Skocz do zawartości

[rower] Mongoose do 1400zł - czy to dobre rowery?

kangur

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Trochę jeżdżę, ale na rowerach się nie znam. Zdemolowałem wszystkie jakie miałem dostępne (miasto, krawężniki, las, łąki itd). Ale to żadne super-rowery były. Wpadły mi w oko kiedyś rowery Mongoose bo niewiele ich jeździ po Poznaniu. Podobała mi się prostota wykonania, ale to przecież nie o to chodzi, a i upodobania sie zmieniły. Jednak nazwę zapamiętałem. Czytałem trochę forum i pojawiły się nazwy Author Solution (ok 1200zł) i Giant Sierra (ok 1100zł). Są to jednak posty sprzed dwóch lat. Sierry w żadnym sklepie znaleźć nie mogę. Chodzi mi o rower do jazdy tak po mieście jak i wertepach. Czy Mongoose tak do 1400zł to dobra inwestycja? Czy rama i osprzęt są zwykle ok u tej marki? Na co zwrócić uwagę? Może inna marka w tej cenie? Mam ok 180cm, waga to 70-75kg.

Z góry dzięki za odpowiedzi ;)

No to zalezy ktory to mongoose.

Firma zostala skrzywdzona poniewaz w chwili obecnej mozna kupic w stanach w wallmart rowery marketowe z ta nazwa. Niebezpiecznie jest generalizowac zatem. Podobno przez koncern ktory kupil mongoose i postanowil poszerzyc "marketstream"

Wlasciwe rowery mongoose sa super i maja super cene, ale swoja wypowiedz opieram m.in. na EC-D - to bedzie moja fura DH na bank, w swojej cenie przebija absolutnie wszystko i po zakupie nadaje sie praktycznie bez zadnych zmian do smigania.

Wklejaj co masz to mozna zerknac.

PS unibike Evo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...