Shadow265 Napisano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Sadze, ze raczej tak Oczywiscie nie wazylem nigdy ramy, ale z drugiej strony jaki mieli by interes, zeby Cie zle poinformowac, skoro zadales sobie trud zeby u zrodel zapytac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szajbz Napisano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 kiedyś muszę ją zważyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KondiKona Napisano 17 Września 2007 Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Witam, Posiadam kikapu'05 po lekkim tuningu (hamulce hydrauliczne LX, PIKE 409 95-140mm, XT'08 tył) w tym momencie zastanawiam sie nad wymiana dampera. Seryjnie był montowany FOX Float skok chyba 100 mm - długość montażowa 200 mm - mam nadzieję, że dobrze zmierzyłem ;-). Brak blokady skoku bardzo utrudnia mi zycie podczas jazdy po płaskim i pod górę na asfalcie. Dodatkowo chciałbym zwiększyć skok ... stąd moje pytania: - jaki polecacie damper z blokadą skoku - jaki rozmiar max. moge wpakowac do mojej ramy (zależałoby mi na 120 mm) Zastanwaiełem się nad FOX Float-RP23 ... tylko nie wiem jaki rozmiar Ps. Pozdo dla reszty kona-maniaców ;-) Kondi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_0505 Napisano 1 Października 2007 Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Witam wszystkich!!! Wczoraj stałem się szczęśliwym posiadaczem Kony Kikapu, więc dołączam do klubu Oto rozpiska części: - rama: Kona Kikapu 18" - amor: Rock Shox Recon 351 skok 90-130mm - damper: Fox Vanillia - sztyca: Kona - siodło: Kona - mostek: Truvativ XR - kiera: Truvativ XR - manetki: Shimano Deore - klamki: Avid - chwyty: No name, przykręcane - pancerze: Jagwire - przerzutka przód: Shimano Deore - przerzutka tył: Shimano Deore LX - korba: Truvativ FiveD - łancuch: Shimano - pedały: Shimano M520 - hamulce: Shimano - obręcze: Mavic M117 Disc - piasty: Shimano M475 - opony: Tioga - osłona ramy: Setlaz Ogólnie rower jest super, tylko dziś jedzie na serwis do regulacji i naprawy sterów (bo mają luzy), jestem bardzo zadowolony z ramy Kony, jest o wiele lepsza niż moja wcześniejsza Merida. Fotkami zarzucę jutro. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 1 Października 2007 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 1 Października 2007 pisałem do konyworld.com z zapytaniem o wage ramy kony NuNu 2003 (biało czarna)19 - 1800g myślicie ze to realna waga? tak mnie poinformowali Dodałbym lekką ręką 100-150g - moja cindercone miala wazyc 12,5kg na wadze było14 z kawałkiem Pomimo raptem 16 cali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_0505 Napisano 19 Października 2007 Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Witam Przedstawiam fotki mojej Kony http://bartek0505.pinkbike.com/album/Kona-Kikapu/ Jak na razie jestem w 100% zadowolony z roweru. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxiu14 Napisano 29 Marca 2008 Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Witam Zakupilem rame Kona Hoss i wlasnie z tym wiaze sie moje pytanie... Jaki rozmiar i jakie stery bede mogl zamontowac w tej ramce ? Jakbyscie mogli to podajcie jakies linki np. z allegro dla wgladu. Z gory dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxiu14 Napisano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Ktos wogole przeglada ten temat ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PhoeniX Napisano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Hey, a jak wam się podoba obecne logo KONA na ramach bo mi jakoś nie podchodzi do gustu. To stare na rowerach z 2005 roku było o wiele fajniejsze. Co o tym myślicie ? EDIT: chodzi mi o napis na ramach bo jak wiadomo logo jest takie samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasw8 Napisano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Witam wszystkich. Od jakiegos czasu jestem szczesliwym posiadaczem tejze marki. Mam tylko jedno male pytanie, mam Kone Fire Mountain Five 07 i zastanawiam sie czy jest to odpowiednik tegorocznego modelu Fire Mountain Deluxe 08, rozna sie one amortyzatorem i paroma szczegolami, ale wydaje mi sie to to sa odpowiedniki. Pytam poniewaz nie moge znalesc na necie za duzo informacji na temat wersji Five. Pelna specyfikacja modeli Five 07 http://www.bikepedia.com/QuickBike/BikeSpe...e&Type=bike pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etnies77 Napisano 18 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Witam! Po miesiącu przygotowań, oto moja Kona Kikapu została "zremasterowana". Dziś wróciła od mechanika, choć w przyszłym tygodniu zostanie zamontowany jeszcze nowy hamulec przedni (XT775). Rower sprawuje sie świetnie jako maszyna do lekkiej turystyki górskiej, ot takie XC z pazurkiem. Specyfikacja: Rama: - Kona Kikapu (2006) Napęd: - Przerzutka przód Deore LX - Przerzutka tył Hone - Korba - Hone, pedały - SPD 520 - Łańcuch Deore LX HG - Kaseta Deore - Sterowanie Deore LX Kokpit: - Kierownica Race Face Ride 640mm - Mostek Race Face Ride 90mm - Stery Octane One Warp1 - Gripy Race Face Good?n?Evil Siedzisko: - Sztyca Race Face Ride - Siodło WTB Pure V Hamulce: - Przód XT BR-M775, tarcza XT 180mm - Tył XT BR-M775, tarcza XT 180mm Amortyzacja: - Przód Rock Shox Tora 302 80-130mm - Tył Fox Vanilla (190x50) Koła: - Obręcze - przód Sun Rims Single Track, tył Mavic EN 321 - Szprychy DT Swiss - Piasty Hone M600 - Opony Schwalbe King Jim Light Foty: Pozdrawiam wszystkich wielbicieli jedynej słusznej i wyjątkowej marki KONA! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dunny Napisano 1 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 witam jezdze na Lava Dome 2006 co myslicie o tym rowerze? niedawno rozwinalem horyzonty z BMX na MTB i dopiero chlone wiedze o przerzutkach amorach itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etnies77 Napisano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Cro-Mo Widzieliście już nowy katalog na 2009? -> http://www.konaworld.com/09_catalog.htm Czy model One20 do All-Mountain to nowość Kony? Czy wlazł na czyjeś miejsce, wygląda dla mnie jak kolejne wcielenie Kikapu, albo Four z 2008. I to nowe malowanie, idą z trendami, biały i jaskrawości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 16 Września 2008 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 16 Września 2008 http://www.mtbnews.pl/content/view/620/44/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoko Napisano 30 Października 2008 Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Witam, czy ktokolwiek z was ma lub miał albo cokolwiek słyszał na temat Kony Five-O? pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sciana777 Napisano 5 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 eeeh te kony hehehe... pzdr, dla miłośników i posiadaczy ------> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flapjack83 Napisano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Widzę, że jest tu sporo użytkowników Kikapu... szkoda, że przestali produkować w 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 3 Grudnia 2008 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Ale są te z inne ciekawe modele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sciana777 Napisano 6 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2008 Wg mnie kikapu dość udany rowerek. Macie mozę jakieś zdjęcia pierwszysch kikapu? od kiedy produkowano ten model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik93 Napisano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Witam Przyłączam się do klubu Kony Jeżdzę na Konie Cinder Cone 2008. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wastedqba Napisano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Oj dawno tu nie zaglądałem... Do mojej Caldery 2006 rok temu dołączył Coiler 2005. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3aran Napisano 3 Marca 2009 Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Ja też mam Konę. Caldera 2006. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedrekxc Napisano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Trochę już jestem na forum, ale dopiero teraz zauważyłem że jest klub Kony:D Wcześniej miałem Kone Stuff, ale po rozwaleniu kostki przesiadłem się na konia z tej samej stajni, ale model Kula Deluxe: w takim razie przyłaczam się do klubu;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jawor121 Napisano 26 Maja 2009 Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Odświeżę trochę ten temat znalazłem aukcję na ebay'u,rower Kona Caldera.Link, cena wydaje się być dobra jak na razie.Napisane jest że rower jest 3-4 letni, gość jest z mojego miasta i jutro lub pojutrze jadę go obejrzeć.Chciałem się zapytać czy wogóle warto się interesować jeśli cena będzie w miarę dobra.Na co powinienem zwrócić uwagę testując go,amor,przerzutki i co jeszcze?Rower jest ponoć 3-4 letni,tzn 2005 lub 2006.Znalazłem w necie specyfikację z obu roków: 2005, 2006. Będę wdzięczny za pomoc w rozpoznaniu który to i doradzeniu czy warto. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zupazkota Napisano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Melduje się kona dawg 2k8! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.