rendzik Napisano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 sztyca taka ciezkawa, przerzutka przód, koła bo nie pasują, no i hampelki ;-) hehe :PP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 21 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Hampelki będą inne, koła moze tez...a sztyca zostaje bo fajnie pasuje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 30 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2008 Nowy design Brakes (Front + rear): (Hamulec przedni + tylny) Shimano XTR DualControl 966g Cables : (linki + pancerze) Jagwire - 68g Cassette: (Kaseta) Shimano XT 11-32- 261g Chain: (Lancuch) Shimano XTR - 258g Crankset: (Korby) Deore XT - 868g Derlr (Front): (Przerzutka przednia) Shimano XT - 159g Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) Shimano XTR 2008 - 198g Fork: (Widelec) Rock Shox Sid - 1332g Frame: (Rama) Whistle Arawak M - 1324g Headset (stery) : FSA 85g Grips: (Gripy) Author - 22g Handlebar: (Kierownica) Tioga - 125g Top Cap : (kapsel) BOP + Alu bolts 11g Pedals: (Pedaly) CRANK BROTHERS SL - 264g Seat: (siodło) Tune Speedneedle Marathon - 137g Seatpost: (Sztyca) Ritchey PRO Carbon - 248g Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) Carbon - 25g Skewers: (Zaciski kol) BBB - 71g Stem: (Mostek) Smica 90mm - 106g Spacers: (Podkładki pod mostek) Carbon - 4g Tire (Front&Rear): (Opona przednia + tylna) Continetal Speedking Supersonic 413g + 410g Tubes: (Detki) Płyn Geax - 120g Wheel Front: (Kolo przednie) 857g -Hub: (Piasta) Mavic Crosstrail -Rim: (Obrecz) Mavic Crosstrail -Spokes: (Szprychy) Mavic Crosstrail Wheel Rear: (Kolo tylne) 1049g -Hub: (Piasta) Mavic Crosstrail -Rim: (Obrecz) Mavic Crosstrail -Spokes: (Szprychy )Mavic Crosstrail Razem : 9381g http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...d718da3f7a.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2008 Kola z ta rama wygladaja zajefajnie. Jak sie spisuja te oponki? Waga roweru wymiata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 30 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2008 Koła są bardzo fajne, oponki także, choć dziś na wyścigu zauważyłem że na lekkim szutrze rzuca, ale za to w piasku spisują sie idealnie. Wage tak czy siak zawyżają koła, ale zależało mi na sztywności, niezbyt dużych kosztach i systemie UST Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 19 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Brakes (Front + rear): (Hamulec przedni + tylny) Shimano XTR DualControl 966g Cables : (linki + pancerze) NOKON gold - 61g Cassette: (Kaseta) Shimano XT 11-32- 261g Chain: (Lancuch) Shimano XTR - 258g Crankset: (Korby) Deore XT - 868g Derlr (Front): (Przerzutka przednia) Shimano XT - 159g Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) Shimano XTR 2008 - 198g Fork: (Widelec) Manitou R7 2008 - 1522g Frame: (Rama) Whistle Arawak M - 1324g Headset (stery) : FSA 85g Grips: (Gripy) Author - 22g Handlebar: (Kierownica) Tioga - 125g Top Cap : (kapsel) BOP + Alu bolt 11g Pedals: (Pedaly) CRANK BROTHERS SL - 264g Seat: (siodło) Tune Speedneedle Marathon - 137g Seatpost: (Sztyca) Ritchey PRO Carbon - 248g Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) Carbon - 25g Skewers: (Zaciski kol) BBB - 71g Stem: (Mostek) Smica 90mm - 106g Spacers: (Podkładki pod mostek) Carbon - 2g Tire (Front&Rear): (Opona przednia + tylna) Continetal Speedking Supersonic 413g + 410g Tubes: (Detki) Płyn Geax - 120g Wheel Front: (Kolo przednie) 857g -Hub: (Piasta) Mavic Crosstrail -Rim: (Obrecz) Mavic Crosstrail -Spokes: (Szprychy) Mavic Crosstrail Wheel Rear: (Kolo tylne) 1049g -Hub: (Piasta) Mavic Crosstrail -Rim: (Obrecz) Mavic Crosstrail -Spokes: (Szprychy )Mavic Crosstrail Razem : 9562g Zostało zmienione: -Amortyzator przód z SID'a na R7 - rower przytył 190g -LInki + pancerze z jagwire na NOKON - spadek masy 7g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 19 Września 2008 Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Maszyna powala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 19 Września 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Jaki był powód wymiany Sid'a na R7 ? Jak zrobisz większy przebieg to napisz czy Ci nic w nim nie zaczęło pukać. Istotnie koła bardzo dobrze pasują do ramki jedyny ich minus to waga, innych brak Jakiej długości masz łańcuch? PS Jak wrażenie z jazdy na tych oponach + płyn? Rozglądam się ostatnio z czymś nowym i właśnie o takim zestawie myślałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 19 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Powód zmiany, SID był wysłużony...wytarte golenia, pojawiające się luzy... Koła mi się podobają, są sztywne, ale waga nie zadowala, ale cóż Łańcuch nie wiem jaką ma długość, ale był mocno skracany...stracił min 6 oczek, a ile dokładnie to nie pamietam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 19 Września 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Ciekaw jestem o tyle bo waga jest dosyć niska. Hym a nie chciałeś przejść na nowego sid'a? Czy raczej czynnik ekonomiczny był tutaj priorytetem? Ponawiam pytanko o opony. Bo mam trochę obawy że zwykłe opony mogą spaść z felgi w czasie ostrzejszej jazdy :\ Słyszałem już o co najmniej 5-ciu takich przypadkach :\ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 19 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Łańcuch właśnie wiem że jest mega lekki, nie wiem czy gdzieś nie mam nawet zdjęcia na wadze...poszukam. Na nowego SID'a troszkę kaski brakowało... Co do opon to na razie jest wpisane, że płyn jest, ale czekam na wentylki z allegro, jak tylko zaleje zdam relacje... PS. Kumple śmigają tak, tyle że na Racing Ralphach i nie narzekają, wręcz przeciwnie są bardzo zadowoleni... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 19 Września 2008 Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Ramka jest REWELACYJNA przez to że nie jest "obła" jak zdecydowana większość carbonów, tylko mocno kanciata Mam takie dwa pytanka: pierwsze jak się spisują hamulce na mineralce w taką pogodę jak teraz? Tzn. 10 stopni albo i mniej? Bo aż się ostatnio siostry Tiny spytałem co z jej Magurami i powiedziała że za bardzo nie czuje różnicy, a jeśli to bardzo niewielką. W zimę przestałem jeździć, i tak z wiosną muszę sobie jakieś hydro sprawić, a ostatnio sporo dobrego się o nowych SLXach naczytałem A po 2gie - czy SID idzie do innego sprzętu czy raczej na sprzedaj? Bo szukam podobnego amorka dla Mej , może być w takim sobie stanie byleby trzymał ciśnienie, oczywiście w (nie) wygórowanych pieniądzach W razie czego będę wdzięczny za jakieś info na priva albo coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 19 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Hamulce bez różnicy, chyba... Musze klocki wymienić, bo się kończą po mału:) SID na sprzedaż, powietrze trzyma, drobny luz na goleniach, wytarta anoda z prawej golenii (ale nic sie z tym nie dzieje bo ma zamkniętą kąpiel olejową) cena 500zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 19 Września 2008 Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Ostatnio oglądałem owy sprzęt [wraz z siwym ] na fotkach z maratonu [na nk ]. Trochę błota nadaje mu uroku . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 28 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Kolejna zmiana w rowerku, to korba(XTR), specyfikacje prosiłbym wrzucić do pierwszego posta, za niedługo także zrobię jakieś nowe fotki...chwilowo popsul się aparat i oczekuje na nowy;p Brakes (Front + rear): (Hamulec przedni + tylny) Shimano XTR DualControl 966g Cables : (linki + pancerze) NOKON gold - 61g Cassette: (Kaseta) Shimano XT 11-32- 261g Chain: (Lancuch) Shimano XTR - 258g Crankset: (Korby) Shimano XTR 2006 - 797g Derlr (Front): (Przerzutka przednia) Shimano XT - 159g Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) Shimano XTR 2008 - 198g Fork: (Widelec) Manitou R7 2008 - 1522g Frame: (Rama) Whistle Arawak M - 1324g Headset (stery) : FSA 85g Grips: (Gripy) Author - 22g Handlebar: (Kierownica) Tioga - 125g Top Cap : (kapsel) BOP + Alu bolt 11g Pedals: (Pedaly) CRANK BROTHERS SL - 264g Seat: (siodło) Tune Speedneedle Marathon - 137g Seatpost: (Sztyca) Ritchey PRO Carbon - 248g Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) Carbon - 25g Skewers: (Zaciski kol) BBB - 71g Stem: (Mostek) Smica 90mm - 106g Spacers: (Podkładki pod mostek) Carbon - 2g Tire (Front&Rear): (Opona przednia + tylna) Continetal Speedking Supersonic 413g + 410g Tubes: (Detki) Płyn Geax - 120g Wheel Front: (Kolo przednie) 857g -Hub: (Piasta) Mavic Crosstrail -Rim: (Obrecz) Mavic Crosstrail -Spokes: (Szprychy) Mavic Crosstrail Wheel Rear: (Kolo tylne) 1049g -Hub: (Piasta) Mavic Crosstrail -Rim: (Obrecz) Mavic Crosstrail -Spokes: (Szprychy )Mavic Crosstrail Razem : 9491g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 28 Października 2008 Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Ojaaa, to z XTkiem się pięknie prezentował to teraz już bomba i ta waga na tarczach... ja będę miał kilo cięższego na vkach ^^. Na żywo maszyna miażdży, Przerzutkę przednią też wymieniasz ;p ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 28 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Przerzutka przednia jest w planach, ale szukam XTR'a M950, ewentualnie M952, lekkie i nie do zajechania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 28 Października 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Czekamy na fotki po modyfikacjach. Super sprzęt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 30 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Mam takie dwie podstawowe fotki...musiałem zrobić zakapionym aparatem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 30 Października 2008 Udostępnij Napisano 30 Października 2008 XTR dodał uroku Ale ja bym tak sprzęta nie powiesił za siodło xD P.S Ta Honda też Twoja ;] ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 30 Października 2008 Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Wybacz Łukaszku, ale mi się z korbą XTRa nie podoba... z 07' chyba by było ładniej, ale to tylko moje zdanie.. aa zmień koszyk, bo ten średnio pasuje ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 30 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Fakt 07 wyglądała by chyba ładniej... Ale cieszę się z tego co mam...;p Ogolnie mi się podoba, tylko muszę zrobić fotki dobre, ale to jak zczaje aparat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 30 Października 2008 Udostępnij Napisano 30 Października 2008 napisz cos wiecej o tym resorze jak to dziala w porownaniu z sidem, i tak ogolnie co o nim sadzisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 30 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 30 Października 2008 A więc amorek w terenie pracuje bardzo przyzwoicie i nie mam zbytnio powodów do narzekań, lecz na sucho pracuje tak bardzo sztywno (taki dziwny jest) Jednak jak usiąde i jade to praca mi odpowiada, jest sztywniejszy od SID'a, jednak praca SID'a chyba bardziej mi odpowiadała, ale sezon 09 chyba przejeźdzę na tym co mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukmar Napisano 30 Października 2008 Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Witam, siwyex - jaką gwarancję otrzymałeś na tą ramkę ? Pozdrawiam, lukmar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi