nastySX Napisano 10 Lipca 2008 Napisano 10 Lipca 2008 Witam, Muszę rozebrać łobuza bo olej zaczął wyłazić z lewej goleni. Uszczelki olejowe już mam:) olej, odpowiednie szczypce i reszte tools'ów też. Nie wiem tylko ile oleju na nowo zalać (brak informacji na stronie producenta o modelach OEM). może ktoś z forumowiczów miał okazje serwisować tego marzocha?
wookie Napisano 11 Lipca 2008 Napisano 11 Lipca 2008 Info o oleju masz na stronie producenta - to ze oem niczego nie zmienia , to te same widly roznica sie czasem kwestia jakiejs regulacji badz kolorem Co do rozebrania manuale tez sa , zwlaszcza z nowymi rocznikami problemu nie ma
nastySX Napisano 11 Lipca 2008 Autor Napisano 11 Lipca 2008 znalazlem podobne, mojego nie bylo. no nic, juz wiem ile oleju lac:) teraz mam problem ze zdjeciem uszczelki olejowej, macie jakis patent na zdjecie tego...
nastySX Napisano 11 Lipca 2008 Autor Napisano 11 Lipca 2008 uszczelki zdjete:) teraz z innej bajki opcja. amor po własnym serwisie dziwnie pracuje:| jakimś códem powiekszyłem jego skok (spoko:)) Problem w tym iż przy podbiciu przednigo koła słychać wyraźnie udeżenie goleni o tłumik lub goleń górną. macie jakiś pomysł? - może przykręcić trochę taki dziwny zaworek co w lewym tłumiku siedzi (jeśli tak to o ile?)?
radomir82 Napisano 12 Lipca 2008 Napisano 12 Lipca 2008 Pewnie źle go złożyłeś, powinna być tam taka krótka sprężynka która pełni rolę odbojnika...
nastySX Napisano 16 Lipca 2008 Autor Napisano 16 Lipca 2008 racja, jest i mała sprężynka:) zaraz zmienie kolejność (najpierw dam rurkę z jakiegoś twożywa a dopiero potem spręzynkę, może pomoże).
nastySX Napisano 22 Lipca 2008 Autor Napisano 22 Lipca 2008 działa, śmiga ładnie:) tylko luzu jakiegos dostał teraz:|
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.