MarcinGoluch Napisano 13 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 Witam! Żeby ładnie ułożyć przewód w nowej ramie, będą musiał niestety zmienić kąt wyjścia przewodu z zacisku. Juicy Carbon ma patent z małym torxem. I tu pytanie: Czy luzując delikatnie tą śrubkę nie zapowietrze odrazu układu? A moze żeby zmienić kąt nalezy poluzować większą śrubę sześciokątną? Z góry wielkie dzięki za pomoc! Pozdrawiam! Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 13 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 ja zawsze krecilem sruba szesciokatna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 14 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 rozumiem że trzeba ją lekko poluzować. Czy układ się wtedy zapowietrzy czy można spokojnie jeździć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 14 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 mi sie nie zapowietrzyl. "nakretka" ustawilem odpowiedni kat (krecac nia krecisz tez przewodem), potem przytrzymlem przewod i troche dokrecilem. mysle, ze przy minimalnym poluzowaniu ryzyko rozszczelnienia jest zerowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 14 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Dokładnie jak uchmanek. Torx jest tylko do wkręcania zestawu do odpowietrzania a sześciokątna śrubka do regulacji kąta wyścia przewodu z zacisku. Lekko luzujesz śrubke, ustawiasz przewód i trzymając go z powrotem dokręcasz. Robiłem tak klika razy i nigdy nic się nei zapowietrzyło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobry Napisano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 (trochę dawny temat) ... i się nie zapowietrzy. do tego właśnie jest ta śrubka. w instrukcji jest to napisane a instrukcję można ściągnąć ze strony srama :-) mówimy oczywiście o tej sześciokątnej a nie o torx. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.