Mod Team bogus Napisano 5 Kwietnia 2009 Mod Team Napisano 5 Kwietnia 2009 XCR będzie za miękki. Dart to według mnie kloc i będzie mało sztywny. RST zostaw na boku. Mogę polecić tego Suntoura: http://allegro.pl/item593349219_sr_suntour_raidon_lo.html
MASA Napisano 6 Kwietnia 2009 Napisano 6 Kwietnia 2009 No wygląda spoko, jest dużo twardszy od XCRa ?? może podeślecie jeszcze jakieś ciekawe propozycje ... ??
Rychlapl Napisano 6 Kwietnia 2009 Napisano 6 Kwietnia 2009 Raidon ma sprężynę powietrzną, wiec ustawisz go pod swoja wagę Sztywność ok.
MASA Napisano 6 Kwietnia 2009 Napisano 6 Kwietnia 2009 ten z linka wyżej ma stalowe a model AIR jest już poza budżetem
kresiaczek Napisano 7 Kwietnia 2009 Napisano 7 Kwietnia 2009 Witam wszystkich. Dołączę się do tematu. Posiadam Treka 3700 i siedzi w nim obecnie jakiś seryjny RST 191... o skoku chyba nawet mniejszym niż 70mm, niestety straciłem do niego cierpliwość i postanowiłem zainwestować w inny. Mam ramę 22' (54cm), 190cm wzrostu (nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale dla wszelkiego napiszę) i ważę ok. 90kg. Rowerem jeżdżę głównie po polskich dziurawych, asfalotwych drogach, często po żwirowych i jakiś dołach, no z czasu jakiś zjazd czy podjazd. 1. czy mogę wymienić amor, czy to nie zmieni jakieś geometrii (o co chodzi?)? 2. Jaki maksymalnie skok: 100mm czy 80mm?? 3. Czy będę musiał coś obniżać?? 4. Na co szczególnie zwracać uwagę?
Mod Team bogus Napisano 7 Kwietnia 2009 Mod Team Napisano 7 Kwietnia 2009 Raidon - ten który podałem nie ma powietrza. Ale twardszy powinien być od XCR'a a już na pewno sztywniejszy. kresiaczek - zmierz wysokość amortyzatora (długość od osi koła do dolnej miski sterów), wtedy będzie nam łatwiej znaleźć coś odpowiedniego do twojej ramy.
kresiaczek Napisano 9 Kwietnia 2009 Napisano 9 Kwietnia 2009 Pomierzyłem, ale nie wiem czy w odpowiednich miejscach, bo się na tym kompletnie nie znam. A więc amortyzator: RST 191CS Wymiary: A- 450mm (+/- 1cm) B- 95mm C- (skok) 63mm
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.