iant Napisano 4 Lipca 2008 Napisano 4 Lipca 2008 Czy ktokolwiek posiada jeszcze taką przejściówkę/końcówkę do pompki do amortyzatora, aby można było napompować Rock Shox Sid XC z 1999r.? Szukam jej i nie mogę znaleźć - u mnie w mieście nikt w sklepach jej nie widział, a w Harfa-Harryson powiedzieli mi, że oni posiadają taką końcówkę, ale tylko jedną sztukę i to na własny użytek w serwisie. Dlatego pytam, jeśli ktokolwiek taką jeszcze gdzieś posiada w piwnicy/na strychu, a nie używa, to proszę o kontakt - z chęcią bym taką kupił/przygarnął. Dla sprostowania: Dopiero Sidy od 2001r. posiadają wentyle typu auto (takie, które teraz wszędzie występują), natomiast roczniki 1999 i 2000 mają też zawór "samochodowy" (Schrader), ale dużo węższy, na który nie da się nakręcić typowej końcówki od pompki do amortyzatora, tylko trzeba mieć właśnie taką specjalną przejściówkę. Sidy z 1998r. z kolei miały wentyl membranowy i do nich potrzebna była igła, aby je napompować. Bardzo Was proszę, popytajcie znajomych-użytkowników starych, kultowych Sidów, bo na pewno ktoś jeszcze taką przejściówkę musi posiadać. W końcu te Sidy były swego czasu bardzo popularne. Z góry dzięki za pomoc. PS W załączniku zamieszczam zdjęcie wentyla od mojego Sid'a, jeśli ktoś by się pytał jak "to cudo" wygląda. http://free.of.pl/i/iant/sidxc/6.jpg
gerus Napisano 4 Lipca 2008 Napisano 4 Lipca 2008 mozna sprobowac nawinac reklamowke foliowa w ktorych sie zakupy nosi, ta cieniutka i wdedy napompowac. Powinno isc, a jak nie to nawinac wiecej:) tak preste czasem pompuje na stacji i dziala takze tu tez powinno EDIT Teraz foto zauwazylem, nieciekawie to wyglada:/ Niestety nie pomoge, takze post nieaktualny
amoniak Napisano 4 Lipca 2008 Napisano 4 Lipca 2008 Ja mam i mogę odstąpić wkręcasz jedną stronę w ten gwint a z drugiej masz normalnego shredera do pompki amortyzatorowej Pisz na priv wyślę najwcześniej w środę
mkuthan Napisano 8 Czerwca 2009 Napisano 8 Czerwca 2009 Hej Też szukam takiego adaptera, generalnie jest duży problem, czasem mają w serwisie ale tylko jedną sztukę :-(. Generalnie nie do dostania. Może ktoś posiada zbędny adapter do SID-a 1999/2000 w swoich zapasach i może odstąpić? Z góry dziękuję, Marcin
Paweel Napisano 9 Czerwca 2009 Napisano 9 Czerwca 2009 Spróbuj dowiedzieć się w decathlonie o tą pompkę link. Pod koniec 2007 r. dołączali do niej przejściówkę do SIDa teraz nie wiem. Zadzwoń i się zapytaj jak powiedzą, że nie ma to spróbuj do innego decathlonu zadzwonić bo czasem mogą głupoty gadać. Jeżeli jesteś z mazowieckiego to lepiej zaopatrzony jest targówek niż reduta.
tomek242 Napisano 9 Czerwca 2009 Napisano 9 Czerwca 2009 Kupiłem pompkę w decathlonie w tym roku, przejściówka do sida jest nadal.
mkuthan Napisano 9 Czerwca 2009 Napisano 9 Czerwca 2009 To się nazywa szybka pomoc, dzięki! Odezwę się do znajomego w Decathlonie, może coś im zostało luzem.
bikerboy Napisano 27 Września 2011 Napisano 27 Września 2011 odświeżę temat.. czy ktoś posiada nadal taką przejściówkę, ma do sprzedania, na zbyciu ,bądź wie gdzie ją kupić?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.