Skocz do zawartości

[kaseta+łańcuch] 8rz. Problem z wyborem

Misiek_z11

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !!!

Mam problem doborem łańcucha. Obecnie mam łańcuch na 8rz. jednakże obciera on o przednią przerzutkę (zdaje się że ma wózek na 9 rz. ) . Za cholerę nie idzie tego wyregulować. Teraz przyszła pora na wymianę kasety i łańcucha, więc postanowiłem coś z tym zrobić. Myślałem żeby założyć łańcuch 9-rzędowy, lecz facet w sklepie powiedział mi że to nie będzie razem za dobrze chodziło. Co sądzicie ? Da się coś z tym zrobić ?

Pzdr. Misiek

Żeby przejść na 9 przełożeń nie wystarczy że zmienisz kasetę i łańcuch. Jeszcze zostają manetki i BYĆ MOŻE korba bo nie wiadomo czy przyjmie łańcuch na 9 rzędów. Napisz jaką masz korbę i ile już przejechała to coś Ci podpowiemy.

Pozdrawiam

Arek

Arkadius88 ale kolega Misiek_z11 nic nie pisze że chce przejść na napęd 9 rzędowy.

Obecnie mam łańcuch na 8rz. jednakże obciera on o przednią przerzutkę (zdaje się że ma wózek na 9 rz. ) . Za cholerę nie idzie tego wyregulować.

A na jakich przełożeniach to obciera? Takiego czegoś jak wózek pod 9 rzędów raczej nie ma - różnice szerokości w łańcuchu 8 i 9 rzędowym są tak niewielkie że nie idzie tego zauważyć gołym okiem.

Myślałem żeby założyć łańcuch 9-rzędowy, lecz facet w sklepie powiedział mi że to nie będzie razem za dobrze chodziło. Co sądzicie ?

To źle Tobie facet powiedział - łańcuch 9 rzędowy z kasetą 8 rzędową pracuje bardzo dobrze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...