tobo Napisano 6 Lipca 2008 Napisano 6 Lipca 2008 prosze o informacje na temat wrazen z uzytkowania tych kół dobrze zeby byla podana: waga jeżdżącego, rodzaj roweru, długość uzytkowania, sposob wykorzystania (styl jazdy), ew. problemy moze byc tez opinia na temat starszych modeli xtrów.
weteran Napisano 7 Lipca 2008 Napisano 7 Lipca 2008 Mój kolega ma koła XTR 975 disc. Waga jeźdźca 73 kg, HT Scott Scale, jeżdżone w maratonach i treningi po szosie, przebieg 4 tys km. Wcześniej miał SL-e Mavica . Wg jego opinii jakość wykonania, sztywność, opory toczenia porównywalne, wygląd rzecz gustu, ale jesteśmy zgodni XTR-y są ładniejsze. A teraz gwoźdź programu: Parę dni temu odkręcił się i zgubił nypel znajdujący się w piaście, jak i kiedy nie wiadomo ( przy okazji urwał się kawałek gwintu szprychy ), koło nie miało większej centry pomimo tego, że był to tył ! Odpowiedź dystrybutora Shimano : nie wiadomo kiedy i czy w ogóle będą szprychy do XTR-a ! No to obdzwaniamy największe sklepy internetowe handlujące tymi kołami - odpowiedź nie ma szprych, nypli i w ogóle niczego do XTR-a. Jeden ze sklepów sprawdził u swojego niemieckiego dostawcy i... też nie ma. Na szczęście szprycha jest 2-1,5-2 stąd podszedł standartowy nypel po odpowiednim ukształtowaniu papierem ściernym, gwintu szprychy wystarczyło. Nie wygląda to ładnie ale działa ( póki co ). Jak dla nas dyskwalifikuje to koła XTR-a, XT też, bo do nich też nic nie ma ( a chciałem je kupić ). Kolega zastanawia sie teraz nad kołami DT.
Gość R3surrection Napisano 7 Lipca 2008 Napisano 7 Lipca 2008 ja na ośkę do mavica crosslanda cekam miesiąc w środe ma być,,ponoć.... chyba się na marketowe koła przerzucę
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.