kangur Napisano 14 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Witam! Trochę jeżdżę, ale na rowerach się nie znam. Zdemolowałem wszystkie jakie miałem dostępne (miasto, krawężniki, las, łąki itd). Ale to żadne super-rowery były. Wpadły mi w oko kiedyś rowery Mongoose bo niewiele ich jeździ po Poznaniu. Podobała mi się prostota wykonania, ale to przecież nie o to chodzi, a i upodobania sie zmieniły. Jednak nazwę zapamiętałem. Czytałem trochę forum i pojawiły się nazwy Author Solution (ok 1200zł) i Giant Sierra (ok 1100zł). Są to jednak posty sprzed dwóch lat. Sierry w żadnym sklepie znaleźć nie mogę. Chodzi mi o rower do jazdy tak po mieście jak i wertepach. Czy Mongoose tak do 1400zł to dobra inwestycja? Czy rama i osprzęt są zwykle ok u tej marki? Na co zwrócić uwagę? Może inna marka w tej cenie? Mam ok 180cm, waga to 70-75kg. Z góry dzięki za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruczniak Napisano 18 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 No to zalezy ktory to mongoose. Firma zostala skrzywdzona poniewaz w chwili obecnej mozna kupic w stanach w wallmart rowery marketowe z ta nazwa. Niebezpiecznie jest generalizowac zatem. Podobno przez koncern ktory kupil mongoose i postanowil poszerzyc "marketstream" Wlasciwe rowery mongoose sa super i maja super cene, ale swoja wypowiedz opieram m.in. na EC-D - to bedzie moja fura DH na bank, w swojej cenie przebija absolutnie wszystko i po zakupie nadaje sie praktycznie bez zadnych zmian do smigania. Wklejaj co masz to mozna zerknac. PS unibike Evo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.