sowix1 Napisano 14 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Zastanawiam się nad wyborem korby i pod uwagę biorę następujące: http://www.allegro.pl/item394543980_truvat...uper_cena_.html Deore - http://www.sklep.bikestacja.pl/product_inf...roducts_id=1853 lub bez zintegrowanej osi: Deore- http://www.sklep.bikestacja.pl/product_inf...;products_id=55 Które polecacie? Czy może jeszcze inne do 210 zł (z suportem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 14 Lipca 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Ja wybrłbym Deore. Obojętnie jaki model weźmiesz powinien być podobnie szytwny. Ja skłaniam się ku Octalinkowi, ale tu jeszcze dochodzi cena suportu (ok. 60 zł.). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eth Napisano 14 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Od kilku tygodni jeżdżę z korbą Deore M530, taką jak w drugim linku. Nie narzekam na sztywność, jak na korbę tej klasy jest lepiej niż się można spodziewać Również z wagą nie ma tragedii, niecałe 1000g. W 100% polecam. -edit: W podobnej cenie masz jeszcze jedną korbę z Deore - http://www.centrumrowerowe.pl/index.php?s=...skid=1&l=pl Jest lżejsza od M530. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cybula Napisano 14 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Ja przejechalem juz okolo 4tys na Truvie GXP i jestem naprawdę zadowolony. Troche szybko mi sie zuzyla srodkowa tarcza. Dzisiaj wymienialem lancuch na nowy (ze sram pc 48 na pc 58) i niestety przeskakiwal na niej. Ale wiem, ze mocno ja katowalem . Poza tym nic sie nie odkreca, nie gnie sie w ogole, z wagi nawet tez jestem zadowolony . Generalnie polecam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 14 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Ja byłbym za Octalinkiem ale przy obecnej cenie Deorki na HT2 jest to nieopłacalne. Także bierz Deore z osią i jeździj długo i bezawaryjnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdan Napisano 14 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Deorka daje radę nawet przy ostrzejszym katunku, natomiast Truvativ zaczął trzeszczeć przy moich 100 kg wagi. Pewnie u lżejszego bikera problem by nie wystąpił, ale wspominam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 15 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 u mnie gxp po 6kkm a dwoch lancuchach zebatki srodek i blat byly do wyrzucenia. po nastepnym tysiacu powstal spory luz na lozysku od strony nie napedowej i nadal sie powieksza. jak na razie na tym jezdze i za dwa tygodnie zmienie na suport accenta. same lozyska do gxp sa niedodostania w rozsadnej cenie. oprocz tego zeby truvativa sa strasznie lamliwe i nietrwale. raz jeszcze wypadlo mi lozysko z miski. poza tym nie widze wiecej wad moze to jest moje subiektywe zdanie ale podczas jazdy czuc ze korba jest jakby miekka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamos05 Napisano 15 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Ja od półtorej miesiąca mam Truvativa na GXP, założenie jej to jest banał, nic nie trzeszczy, nie złapała jeszcze luzu i nie wygląda żeby miała złapać no i wygląda fajnie. Zamówiłem u tego samego allegrowicza, jeśli sie na nią zdecydujesz to zastrzeż sobie żeby ci przysłali z ramionami 175 bo ja byłem święcie przekonany że 175 dostane a tutaj zonk i przyszło 170 (w sumie nigdzie tam w detalach aukcji nie jest napisane że mają dwie wersje) i ciut gorzej jest na podjazdach niż na moim starym FiveD z ramionami 175...ale pozatym to polecam... PS. Jak ja kupowałem to była za 200, teraz widze że taniej, chyba facetowi leżą te korby... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morf99 Napisano 17 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 ja od jakiegoś czasu jeżdżę na deorce ze zintegrowaną osią i jestem bardzo zadowolony, jedyny problem jest taki że jak stanę na pedały i mocno nacisnę na nie to mi lekko łańcuch trze o przerzutkę, ale ty tylko dlatego że mam zepsutą przerzutkę i nie da się jej wyregulować. Korbę jak najbardziej polecam. edit- zapomniałem dodać że ważę 95kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawellldef Napisano 24 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Ja osobiscie mam deorke FC-M532 i jestem bardzo zadowolony pozd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mudia Napisano 24 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Można dorzucić 20 złociszy i kupić LX'a FC-M582 http://www.centrumrowerowe.pl/index.php?s=...skid=1&l=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaktro Napisano 25 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Mam Truvativa Firexa, przejechane 3 tysiące km od nowości - 3 razy zmieniane łożyska suportu - nie polecam. Zdecydowanie lepszym wyborem będzie Deore. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.