Skocz do zawartości

[buty] Jakie buty do 650zł Sidi, Shimano, Specialized?

worms

Rekomendowane odpowiedzi

te towje sa dosyć podobne do tych http://www.bike-center.pl/index.php?p1838,...carbon-buty-mtb i czekam na ich przecene

I czy takie buty sa dobre dla poczatkujacago ? Sa to bardzo sztywne buty i nie wiem czy na sam poczatek z rozpoczeciem przygody z spd to bedzie najlepszy wybór . W zawodach mtb raczej nie bede brał udziału moze ewentualnie w jednym ( chodzi mi o nastepny sezon co bedzie w nastepnych to nie mam pojecia )

Zależy, czy będziesz jeździł, czy będziesz chodził. W takich butach nie pochodzisz. Jeżeli ani nie uprawiasz turystyki, ani nie zdarza Ci się używać roweru jako środka transportu (np z domu do pracy), to się nadadzą. Do sztywniejszych dłużej się stopa przyzwyczaja, ale to zupełnie inna jakość jazdy.

Jest też zawsze problem ze stopami po dłuższej przerwie, ja np na trenażerze i na zimówce jeżdżę w starych 661. Jak na wiosnę założyłem Eagle, to praktycznie przyzwyczajałem się od nowa, a stopy bolały...

Niestety bardzo zadko mam okazje pojezdzic w typowych warunkach mtb , najczęsciej jezdze po drogach , mieście i bliskie okolice lecz nie jezdze do szkoły itp. ( nie zostawiam mojego roweru ) jak jade do sklepu to zawsze biore stary rower . Buty maja słuzyć tylko tylko!! do jazdy .

Obawiam sie czy przy dłuzszych wycieczkach po szosie ok 100km wyrobie w takich twardych butach . Jeszcze raz prosze o rade :)

Jeszzce doszły dwie pary Sidi Blaze i Diadora Ergo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...