FutrzakNapierator Napisano 14 Października 2009 Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Siwy wariacie Coz mi pozostaje powiedziec :> zazdroszcze maszyny i przyjedz na jakas edycje cyklokarpat w 2010 sezonie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 14 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2009 No i kto tutaj się nawet pojawił Może się pojawię zobaczymy, na taką edycje żebym miał najbliżej:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 7 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Nowy nabytek: oponki UST, Brakes (Front + rear): (Hamulec przedni + tylny) Shimano XTR DualControl 752g -Rotor: (Front): (Tarcza przód) - Alligator 160mm - 76g -Rotor: (Rear): (Tarcza tył) - Alligator 140mm - 62g -Rotor bolts: (śruby do tarcz) - 29g Cables : (linki + pancerze) NOKON gold + gumki - 88g Cassette: (Kaseta) Shimano XT 11-32- 261g Chain: (Lancuch) Shimano XTR - 264g Crankset: (Korby) Shimano XTR 2007r- 791g Derlr (Front): (Przerzutka przednia) Shimano XT - 159g Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) Shimano XTR 2008 - 198g Fork: (Widelec) Rock Shox SID race - 1306g Frame: (Rama) Whistle Arawak M - 1324g Headset (stery) : FSA 83g Grips: (Gripy) Author - 22g Handlebar: (Kierownica) - Easton EC90 - 99g Top Cap : (kapsel) BOP + Alu bolt 11g Pedals: (Pedaly) CRANK BROTHERS SL - 264g Seat: (siodło) Selle Italia SLR Carbonio - 141g Seatpost: (Sztyca) Votec Carbon "Tune" - 191g Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) Carbon - 21g Skewers: (Zaciski kol) Shimano XTR - 119g Stem: (Mostek) Syntace F99 - 101g Tire (Front): (Opona przednia)HUTCHINSON Python Ready TUBELESS - 561g Tire (Rear): (Opona tylna) HUTCHINSON Python Ready TUBELESS - 588g Wheel Front: (Kolo przednie) 701g -Hub: (Piasta) Crossmax SLR -Rim: (Obrecz) Crossmax SLR -Spokes: (Szprychy) Crossmax SLR Wheel Rear: (Kolo tylne) 862g -Hub: (Piasta) Crossmax SLR -Rim: (Obrecz)Crossmax SLR -Spokes: (Szprychy )Crossmax SLR Razem: 9073g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Ten oryginalny kolor ramy... Łaaaał ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 (edytowane) Pięknie, pięknie - prawdę mówiąc to Twój bardziej mi się podoba niż kolegi xava nie zwracając uwagi na części Extra wygląda ta sportowa pozycja, bo w tym czerwonym Whistlu to trochę rama za duża, a tutaj to miód wszystko dopasowane Pozdrower Edytowane 9 Stycznia 2010 przez rockrider Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Bike super siwyex teraz to juz tylko jedyny wybor http://www.whistle.it/index.php?option=com_sgicatalog&task=view&lang=en&id=813&Itemid=754 Jak bedziesz planowal zmiany w przyszlosci to pozbadz sie korby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 9 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 (edytowane) Szczerze to Arawak mi się bardziej podoba, a waga będzie prawdopodobnie taka sama, ponieważ Arawak katalogowo waży 1200g, a Hakan 1150g, więc wielkiej różnicy nie będzie. Mam plan na zmianę, ale to może w następną zimę...Cannondale Scalpel w teamowym malowaniu z 2005r + fatty. Wybiegam trochę w przyszłość, ale przecież wiecznie na GWIZDKU latać nie będę. Pożyjemy, zobaczymy:) Jeśli chodzi o korbę to szczerze nic do niej nie mam, ważę w sezonie ok 65kg więc pod moimi pośladkami raczej się nie wygina:P Miałbym smaka na jakąś extra, unikatową korbę, ale zawsze wszystko sprowadza się do jednego...kasa! Aktualnie bike zostaje tak jak jest i tylko coś wymienię jak będe zmuszony (usterka itp.). Edytowane 9 Stycznia 2010 przez siwyex Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Tylko nie popelniaj kolejnego scalpela, bo to juz stalo sie bardzo monotonne i nudne Miałbym smaka na jakąś extra, unikatową korbę, tu wlasnie taka by pasowala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gothic Napisano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Tylko nie popelniaj kolejnego scalpela, bo to juz stalo sie bardzo monotonne i nudne tu wlasnie taka by pasowala Nieśmiało zaproponuję ciekawą IMO alternatywę Controltecha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Bez przesady ale 'Weight: 725g' to troche nie halo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gothic Napisano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 (edytowane) Bez przesady ale 'Weight: 725g' to troche nie halo. Producent na swej oficjalnej stronie podaje identyczną wagę, więc "wałka" bym się tu raczej nie doszukiwał. Edytowane 9 Stycznia 2010 przez Gothic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Mialem na mysli ze korba z taka waga to zadna rewelacja, pare gram lzejsza od xtr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gothic Napisano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Mialem na mysli ze korba z taka waga to zadna rewelacja, pare gram lzejsza od xtr. Opacznie Cię zrozumiałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Ale w przypadku kiedy ma się już lekki rower to z wagi schodzi się pojedyńczymi gramami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Chris tylko że korby poniżej 700 gr są b.drogie. Twój sprzęt jest w przystępnej cenie ale nie wiem jak z trwałością ...a z tego co widzę to kolega siwyex się ściga... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Spoko dawal rade i mam nadzieje ze dalej bedzie Jak dla mnie rower 'zafajny' na xtr-a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Sida planujesz czymś zastąpić czy zostaje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xava Napisano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Szczerze to Arawak mi się bardziej podoba, a waga będzie prawdopodobnie taka sama, ponieważ Arawak katalogowo waży 1200g, a Hakan 1150g, więc wielkiej różnicy nie będzie. Mam plan na zmianę, ale to może w następną zimę...Cannondale Scalpel w teamowym malowaniu z 2005r + fatty. Wybiegam trochę w przyszłość, ale przecież wiecznie na GWIZDKU latać nie będę. Pożyjemy, zobaczymy:) Jeśli chodzi o korbę to szczerze nic do niej nie mam, ważę w sezonie ok 65kg więc pod moimi pośladkami raczej się nie wygina:P Miałbym smaka na jakąś extra, unikatową korbę, ale zawsze wszystko sprowadza się do jednego...kasa! Aktualnie bike zostaje tak jak jest i tylko coś wymienię jak będe zmuszony (usterka itp.). ja jak kupowalem arawak'a to hakan juz byl dostepny za 1150 euro i podzielam twoje zdanie co do wygladu; a BB30 gdzies wyczytalem ze nie jest w zaden sposob ewolucyjny; przy twojej wadze to moze bym zaproponowal - z korb - extralite'a; mialem okazje kupic w zeszlym roku w przeliczeniu za ok. 1500 zl (nowa bez blatow); tylko sie balem ze moglbym ja skrzywdzic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 10 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Korba zostaje (z resztą jak wszystko), żadnych zmian nie planuje. Scalpel wiem że jest monotonny, ale mam jakiś sentyment do tej marki i to dlatego, ale kto wie, może trafi się coś fajnego okazyjnego na ebay'u:) Tak ścigam się i potrzebuję raczej pewne komponenty, a nie jakieś przekombinowane, które na trasie wyścigu/maratonu mogą się nie sprawdzić. Jeśli zaś chodzi o sid'a to nie planuje go raczej zmienić, może tylko na WC w wersji black z 2007/2008r. Spisuje się znakomicie, do tego jest lekki i bardzo lubię jego pracę, jedyne czego mi brakuje to czasem na długich podjazdach blokady... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 8 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Hej, mam pytanko odnośnie tego koszyka Specialized Jak trzyma bidon i jaka jest waga? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 8 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Jego waga to 39g. Trzyma bardzo dobrze mam też takie same w szosie. Jestem z niego bardzo zadowolony, i szczerze mogę go polecić 20zł/szt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 9 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Dzięki wielkie za odpowiedź! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 12 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Siema, Kiedys pisałeś że założyłeś Pythony Tubeless Ready bez mleczka i trzymały. Dalej trzymają? czy wlewałeś juz cosik? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 12 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Założyłem, napompowałem i tydzien trzymały bez niczego, ale zeszło (po tygodniu). Będę je na sezon prawdopodobnie zalewał NO TUBES...ale teraz nie zalewam bo szkoda mleczka jeśli wytrzymuje ono w oponie ok. 2-3 miesięcy. Jak zaleje to opiszę jak się sprawdzają. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 28 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Siema, Kiedys pisałeś że założyłeś Pythony Tubeless Ready bez mleczka i trzymały. Dalej trzymają? czy wlewałeś juz cosik? Pozdro No i się udało...4 dni temu bez użycia mleczka uszczelniłem oponki i trzymają do dziś. Zrobiłem dziś lekko ponad 30km z czego kilka kilometrów w błotku i spisują się znakomicie. Jednak ludzie mają racje pisząc że UST to UST, wspaniale się na tym pomyka. Fotka z dziś: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi