Skocz do zawartości

[przejściówka] z pompki na wentyl do Sid'a '99

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy ktokolwiek posiada jeszcze taką przejściówkę/końcówkę do pompki do amortyzatora, aby można było napompować Rock Shox Sid XC z 1999r.? Szukam jej i nie mogę znaleźć - u mnie w mieście nikt w sklepach jej nie widział, a w Harfa-Harryson powiedzieli mi, że oni posiadają taką końcówkę, ale tylko jedną sztukę i to na własny użytek w serwisie. Dlatego pytam, jeśli ktokolwiek taką jeszcze gdzieś posiada w piwnicy/na strychu, a nie używa, to proszę o kontakt - z chęcią bym taką kupił/przygarnął.

Dla sprostowania: Dopiero Sidy od 2001r. posiadają wentyle typu auto (takie, które teraz wszędzie występują), natomiast roczniki 1999 i 2000 mają też zawór "samochodowy" (Schrader), ale dużo węższy, na który nie da się nakręcić typowej końcówki od pompki do amortyzatora, tylko trzeba mieć właśnie taką specjalną przejściówkę. Sidy z 1998r. z kolei miały wentyl membranowy i do nich potrzebna była igła, aby je napompować.

Bardzo Was proszę, popytajcie znajomych-użytkowników starych, kultowych Sidów, bo na pewno ktoś jeszcze taką przejściówkę musi posiadać. W końcu te Sidy były swego czasu bardzo popularne.

Z góry dzięki za pomoc.

PS W załączniku zamieszczam zdjęcie wentyla od mojego Sid'a, jeśli ktoś by się pytał jak "to cudo" wygląda.

http://free.of.pl/i/iant/sidxc/6.jpg

Napisano

mozna sprobowac nawinac reklamowke foliowa w ktorych sie zakupy nosi, ta cieniutka i wdedy napompowac. Powinno isc, a jak nie to nawinac wiecej:) tak preste czasem pompuje na stacji i dziala takze tu tez powinno

EDIT

Teraz foto zauwazylem, nieciekawie to wyglada:/ Niestety nie pomoge, takze post nieaktualny

• 11 miesięcy temu...
Napisano

Hej

Też szukam takiego adaptera, generalnie jest duży problem, czasem mają w serwisie ale tylko jedną sztukę :-(. Generalnie nie do dostania.

Może ktoś posiada zbędny adapter do SID-a 1999/2000 w swoich zapasach i może odstąpić?

Z góry dziękuję,

Marcin

Napisano

Spróbuj dowiedzieć się w decathlonie o tą pompkę link. Pod koniec 2007 r. dołączali do niej przejściówkę do SIDa teraz nie wiem. Zadzwoń i się zapytaj jak powiedzą, że nie ma to spróbuj do innego decathlonu zadzwonić bo czasem mogą głupoty gadać. Jeżeli jesteś z mazowieckiego to lepiej zaopatrzony jest targówek niż reduta.

• 2 lata później...
Napisano

odświeżę temat.. czy ktoś posiada nadal taką przejściówkę, ma do sprzedania, na zbyciu ,bądź wie gdzie ją kupić?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...