maciek69 Napisano 10 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Jako że jestem noob i żółtodziób (co widać po moim obecnym "sprzęcie") szukam dobrego rowerku mtb Jestem wielki i ciężki (192cm/105kg), więc musi by wytrzymały. Skacze na dziurach, krawęznikach, zjezdzam ze schodów itp . Poruszam się dużo po asfalcie, troche mniej po terenie ale jednak . Czekam na wasze propozycje. Acha, musi być wygodny. Preferuje hamulce tarczowe i amortyzator z regulacją i blokadą o skoku pow. 100mm Sporo sie na takim środku komunikacji poruszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 10 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 proponuje zaczac od lektUry regulaminu, bo ci zaraz ten temat zdejma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek69 Napisano 10 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Przepraszam. Zapomniałem o tagu, wiem, od razu chciałem to z edytować,nie dało się :/ . Ale to chyba moderator udziela takich uwag? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 11 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 a no właśnie - przyganiał kocioł garnkowi. temat zostaje, a Uchmanek będzie się wstydził, że mu Maciek tak ładnie przygadał Maciek, ja widze w wizji Twojego roweru pewne nieścisłości: waga 105 kg hamulce tarczowe amor >100 mm z regulacją i blokadą 1500 zł to troszke tak jakbyś szukał fajnego kombi z silnikiem 2,5 i klimą w cenie poloneza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 11 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 rozwijajac mysl Biery - albo rezygnujesz ze skokow i tarczowek, albo kupujesz rower i za miesiac chodzisz pieszo, alternatywa jest zbicie wagi, tylko ze do skokow na rowerze za 1500zl to musialbys z 45kg stracic :> z gory powiem, ze nie ma roweru w tej kwocie, ktory spelni podstawowe wymaganie - wytrzyma dluzej niz pol roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 11 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Może za 1500 nie , ale za 1599 kupi : http://allegro.pl/item374652705_kamikaze_d...gnum.html#photo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 11 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 chyba jednak wrong way Maciej (z tego co ja zrozumiałem) potrzebuje roweru na dojazd do pracy z zapatrywaniem na dodatkowe wariacje po drodze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 11 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 nie wyczytałem tego w jego poście , tylko to, że "poruszam się dużo po safalcie" - ten rowerek się do tego nadaje . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 11 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 no właśnie za bardzo nie wiadomo co to znaczy z tym asfaltem może niech sie autor tematu wypowie czego dokładnie szuka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek69 Napisano 11 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Kuba aka Biera dobrze myśli. Chodzi mi o rower, na którym mogę poskakać z krawężników, a nie do wyczynowej jazdy. Myślałem o Krossie Level A4. Przeżyje te hamulce już . DZisiaj poszła mi tarcza po raz 2-gi, więc wole już v-brakei . A jak się dorobie to może Level a6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek69 Napisano 12 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 Szkoda że nie da się tutaj edytować :/. Łaszę się na tego: http://www.allegro.pl/item397925282_kross_..._najtaniej.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qla Napisano 12 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 ja polecam Cuba Aima Ciut gorszy osprzęt od krossa, ale mam podobną budowę (200cm i 104kg) i daje rowerek radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 12 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 Biera: jesli mam sie czegos wstydzic, to raczej lektóry przez "ó". moja uwaga byla jak najbardziej zyczliwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek69 Napisano 13 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 Cicho, nieofftopujcie mi tu Ja muszę jakiś rower znaleźć, bo się w końcu zdecyduje na tego krossa level a4 ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huhu Napisano 13 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 http://www.zasada-rowery.pl/rowery_514.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 13 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 Huhu Ten amor XCM - to chyba nie do skoków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huhu Napisano 13 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 A jaki amor w tej cenie będzie się nadawał do skoków? Zawsze mozna załozyc sztywny widelec. Niezaleznie co sie kupi to i tak amor od razu padnie najprawdopodobniej. Sam doskonale zapewne wiesz, ze rower jakiego szuka kolega jest w tej cenie nieosiągalny, więc chyba dobrze by było zainwestowa w lepszą rame, a rowery Haro sa dedykowane do cięższych zastosowań własnie. Ew zastanawiałbym się nad jakąś Koną. Tak naprawdę idealna by była chyba Kona Hoss, ale to nie ta półka cenowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek69 Napisano 13 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 Amor to sobie kupie ale kasy uzbieram trochę więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.