sowix1 Napisano 14 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Jaki hamulce V-brake możecie mi polecić tak ok 30 zł za komplet na 1 koło. Wiem, że idealne to one nie będą ale nie mam kasy a potzrebuję mieć hamulce. Zastanawiałem się nad Alivio bo komplet na 2 koła to ok 60 zł czyli tyle ile mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skiba_TG Napisano 14 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Wydaje mi sie, ze za ta kase to nic innego nie bedziesz miec, a te przynajmniej maja wymienne okladziny:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 14 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Zależy jakie Alivio. Bo sa w wymiennymi okładzinami i ze zwykłymi klockami. I cena za komplet wynosi ok. 45zl. Ale na Twoim miejscu dozbierałbym 10-20zł i kupił Avidy SD7 używane. Nawet za te 60zł możesz je mieć, wystarczy tylko poszukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert16 Napisano 15 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Polecałbym to Alivio: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=397587414 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 15 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Sam miałem podobne, troche inne ramiona. Ale te alivio umywają się do Avidów. Wolałbym używane Avidy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgud Napisano 15 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 ja będę miał do sprzedania avidy sd 5 po około 700km niestety tylko na jedno koło w razie czego pisz na gg 5611116 jakoś się dogadamy albo komplet wymysle:) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 19 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 ja bym bral jakiekolwiek tektro tanie za 40zl/2 kola (u mnie deOne za 15zl/kolo) bo nie widze sensu pakowania kasy w lepsze:) potem sie przesiadziesz na wyzsza kalse jak uzbierasz kaske a te sa w stanie spokojnie dzialac wtedy kiedy trzeba i tak jak trzeba:) szczerze mam teraz tarczowke z tylu i jest super mocna, ale moje v-ki za 20zl nie byly wcale duzo gorsze;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 19 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 PoleK a ja nie widzę sensu tego co napisałeś. Po co ma teraz kupować i za jakiś czas znowu i stracić więcej pieniędzy? Lepiej dołożyć za pierwszym razem i kupić lepiej na dodatek wyjdzie taniej, niż to co Ty zaproponowałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skiba_TG Napisano 19 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Ja tak samo jak Mody uwazam ze bez sensu jest kupowac najpierw 1 a pozniej za jakis czas nastepne.. lepiej troche poczekac pomeczyc sie na tym i kupic cos pozadnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gevera Napisano 22 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Heble alivio są cacy, bo są dobre w tej cenie Co do okładzin, ostatnio kupowałam i zwykłe klocki dobre można dostać za ok 15 zł, z wymiennymi okładzinami ponad 40 zł. a sama okładzina w cenie klocków tych bez wymiennej. Jedyna wada, to od nowa regulacja klocków. Jedyna i ostatnia, a raz na rok/pół roku za 20-30 zł do przodu można się pomęczyć chwilkę (z tymi bez wymiennej okładziny) (; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 28 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 mowiac o klasie wyzej mam na mysli tarczowki... klase wyzej w hamowaniu! a do v-ek za 20zl wystarcza dobre klocki(nie koniecznie znaczy to ze drogie) i tyle, modulacja, sila i niska cena, o ile ktos umie je ustawic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 29 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Tak, ale klamki też musisz mieć dobre, żeby sprawnie hamowało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.