Skocz do zawartości

[Hydraulik] Deore/XT słabszy od BB7 - normalne? :)

rzymo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jakiś czas temu BB7 przemieściłem na tył, na przód przyszedł mix - klamka XT, tarcza XT 180mm, zacisk Deore (z przejrzenia PDFów jedyna różnica w stosunku do XT to waga), klocki Clark's.

Od tego czasu nurtuje mnie pewna kwestia: czy to normalne, że BB7, tarcza j.w., klamka Avid Speed Dial, klocki Baradine jest po prostu silniejszy, a przede wszystkim ma o niebo lepszą modulację? :)

O oryginalnych klockach Shimano nie wspomnę - jednym słowem była tragedia, spowalniacz nie hamulec. Tarcza i klocki oczywiście czyste, hamulec dotarty, odpowietrzony.

Napisano

Co to znaczy lepszy ? Mowisz o porownaniu tyl bb7 a przod shimano ? Moze nie dotarty ? Daj komus innemu niech sie przejedzie , ja na 535 komplecie i seryjnych klockach maraton przejechalem , owszem cudo to nie bylo porownujac do innych ale hamowaly bardzo dobrze , jedynie po zamoczeniu kaszana no ale takie klocki.

Napisano

jezdzilem na bb7 535 i moge stwierdzic ze bb7 z dobrymi klockami w stylu polmetaliczne bbb w porownaniu z 535 z metalicznymi xtr (najgorsze klocki jakie mialem w zyciu) hamuja nieco lepiej jesli chodzi o sile hamowania. modulacja lepsza w 535. oryginalne zywiczne klocki w 535 swoja droga starly sie po 3 jazdach w blocie. zeby nie bylo mam tarcze dostosowane do metalicznych klockow. tarcze 160

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...