Snake20 Napisano 14 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Dylemat który mnie nurtuje to jaki jest parametr który określa maksymalne odchylenie przerzutki przedniej względem największej zębatki. Mam dość długi suport (127mm) i od początku mialem problemy ze zmiana przełożenia na największą zębatkę, po prostu brakuje jej wiekszego odchylenia i przy jego maksymalnym położeniu (sprawdzane krańcowym naciągnieciem linki) łańcuch zaczyna jedynie skakać. Śrubki regulacyjne były odkręcone. Nieznacznie pomogła regulacja przerzutki w pionie jednakże manetka pracowała przy krańcowym napięciu. Nie rozumiem dlaczego tak sie dzieje. Przerzutka przednia to stary model shimano 42T, korba jest noname. Interesuje mnie to dlatego ze jestem na etapie wymiany przedniej czesci napędu włącznie z manetkami mojego makrocasha. To w co mierze to pewnie bedzie calosc z grupy acera. Kluczowe jest to czy powinienem mieć obawy o płynność działania takiego rozwiązania. Dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 14 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 byc moze masz zle dobrany suport i zbyt duza linie lanucha. inna przyczyna moze byc luz na wozku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.