MarcinGoluch Napisano 13 Lipca 2008 Napisano 13 Lipca 2008 Witam! Czy ktoś mi może użyczyć skanów lub wie gdzie znajde polskiego manuala z ciśnieniami do Fox'a F100 RL i Float rp23? Znalazłem coś do F100 na stronie producenta ale nie jestem pewien czy ciśnienie jest prawidłowe. Mam wrażenie, że znajomy wspominał kiedyś o większym. Z góry wielkie dzięki za pomoc! Pozdrawiam! Marcin
Rulez Napisano 13 Lipca 2008 Napisano 13 Lipca 2008 Więcej niż tu , to się chyba nie znajdzie : http://www.foxracingshox.com/fox_tech_center/index.htm
tobo Napisano 13 Lipca 2008 Napisano 13 Lipca 2008 do mojej wagi zalecane jest w floacie 36 cisnienie wyzsze niz sensowne w uzytkowaniu takim jak moje. gdy napompowalem fabrycznie amor mial malutki sag i byl bardzo twardy. przy mojej wadze ok 75 kilo mam zazwycaj 50 psi. nie skaczę nie fruwam wiec go nie dobiję.
adass Napisano 13 Lipca 2008 Napisano 13 Lipca 2008 do mojego Floata R tez zalecaja wyzsze cisnienie niz to na ktorym jezdze wiec nie ma co patrzec ile ma byc tylko dobrac cisnienie pod wlasny tylek
MarcinGoluch Napisano 16 Lipca 2008 Autor Napisano 16 Lipca 2008 Ehhh czy ja dobrze widzę że damper pompujemy na czuja i sprawdzamy sag? Czy ktos ma może floata i może użyczyć mi ciśnenia pod 80kg? To samo prosiłbym do F100RL . Pozdrawiam! Marcin
Rulez Napisano 16 Lipca 2008 Napisano 16 Lipca 2008 Zawsze trzeba dobrać pod siebie , nie patrząc na tabele (których dla damperów raczej nie ma), ten sam damper, w zależności od tego w jakiej ramie się znajdzie (różne konstrukcje i przełożenia zawieszeń) będzie potrzebował różnego ciśnienia , mimo takiej samej wagi bikera. (w przeciwieństwie do amora, gdzie nie ma różnych przełożeń zawieszenia i można podać przybliżone ciśnienie)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.