maciej75 Napisano 24 Lipca 2008 Autor Napisano 24 Lipca 2008 ciekawa dyskusja. Jak zaznaczyłem na początku pytanie związane było z tarciem klocków o tarczę lub odwrotnie tarczy o klocki (klocek). Niestety mimo wielu prób - potraktowania tłoczków WD40, rozpychaniu tłoczków, regulacji położenia zacisku względem tarczy itp. - nie mogę sobie poradzić i tarcza nadal trze o klocek. Nie ukrywam podszedłem do tego ambicjonalnie i za punkt honoru postawiłem sobie wyregulować to we własnym zakresie, ale powoli zaczynam się poddawać i chyba będę zmuszony udać się do serwisu
Baukan Napisano 25 Lipca 2008 Napisano 25 Lipca 2008 Z tym WD40 to w sumie nie najlepszy pomysł. Jest to dość agresywny specyfik i całkiem prawdopodobne jest, że uszkodzi Ci uszczelki...
maciej75 Napisano 25 Lipca 2008 Autor Napisano 25 Lipca 2008 Dokładnie rzecz ujmując był to brunox - ale to chyba coś podobnego do WD40?
Mod Team bogus Napisano 25 Lipca 2008 Mod Team Napisano 25 Lipca 2008 Nic podobnego. Brunox ma zupełnie odmienne właściwości od WD-40. Sam poczytaj na etykiecie.
GdyniaBiker Napisano 25 Lipca 2008 Napisano 25 Lipca 2008 Jest kilka rodzajów brunoxa - z tych popularnych jeden zalecany m.in. do psikania goleni amorków, drugi o ile pamiętam "czyszcząco-smarujący" - coś jak wd40. Deo to ten pierwszy, Turbo Spray drugi.
maciej75 Napisano 25 Lipca 2008 Autor Napisano 25 Lipca 2008 Mam ten do golenii, ale to najmniej istotne. Poradźcie co jeszcze mógłbym zrobić
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.