Skocz do zawartości

[ciśnienie]Tabele ciśnień do Foxa - gdzie znajde?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Czy ktoś mi może użyczyć skanów lub wie gdzie znajde polskiego manuala z ciśnieniami do Fox'a F100 RL i Float rp23?

Znalazłem coś do F100 na stronie producenta ale nie jestem pewien czy ciśnienie jest prawidłowe. Mam wrażenie, że znajomy wspominał kiedyś o większym.

Z góry wielkie dzięki za pomoc!

Pozdrawiam!

Marcin

Napisano

do mojej wagi zalecane jest w floacie 36 cisnienie wyzsze niz sensowne w uzytkowaniu takim jak moje. gdy napompowalem fabrycznie amor mial malutki sag i byl bardzo twardy. przy mojej wadze ok 75 kilo mam zazwycaj 50 psi. nie skaczę nie fruwam wiec go nie dobiję.

Napisano

do mojego Floata R tez zalecaja wyzsze cisnienie niz to na ktorym jezdze

wiec nie ma co patrzec ile ma byc tylko dobrac cisnienie pod wlasny tylek :)

Napisano

Ehhh czy ja dobrze widzę że damper pompujemy na czuja i sprawdzamy sag? Czy ktos ma może floata i może użyczyć mi ciśnenia pod 80kg?

To samo prosiłbym do F100RL :).

Pozdrawiam!

Marcin

Napisano

Zawsze trzeba dobrać pod siebie , nie patrząc na tabele (których dla damperów raczej nie ma), ten sam damper, w zależności od tego w jakiej ramie się znajdzie (różne konstrukcje i przełożenia zawieszeń) będzie potrzebował różnego ciśnienia , mimo takiej samej wagi bikera. (w przeciwieństwie do amora, gdzie nie ma różnych przełożeń zawieszenia i można podać przybliżone ciśnienie)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...