Kubus18 Napisano 14 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Witam. Ostatnio złapałem gumę. Okazało się że to opona się rozcięła. Kupiłem więc nową. Po założeniu zauważyłem, że podczas obracania koła(tył) coś w nim "gra" tak jakby dziesiątki kamyczków latało po obręczy... Możliwe to że podczas zmiany jakieś dziadostwo się pod taśmę dostało? Chyba nie? W każdym razie w nie takiej ilości...W takim razie przyczyną jest pewnie piasta? Zwykła, na kulkach shimano(nawet nie wiem co za model)...Sęk w tym że przejechałem na tym już 200 km i nadal się trzyma...Mam mieć obawy? Coś z nią nie tak? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 14 Lipca 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Też kiedyś w jakimś rowerze widziałem takie zjawisko. Ja bym spróbował zdjąć oponę i opaskę i trochę potrzepać kołem, może coś wyleci, a jeśli nie to zabrać za piastę by się przydało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eth Napisano 14 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Sprawdź piastę. Takie szumienie jest objawem zużycia/braku smaru w łożyskach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.