Skocz do zawartości

[koła shimano]

tobo

Rekomendowane odpowiedzi

prosze o informacje na temat wrazen z uzytkowania tych kół

dobrze zeby byla podana: waga jeżdżącego, rodzaj roweru, długość uzytkowania, sposob wykorzystania (styl jazdy), ew. problemy

moze byc tez opinia na temat starszych modeli xtrów.

Mój kolega ma koła XTR 975 disc. Waga jeźdźca 73 kg, HT Scott Scale, jeżdżone w maratonach i treningi po szosie, przebieg 4 tys km. Wcześniej miał SL-e Mavica . Wg jego opinii jakość wykonania, sztywność, opory toczenia porównywalne, wygląd rzecz gustu, ale jesteśmy zgodni XTR-y są ładniejsze.

A teraz gwoźdź programu:

Parę dni temu odkręcił się i zgubił nypel znajdujący się w piaście, jak i kiedy nie wiadomo ( przy okazji urwał się kawałek gwintu szprychy ), koło nie miało większej centry pomimo tego, że był to tył ! Odpowiedź dystrybutora Shimano : nie wiadomo kiedy i czy w ogóle będą szprychy do XTR-a ! No to obdzwaniamy największe sklepy internetowe handlujące tymi kołami - odpowiedź nie ma szprych, nypli i w ogóle niczego do XTR-a. Jeden ze sklepów sprawdził u swojego niemieckiego dostawcy i... też nie ma. Na szczęście szprycha jest 2-1,5-2 stąd podszedł standartowy nypel po odpowiednim ukształtowaniu papierem ściernym, gwintu szprychy wystarczyło. Nie wygląda to ładnie ale działa ( póki co ).

Jak dla nas dyskwalifikuje to koła XTR-a, XT też, bo do nich też nic nie ma ( a chciałem je kupić :) ). Kolega zastanawia sie teraz nad kołami DT.

Gość R3surrection

ja na ośkę do mavica crosslanda cekam miesiąc w środe ma być,,ponoć.... chyba się na marketowe koła przerzucę ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...