Skocz do zawartości

[rama] DH do 1500zł

dudu125

Rekomendowane odpowiedzi

skad jestes ? jak z Krakowa lub niedaleko podjedz do Ando i tam szukaj ramki.

na allegro pojawiaja sie co jakis czas Orange Patriot z damperem w dobrej cenie ok 1500-1800zł ze sterami w kpl. i w te strone bym celował z takim budzetem. Ewentualnie jakis big hit. W cenie do 1500zł nic sensownego nie znajdziesz. Ewentualnie do 2000zł jakas Kona stinky.

raczej nic wiecej lub okazja

Jeśli dopiero zaczynasz to może by pomyśleć nad HT jednak? Pomyśl czy chcesz kupić używaną ramę full'a z zajechanym damperem czy kupić nówkę sztywniaka np. NS Bitch tylko te starsze wersje gdzie można wsadzić większy amor. Pojeździsz trochę i się przekonasz czy kupować fulla.

Pozdrawiam.

@up

zastanów się przecież kupować ramke do DH, FR zawsze jest loteria. Może 'wychaczyć' ciekawą ramke a może dobitą. Wiem po Sobie bo kupiłem już Kone Stinky z 2004 roku na allego.. (rama, Damper + stery) trochę pokatowałem na dircie troche na zjazdach, Brat zabrał ją gdzieś w bieszczady i tak przez miesiąc damper stracił swoj stan 'idealny' na którym właściciel jeździł po bułki tylko.. Więc po co te nerwy? I spójrz że on zaczyna dopiero przygodę z DH i może zaczynac na sztywniaku. Ja jezdziłem na Bitch'u po torach do FR i DH ...

a ja kupiłem nowa Tose za połowe kasy, ziomek odmnie z miasta to samo , inny akite za 900 z damperem w stanie super a jeszcze inny fajnego stinkacza. wiec trzeba wiedziec gdzie szukac :). nie uznaje dh na sztywniaku i koniec ... ale jak sie nie ma co sie lubi .........

a ty się mmaku wku**ialeś ;> ziomki mieli farta i tyle.. ;> ja stinkacza kupiłem dobitego ;D w sumie wydawało się że tamten damper posłuży długo ale jak brat wrócił (chłop przy tuszy - ~90kg) z damperem który dobijał przy mojej wadze. (ok. 60 kg) to zmieniliśmy dampera na ten sam model + twardsza sprężyna i oddałem go bratu a ja odkupiłem od szwagra (anglika) Kone Coiler z bomberem i teraz śmigamy na fullach ale Słyszałem o wielu riderach na HT którzy wymiatają na stokach (sam przez 2lata śmigałem na Bitch'u i szukałem sobie rower do streetu.) Więc "róbta co chceta" ale ja myśle że HT z jamiś przyzwoitym amorem da rade ;>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...