Skocz do zawartości

[Opona] szosowa do jazdy po mieście

Dobromil

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim! Jestem nowym użytkownikiem;

Sprawa ma się tak , że dość niedawno kupiłem sobie rower szosowy do jazdy po mieście ( Do szkoły, na zakupy itp. ) Jest to rower według sprzedawcy bardzo trudno dostępny w polsce i nazywa się Klein Quantum:

30e5cbab4c69cdf3.jpeg

Niestety już po tygodniu użytkowania przydarzył mi się nie miły wypadek, jadąc jedną z ulic wpadłem na rozbitą butelkę i tylna opona przedziurawiła się na jakieś 1,5 cm, z nadzieją poszedłem do serwisu , lecz serwisant odrazu stwierdził , że opona nie nadaję się do naprawy, ta opona to Continental Sport 1000 700x23C, w zamian założyli mi oponę CST za 23zł, gdy wsiadłem na rower odrazu zauwazyłem że to już nie jest ta sama jazda, w związku z tym chciałem się was zapytać jaką oponę wybrać aby nie poszła na byle jakim kamyczku, ma ona być tylko do jazdy po miejskich jezdniach ( czyt. torowiskach, dziurach ), nie mam za dużo kasy mógłbym przeznaczyć na to góra te 60 zł, czy za tę pieniądze mogę kupić jakąs w miarę dobrą oponę szosową do jazdy po miescie? :)

Jezeli na miasto to im szersza oponka tym lepiej, przeciez nie walczysz o ulamki sekund :). A ta wkladka antyprzebiciowa w Schwalbe jest naprawde niezla, mam, co prawda w goralu slicki Schwalbe Kojak 1,3 cala z ta wkladka i przez okolo 9 miesiecy i jakies 6 kkm nie zlapalem na nich gumy, chociaz opony sa juz porzadnie pociete przez szkla i normalnie opona juz dawno by sie poddala.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...