eth Napisano 13 Lipca 2008 Napisano 13 Lipca 2008 Witajcie, to mój pierwszy post na tym forum Niedługo czeka mnie zmiana kompletu kół. Postanowiłem nie kupować zestawu fabrycznego, tylko składać samemu bo zależy mi na ich wadze. Max 1700 g. Moja waga to 61-63 kg. Jeżdżę maratony/XC. Kwota jaką dysponuję to max. 540 zł Wstępnie ułożyłem sobie taki zestaw: 1. Obręcze - Mavic XM 317 | 2x 440 g 2. Piasta przód Novatec NT A-171 | 114 g 3. Piasta tył XT FH-M770 | 370 g 4. Szprychy srebrne DT Revo | 2x 141 g 5. Nyple DT alu | 2x 10 g Razem daje to wagę 1666 g bez zacisków (przód 705, tył 961 g). Cena w Centrum Rowerowym z rabatem - 530 zł. Co myślicie o takim zestawie? Myślę że Mavic'i 317 to jedyne wyjście, czytałem o nich wiele dobrych opinii. Przednia piasta, szosowa na 2 maszynówkach, lekka i praktycznie bezobsługowa do XC powinna wystarczyć. Piasta tylna XT, ciężkawa :/ ale myślę że długo wytrzyma. Szprychy... miałem dylemat. Podobają mi się koła z czarnymi szprychami, ale w tej samej cenie co czarne DT Competition są srebrne Revolution... Czy macie jakieś inne propozycje za tą cenę? Można jeszcze lżej/taniej? Z góry dzięki za odpowiedzi Pzdr eth
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.