymi kolkami do przerzutki i przyslali czarne Mialem kiedys pomysl by oddac korbe i amortyzator do malowania proszkowego. Teraz moze korba sie zalapie ale to juz moze byc za duzo czerwonego...? Poadrawiam i dziekuje ze komentarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 16 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Zostaw tak jak jest tą korbę. Piękna ramka jaki to rozmiar? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrej Napisano 16 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Wow chylę czoła naprawde. Amor koniecznie do zmiany kolorystycznie korbę bym zostawił jak jest tylko zmienił opony (patrząc tylko estetycznie) na jakieś z czerwonym bokiem np panaracer lub słyszałem o tym że schwalbe specjalnie dla cannondala zrobi czerwone oponki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 17 Lipca 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Ja właśnie chciałem dostać schwalbe z białymi bokami (wersja dla Cube'a) pod swoj rowerek ale praktycznie nie do dostania.. nawet w niemczech... troche trudno jest zdobyć oemowe opony... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 17 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Chcesz zrzucić parę gram? Z całym szacunkiem dla WSCa, ale 123g to kpina za tę kasę. Smica albo Boplight w tej długości to około 100, a kosztują 1/3 Ritcheya. Wiem że trochę nie te napisy, ale bez przesady... Accent 361-AH za 60 zeta waży BEZ tuningu 133g. Po wymianie śrub dałoby tyle samo... A tak bez żartów - rower jest XTRA MOCNY BEZ FILTRA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekmz Napisano 17 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Schwefel ramka to 17 cali. Amorek bedzie tylko jeszcze nie wiem jaki. Kolor czarny lub czerwony w ostatecznosci. Ciezko teraz bo sie w domu juz na mnie krzywo patrza:) Oponki z czerownymi bokami srednio mi sie podobaja. Myslalem nad tym jeszcze kiedy skladalem poprzedni bike. Co jak co byloby za duzo tego i te oponki waza wiecej. Furious Fredy o dziwo sprawuja sie swietnie nawet w terenie. MrJ WCS'a kupilem juz z 2 lata temu za 100zl. Nie chodzi o napisy bo Smice mialem ale sprzedalem( za krotki). Teraz czekam na Syntace poniewaz wraz z kilkoma innymi ######ami dostalem znizke i sie poprostu oplacalo. Na marginesie nowe mostki Boplight/Smica waza sporo wiecej od np. zeszlorocznych. Jest temat na Light biku. Ten WCS to weteran. Kolega kilka lat temu wygrywal z nim swoje pierwsze tytuly na Bike Maratonach Piszcie co pasuje a co nie. Wszelkie komentarze i krytyka sa wazne. Jak Wy zlozylibyscie bika na tej ramie? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathieo Napisano 18 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 wymień zacisk sztycy na lżejszy 30 g Na kcnc czy soul kozaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 18 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 No na zacisku mozna zejsc ale czymze jest te 15 gram na zacisku w porownaniu do nawet 100 ktore mozna na pedalach zaoszczedzic. Na czym polegal tuning manetek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekmz Napisano 18 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Cranki juz zmieniam dlugi czas i nie moge sie zebrac. Poprostu to drogi interes. Na zacisku mniej oszczednosci ale moge miec wazacy 10g za 80-100zl. Wszystko bedzie w swoim czasie. Tak by mnie z domu nie wywalila:) Teraz musze sie zebrac na amorka. Tuning prawej manetki polegal na zdjeciu wskaznika przelozen(monitorka) i jak na razie nic wiecej. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekmz Napisano 20 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Zmiany: Fork: (Widelec) - 2006 Rock Shox Sid Team - 1380g. Seatpost Clamp: (Zacisk Sztycy) - Keil Components(alu bolt) - 11g. Zysk wagowy - 288g. Nowa waga: 7718g. P.S. Prosilbym o zmiane nazwy tematu i update specyfikacji. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 20 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 No no - jak na szosówke - to lekki rowerek Keil components - pierwsze słysze , jakis link dasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekmz Napisano 20 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 http://www.leichtkraft.com/klemmschellen2.html Wszystko niby jedna firma a nazw kilka w zaleznosci od wyrobu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekmz Napisano 3 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 Nowe Fotki: http://img262.imageshack.us/img262/6799/img1206cg5.jpg http://img162.imageshack.us/img162/2505/img1210qs8.jpg http://img112.imageshack.us/img112/2716/img1202xu0.jpg http://img360.imageshack.us/img360/2577/img1209hb0.jpg Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kathar Napisano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Piękna maszyna. Gratuluję Dużo fajniej wygląda z SIDem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sel Napisano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Naprawde, jestem pod wielkim wrazeniem, widac ze dopieszczony(a?) w kazdym calu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi