wiktor0410 Napisano 7 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Na wstępie chciałem się przywitać ze wszystkimi Jestem Wiktor, mieszkam w Warszawie i mam 15 lat. To tyle słowem wstępu. Dotychczas miałem rowery typu "Carrefour", które po 3 miesiącach skrzypiały, przerzutki nie wskakiwały i wogóle Przyszedł czas na coś lepszego. Byłem dziś w sklepie i bardzo spodobał mi się rower Kelly's Oxygen, na Alivio przód i Deore tył. Chciałbym się Was poradzić, czy warto kupić ten rower, i czy będzie OK do jazdy rekreacyjnej po lecie, ścieżce rowerowej itp. Sprzedawca pokazywał mi też rowery firmy "Nortec" jakoś tak, mówił, że najlepiej się sprzedają, ale ja o tej firmie wogóle nie słyszałem Nie wiem co to warte. Pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc i opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 7 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Nie ten dział. Swoje pytanie umieć w Rowery/ramy Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktor0410 Napisano 7 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Oj, sorry, w takim razie proszę moda o przeniesienie Zamieszało mi się coś, jeszcze raz przepraszam A może możecie polecić coś lepszego od Kellys'a w podobnej, może niższej cenie? Zależy mi żebym mógł się przejechać do sklepu, usiąść, przymierzyć się, przejechać kawałek na nim Macie jakieś pomysły inne? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
focusR Napisano 7 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Określ styl jazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktor0410 Napisano 7 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Hmm spokojna, bez skakania, po lesie, po ścieżce rowerowej, czasami szybszy zjazd z górki po korzeniach itp Tak zwana rekreacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 7 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 No to jeszcze określ budżet, bo ta "podobna cena do kellysa" często różni się o kilkaset złotych, bo np na allegro jest taniej Twój styl to typowe, spokojne XC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktor0410 Napisano 7 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Max. cena 1800zł "Spokojne XC" - zapamętam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
focusR Napisano 7 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Warto na pewno spojrzeć na Krossa A4 (na Allegro poniżej 1400 zł), ale można by się też pokusić o coś bardziej oryginalnego, może jakaś przecena już będzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktor0410 Napisano 7 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 A ten Kelly's wart zachodu? Bardzo mi się spodobał i jak dobry, to jutro bym już miał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 7 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Sprawa wygląda tak. Założę się że chcesz kupić rowerek u siebie na miejscu, w Warszawie. Wyjścia są dwa, albo to robisz albo kupujesz przez internet, jak duża część tego forum. Przesyłkę masz zapewne na 2-3 dzień, nawet nie musisz wpłacać pieniędzy z góry, płacisz przy odbiorze. W takim internetowym przypadku polecam. http://www.allegro.pl/item394083142_kross_...az_polecam.html Otrzymujesz lekką jak za tą cenę ramę(Kellysy się nie umywają), dobre koła na maszynach, jedne z lepszych hamulców v, uznany i sprawdzony amortyzator, który w przeciwieństwie do tych z Kellysa nie rozleci się po 200 km, będzie służył wiele tysięcy i to bardzo ładnie.Osprzęt to mieszanka lx z alivio, świetne, wyścigowe opony. Czego chcieć więcej? no może mostek i siodła mogłyby być lepsze, ale w takiej cenie to i tak odlot(a kiedyś były jeszcze tańsze...). Co by potwierdzić moją tezę, wystarczy wybrać się na maraton i zobaczyć ile ludzi ściga się na tych ramach(aczkolwiek rower mocno zaktualizowany). Duża część forum go ma, chyba nikt nie narzeka? Dobra wychwaliłem Krossa za wszystkie czasy. Jeżeli masz możliwość kupna tylko w Warszawie, to ten Kellys również będzie dobry, bo to uznana marka, aczkolwiek osprzętem nie dorównuje rowerkowi powyżej. Poszukaj ew. po warszawie, może gdzieś sprzedają krossy(albo popytaj w wątku regionalnym-woj. mazowieckie, na pewno ktoś będzie wiedział.) Pozdrawiam P.S.Ten Quartz to wersja z tarczami czy bez? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktor0410 Napisano 7 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 OK, poszukam jakiegoś sklepu z Krossami w Wawie Sorki, za 2 posty, ale wezmę chyba tego Kellys'a Usiadłem na nim w sklepie, bardzo mi się spodobał, nawet nie był taki ciężki Fajny rowerek mi się wydaje, na 99% to jego wezmę Ale dzięki za czas jaki mi poświęciliście Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koncertownik Napisano 8 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 wiktor0410 Kelly's Oxygen to niezłe kowadło, weź porównaj chociaż do Krossa A2 to się przekonasz jak to wygląda w rzeczywistości... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 8 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Fajny rowerek mi się wydaje, na 99% to jego wezmę No i bardzo dobrze, nie wszyscy muszą jeździć na porządnych rowerach , zwłaszcza gdy "nawet nie był taki ciężki" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moojmisiu Napisano 8 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 wiktor0410Kelly's Oxygen to niezłe kowadło, weź porównaj chociaż do Krossa A2 to się przekonasz jak to wygląda w rzeczywistości... A2 ma zdecydowanie gorsze malowanie, w ogóle wzorki na ramach Krossa wołają o pomstę do nieba i wynajęcie jakiegoś dobrego plastyka, jednak ramy same w sobie są całkiem całkiem, przekonałem się o tym po przesiadce na "markowy" sprzęt, do którego na razie nie mogę się przekonać Na krossach jeździ się całkiem fajnie, ale jeźdźcy Kelly'sów patrzą wtedy z góry Do założyciela tematu - ten Kelly's jest całkiem fajny, świetnie się nadaje do twoich celów, ciesz się jazdą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.