D2mian Napisano 5 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 Witam. Może mi ktos łopatologicznie wytłumaczyć jak mam założyć i ściągać taką spinkę: - http://allegro.pl/item393904283_spinka_lan...o_fv_od_ss.html proszę o rady. Damian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadius88 Napisano 5 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 Na rozkuty łańcuch zakładasz tą część z bolcami. Następnie zakładasz tę nakładkę od góry na jedną dziurę i "zginasz" łańcuch tak żeby drugi bolec wszedl do drugiej dziury Voila Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piootrj Napisano 5 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 A zdjąć czasami da się zginając łańcuch odpowiednio w miejscu spinki a czasami trzeba wspomóc sie kleszczykami, zależy od zastosowanej spinki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D2mian Napisano 5 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 Dziękuję A powiedz mi taką rzecz: rozumiem że rozpina się wyginająć łańcuch analogicznie w drugą stronę? Czy taka operacja nie niszczy łancucha? Czy obojętnie które ogniwo rozkuję (mój łańcuch to KMC Z-51 napęd 8 speed Acera) Pozdrawiam Damian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadius88 Napisano 5 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 Wszystko jedno które rozkujesz Czy nie niszczy łańcucha... hmm ciężko mi powiedzieć ale myślę że te kilka skuć/rozkuć nie zaszkodzi łańcuchowi. Co innego gdybyś to robił kilka razy w miesiącu wtedy lepiej się w spinkę Srama zaopatrzyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D2mian Napisano 5 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 myśle że rozpinanie spinki będzie odbywać się tylko podczas czyszczenia napędu a z racji jazdy w warunkach miejskich myślę że nie będzie to konieczne bardzo często. Pozdrawiam i dziękuję. Damian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 5 Lipca 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 Spinka nie niszczy łańcucha, gorzej jak ciągle wybijasz bolce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moloch89 Napisano 7 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 a ja mam takie pytanie: czy obojetne jest ktora strona zaloze z powrotem lancuch?, bo z jednej strony jest bardziej zuzyty a jak go wsadze "do góry nogami" to sie mu cos stanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.