Misiek_z11 Napisano 14 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Witam !!! Mam problem doborem łańcucha. Obecnie mam łańcuch na 8rz. jednakże obciera on o przednią przerzutkę (zdaje się że ma wózek na 9 rz. ) . Za cholerę nie idzie tego wyregulować. Teraz przyszła pora na wymianę kasety i łańcucha, więc postanowiłem coś z tym zrobić. Myślałem żeby założyć łańcuch 9-rzędowy, lecz facet w sklepie powiedział mi że to nie będzie razem za dobrze chodziło. Co sądzicie ? Da się coś z tym zrobić ? Pzdr. Misiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert16 Napisano 15 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Jesli kupisz kaste Alivio lub Lx 8 rz. to musi chodzic z 9 rzedowym łancuchem np deore lub lx. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadius88 Napisano 15 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Żeby przejść na 9 przełożeń nie wystarczy że zmienisz kasetę i łańcuch. Jeszcze zostają manetki i BYĆ MOŻE korba bo nie wiadomo czy przyjmie łańcuch na 9 rzędów. Napisz jaką masz korbę i ile już przejechała to coś Ci podpowiemy. Pozdrawiam Arek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 15 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Arkadius88 ale kolega Misiek_z11 nic nie pisze że chce przejść na napęd 9 rzędowy. Obecnie mam łańcuch na 8rz. jednakże obciera on o przednią przerzutkę (zdaje się że ma wózek na 9 rz. ) . Za cholerę nie idzie tego wyregulować. A na jakich przełożeniach to obciera? Takiego czegoś jak wózek pod 9 rzędów raczej nie ma - różnice szerokości w łańcuchu 8 i 9 rzędowym są tak niewielkie że nie idzie tego zauważyć gołym okiem. Myślałem żeby założyć łańcuch 9-rzędowy, lecz facet w sklepie powiedział mi że to nie będzie razem za dobrze chodziło. Co sądzicie ? To źle Tobie facet powiedział - łańcuch 9 rzędowy z kasetą 8 rzędową pracuje bardzo dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek_z11 Napisano 15 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Obciera na przełożeniach np 3-6, 3-7 ,3-8 lub 1-1 ,1-2 ,1-3 P.S. Nie chcę przechodzić na napęd 9-rzędowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 15 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 no to nie ma sensu zakladac lancucha na 9 rzędow. bardzo dobry i trwaly jak tez i estetycznie wykonczony jest lancuch ig90 z dawnej osmiorzędowej grupy xt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.