Skocz do zawartości

[rower] Kellys Axis - wymiana ramy

Nowak

Rekomendowane odpowiedzi

Dostałem w prezencie w/w Kellysa, ale niestety rama jest w nim zbyt mała.

Dostałem 19'' a potrzebuje 21''.

I tutaj mam pytanie czy można gdzieś kupić samą rame ??

Zależy mi na tym żeby była to ta sama rama tylko większa, bo jak juz wcześniej wspominałem to był prezent no i nie wyglądało by najlepiej gdybym sprzedał rower po 1 tygodniu i kupił sobie inny.

Pozdro

W sprawie prawa do wymiany dałes sobie sam odpowiedź , a co do zakupu to możesz albo iść do sklepu i porosić żeby przywieźli ci z Hurtowni inną lub szukać na niezastapionym allegro , zaś stara rame mozna zawsze opchnąć , troche grosza wleci. Z drugiej Strony możesz wymienić mostek na dłuższy , wysunąć sztyce wyżej i cofnąć siodło - innymi słowy dopasować ustawienia pod siebie, ale co będzie dla ciebie lepsze? Musisz sam zdecydować , pozdro.

cześć wszystkim chciał bym sie podłączyć pod temat i zapytać czy Kellys Axis to dobry rower?

sprzedawca mi go poleca a waham sie pomiędzy tym kellysem a trekiem ale trek droższy o prawie 200zl a maja ten sam osprzęt podobno bo ja sie nie znam

Tak, dobry rower w dobrych pieniądzach. W zeszłym roku spadł do roli miejskiej dojazdówki, bo kupilem "lepszy rower w lepszych pieniądzach", ale Axis służy mi już czwarty rok. Przejeździł całą ubiegłą zimę w syfie i soli -> zajechałem tylko nieuszczelnioną piastę tylnią.

Przebieg sporo ponad 15 000 km, raz wymieniony napęd (korba się ostała), poza tym klocki i inne eksploatacyjne duperele.

Jak nie przeszkadza ci waga ponad 14 kg to bierz śmiało.

Ew. szczegóły i wrażenia z eksploatacji na życzenie.

Tegoroczny Axis ma wagę katalogową poniżej 14 kg :down: Kolega zakupił ten model, na razie przejechane ok. 2000, do tej pory dał się we znaki pykająca kierownica podczas ostrzejszego pedałowania (trochę towotu i było ok - w serwisie użyli smaru w spray'u - nic to nie dało), no i jeszcze przebita dętka :( Jak dla mnie to on ma badziewne opony. Amorek też mógłby być lepszy. Wiesz co? W Cykloturze masz Exquisite'a w promocji w cenie prawie takiej jak Axis. Będziesz miał za 70 zł dwa razy lepszy rower i nieporównywalnie lepszy amortyzator. I lepszy od Treka będzie. Chyba się opłaca :angry2:

http://www.cyklotur.pl/x_C_Sz2.html?PT=531...ZTA=8&HNT=T

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...