lukashs Napisano 30 Października 2008 Udostępnij Napisano 30 Października 2008 A więc amorek w terenie pracuje bardzo przyzwoicie i nie mam zbytnio powodów do narzekań, lecz na sucho pracuje tak bardzo sztywno (taki dziwny jest) Jednak jak usiąde i jade to praca mi odpowiada, jest sztywniejszy od SID'a, jednak praca SID'a chyba bardziej mi odpowiadała, ale sezon 09 chyba przejeźdzę na tym co mam do pierwszej okazji na allegro:P:P siwy ja nie znam Cie od dziś, obstawiam ze ten amorek maks 3 miesiace bedzie u Ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 30 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Gwarancja to 12 miesięcy (kaszana) Łukasz, no fakt od dziś mnie nie znasz...;p Ale ramke też tak obstawiałeś a jest już u mnie ~5 miesięcy... Whistle chyba prześmiga cały sezon 2009 bo nie widzę lepszej alternatywy, od carbonu nic lepszego nie ma, może tylko być lżejsza rama typu scale 10, ale to wolę coś bardziej unikatowego jak właśnie mój arawak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukashs Napisano 30 Października 2008 Udostępnij Napisano 30 Października 2008 a moze Siwy jakiś Litespeed? kupimy sobie 2, przesyłke na 2 wezmiemy haha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 30 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Jestem wierny, nie wkręcisz mnie w nic innego...no może poza cannonem taurine w wersji team 08 z carbonowym lefty'm...;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukmar Napisano 31 Października 2008 Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Witam, dzięki za info, only 12 miesięcy gwary na ramkę trochę mało jak na sprzęt za 3000 pln. Jestem ciekawy czy na wszystkie carbonowe ramki Whistle dają tylko 12 miecięcy gwarancji? pozdrawiam, lukmar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 31 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Tak pisze w karcie, jak jest naprawdę nie wiem, bo rame dostałem w rozliczeniu...Musisz dzwonić i pytać jak coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 1 Listopada 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 Super rowerek. Ja bym tu widział Sid'a '09. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 5 Listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Na razie jest jak jest, tutaj troszkę lepsza fota... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 5 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Dalej jestem zdania, że ta rama jest zbyt pstrokata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 5 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Co rozumiesz pod pojęciem pstrokata? Mi się podoba;] i uwierz, że na żywo dużo lepiej wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MtK Napisano 5 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Ramka się rzuca w oczy, kiedyś jadąc autem w korku prawie bym gościowi w dupę wjechał bo się na Siwego rower zapatrzyłem Jak na w sumie oczodupa to mi się podoba choć jestem raczej fanem stonowanych rowerków o czym świadczy chociaż fakt że moja rama jest Tytanowo szara(góra) i po prostu lakierowane alu dół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 14 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 [EDIT] - 14.12.2008r. Plany zostały zrealizowane, a więc waga poniżej 9kg Wytłuszczonym drukiem części które zostały wymienione... Bar ends: (rogi): Boplight - 59g Bottle Cage: (koszyk na bidon) - No name plastic - 21g Brakes (Front + rear): (Hamulec przedni + tylny) Shimano XTR DualControl, tarcze 160/140 - 956g Cables : (linki + pancerze) NOKON gold - 61g Cassette: (Kaseta) Shimano XT 11-32- 261g Chain: (Lancuch) Shimano XTR - 258g Crankset: (Korby) Shimano XTR - 797g Derlr (Front): (Przerzutka przednia) Shimano XT - 159g Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) Shimano XTR 2008 - 198g Fork: (Widelec) Manitou R7 2008 - 1522g Frame: (Rama) Whistle Arawak M - 1324g Headset (stery) : FSA 85g Grips: (Gripy) Author - 22g Handlebar: (Kierownica) - Easton EC90 - 99g Top Cap : (kapsel) BOP + Alu bolt - 11g Pedals: (Pedaly) CRANK BROTHERS SL - 264g Seat: (siodło) Tune Speedneedle Marathon "reanimowany" - 117g Seatpost: (Sztyca) Votec Carbon "Tune" 31.6/~350mm - 193g Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) Carbon - 25g Skewers: (Zaciski kol) BBB - 71g Stem: (Mostek) Syntace F99 - 101g Tire (Front&Rear): (Opona przednia + tylna) Maxxis Flyweight - 638g Tubes: (Detki) Maxxis flyweight 186g Wheel Front: (Kolo przednie) 711g -Hub: (Piasta) Shimano XTR CL -Rim: (Obrecz) Mavic X717 -Spokes: (Szprychy) DT champion Wheel Rear: (Kolo tylne) 851g -Hub: (Piasta) Shimano XTR CL -Rim: (Obrecz) Mavic X717 -Spokes: (Szprychy )DT champion Razem : 8988g Aktualnie fotki: (tutaj na Speedkingach, gdyż przez zimę to na Flyweigtach latać nie będę, gdyż troszkę niebezpiecznie, ale na wiosne pewnie tak) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Mostek F99 ma też 90mm tak jak Smica? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 no ładnie.. waga wypas, rower też.. ale ciągle jestem zdania, że Cannon był Twoim najładniejszym rowerem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Raczej 105mm - ten F99. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Ups myślałem że w sensie Czy f99 ma długość 90 mm ale ogólnie, nie w sensie roweru. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 14 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Tak mój mostek to 105mm, dzięki za miłe komenty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Rower cud, kokpit się teraz miodnie prezentuje no ładnie.. waga wypas, rower też.. ale ciągle jestem zdania, że Cannon był Twoim najładniejszym rowerem.. Wg. mnie najładniejszym bikiem siwego był Giant XTC Bardzo mocno mi przypadł do gustu, i nie mogłem się nigdy napatrzeć na niego;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Te szprychy to nie Championy... waga na pewno nie wynosiłaby 1550g tylko ponad 100g więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 nie licząc paskudnie brzydkiego amortyzatora to chyba najładniejszy rower na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 wg Biery... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 wg Biery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 To jak spamować to porzadnie, może by tak jakiś konkurs na Najładniejszy Rower Forum ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 dual controle xtr to designerskie nieporozumienie stasznie to to brzydkie a im blizej ma sie stycznosc tym gorzej (na stojaku montazowym w zaprzyjaznionym sklepie wygladaly wrecz tragicznie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi