Mod Team IvanMTB Napisano 11 Lipca 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Klaniam, Drobna uwaga: w obrocie Europejskim nie wystepuja bariery celne takze kupowanie na ChainReaction UK nie wiaze sie z zadnym clem. I jeszcze jeden nieco meczacy mnie problem. Jaki jest sens zakladania tematu o budowie roweru za 2 lata jesli moze sie okazac iz za hipotetyczne 24 miechy polowa komponentow bedzie juz wogole niedostepna, ceny jednych spadna a innych wzrosna no i pojawia sie nowosci? Ale moze sie tylko czepiam... W/G mnie jesli nie masz jakiegos mega konkretnego filmu na poszczegolne komponenty lub rame to do 4k chyba lepiej kupic gotowy sprzet... OSTRO! I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawled Napisano 11 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Z tymi 2 latami to napisałem tak awaryjnie. Istnieje duża szansa, że 3/4 części zostanie zakupione już za rok. Myślę, że w ciągu roku nie będzie aż tak drastycznych zmian na rynku. A jeżeli gotowy to chciałbym aby był na osprzęcie SRAM Rival! Może faktycznie z tego PF coś zamówić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 11 Lipca 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Nasz klient, nasz per pan: http://www.wiggle.co.uk/p/Cycle/7/Focus_Cu...008/5360032368/ Po aktualnym kursie funciora wychodzi niecale 3.9k Akurat styknie na pedaly z reszty... OSTRO! I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawled Napisano 11 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 No, no, no... Chyba jednak grubo się zastanowię nad kupnem gotowca. Ten sklep to jakiś "pewniak"? Jak jest z przesyłka? Jest darmowa? I jeszcze jedno: Może mi ktoś wyjaśnić kwestię długości korb? Jakie będą dla mnie najodpowiedniejsze rozmiary zębatek przednich i tylnych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 11 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Może jednak ten PedalForce ? Tylko trzeba sie dowiedziec jak z dodatkowymi kosztami , przesyłka to ok 100$.Korby dla ciebie - 172,5 albo raczej 175mm . Ja ujeżdżam 172,5mm 50-39 / 12/21 kaseta. I starcza . I zbytnio nie przekaszam łańcucha dzięki temu.I 60km/h mozna jechac.Ja mysle kupic ramke szosową PF - więc mozna by coś razem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawled Napisano 11 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Nie ukrywam, że wolałbym coś z EU. Tylko, że nie mogę znaleźć cennika przesyłki na Wiggle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 11 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 http://pedalforce.com/online/your_computer.php?cPath=101429 7,3kg / 1.800 $ A przesyłke z Wiggle będziesz miał gratis z tego co wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawled Napisano 11 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Tylko, że przesyłka DHL'em kosztuje 477.90$ (jeśli chodzi o PF) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 11 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 No fakt . Teraz Pedal Force mniej mi sie podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 11 Lipca 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Klaniam, Wiggle to sprawdzony i uznany sklep majacy opinie najlepszego wysylkowego sklepu z asortymentem rowerowym na Wyspach. Musze przeprosic. Rozpedzilem sie. Niestety Wiggle nie wysyla rowerow poza UK. A szkoda... Oczywiscie mozna to obejsc, rower kupuje ktos w JuKeju, dostaje go za darmo w kartoniku, nastepnie nadaje go na przewoz drobnicowy do Polszy (koszt rzedu 30 GBP) i pozamiatane... Ja sam na Wiggle przewalilem juz zdrowa fortunke i nie mialem najmniejszych problemow. Najwieksza rzecz jaka kupowalem to walizka do przewozu roweru. Dostalem ja kurierem w 48h. Nawet chlopaki wniesli mi ja na pietro... OSTRO! I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 11 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Z tego co wyczytałem koszt wysyłki roweru Pedal Force USPS - to 160 $ a ramy 90$ . Prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawled Napisano 13 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 Ja chyba jednak zostanę przy składaniu. Ewentualnie zapłacę trochę więcej ale będę miał wszystko tak jak mi się podoba i nie będzie problemów z transportem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 14 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 topic bardzo dobry dla osob ktore skladaja szose w tej chwili Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kr1zje Napisano 14 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 jak już będziesz dysponował środkami to warto odświeżyć temat, do tej pory może się dużo zmienić, nie ma sensu kupować po kilka części jeśli składanie może trwać 2 lata, bo mogą się pojawić atrakcyjniejsze klamoty, gdzieś wyczytałem że nie będzie już grupowych zakupów na szosowe ramy pf, szkoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawled Napisano 14 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Słyszałem, że do karbonowych rur sterowych potrzebne są specjalne gwiazdki. Znalazłem tylko takie coś: http://www.bikekatalog.pl/2008/?ppg=show&a...bek%20rozporowy http://www.bikekatalog.pl/2008/?ppg=show&a...mname=Powerhead Nie dało by się taniej i lżej? I jeszcze jedno... Wszystkie ramy szosowe są przystosowane pod stery zintegrowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 14 Lipca 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Po co cały ten wywód to nie wiem za 2 lata ceny części będą całkowicie inne i wszystkie powyższe posty będą delikatnie mówiąc nie na miejscu :] Co do rur karbonowych to dobrze słyszałeś - są potrzebne Czy można lżej - można dużo lżej np http://fairwheelbikes.com/extralite-ultras...ander-p-29.html ale nie koniecznie taniej Choć widziałem to ustrojstwo na allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 17 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Zestaw http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=402225658 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawled Napisano 17 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Natknąłem się na taką ramę Poisona: http://extreme-shop.nazwa.pl/poison/ropiat.php Jak myślicie, warto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 17 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Jeśli waga jest realna - to tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.