Skocz do zawartości

[rower] Wytrzymały MTB do ostrzejszej jazdy do 1500zł

maciek69

Rekomendowane odpowiedzi

Jako że jestem noob i żółtodziób (co widać po moim obecnym "sprzęcie") szukam dobrego rowerku mtb

Jestem wielki i ciężki (192cm/105kg), więc musi by wytrzymały. Skacze na dziurach, krawęznikach, zjezdzam ze schodów itp :P.

Poruszam się dużo po asfalcie, troche mniej po terenie ale jednak :). Czekam na wasze propozycje.

Acha, musi być wygodny. Preferuje hamulce tarczowe i amortyzator z regulacją i blokadą o skoku pow. 100mm :D Sporo sie na takim środku komunikacji poruszam.

a no właśnie - przyganiał kocioł garnkowi. temat zostaje, a Uchmanek będzie się wstydził, że mu Maciek tak ładnie przygadał:P

Maciek, ja widze w wizji Twojego roweru pewne nieścisłości:

waga 105 kg

hamulce tarczowe

amor >100 mm z regulacją i blokadą

1500 zł

to troszke tak jakbyś szukał fajnego kombi z silnikiem 2,5 i klimą w cenie poloneza

rozwijajac mysl Biery - albo rezygnujesz ze skokow i tarczowek, albo kupujesz rower i za miesiac chodzisz pieszo, alternatywa jest zbicie wagi, tylko ze do skokow na rowerze za 1500zl to musialbys z 45kg stracic :>

z gory powiem, ze nie ma roweru w tej kwocie, ktory spelni podstawowe wymaganie - wytrzyma dluzej niz pol roku

Kuba aka Biera dobrze myśli. Chodzi mi o rower, na którym mogę poskakać z krawężników, a nie do wyczynowej jazdy. Myślałem o Krossie Level A4. Przeżyje te hamulce już :). DZisiaj poszła mi tarcza po raz 2-gi, więc wole już v-brakei B).

A jak się dorobie to może Level a6

A jaki amor w tej cenie będzie się nadawał do skoków? Zawsze mozna załozyc sztywny widelec.

Niezaleznie co sie kupi to i tak amor od razu padnie najprawdopodobniej. Sam doskonale zapewne wiesz, ze rower jakiego szuka kolega jest w tej cenie nieosiągalny, więc chyba dobrze by było zainwestowa w lepszą rame, a rowery Haro sa dedykowane do cięższych zastosowań własnie. Ew zastanawiałbym się nad jakąś Koną.

Tak naprawdę idealna by była chyba Kona Hoss, ale to nie ta półka cenowa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...